Liefdevolle zorg tot en met het einde

''Liefdevolle zorg tot en met het einde.'', deze zin geeft mooi weer waar de zorg en uitvaartzorg elkaar raken. Omdat we elkaar raken, kunnen we elkaar versterken. Hoe? Ik vertel u hier graag meer over. 

De zorg rondom de laatste levensfase heeft een enorme impact op iedereen. Op de persoon die gaat overlijden, op zijn of haar naasten, maar ook op de professionals. Als professional kom je voor allerlei vragen te staan. Hoe bespreek je belangrijke zaken? Hoe kun je de naasten (mantelzorgers) ondersteunen? Wat kun je als professional betekenen? Waar vind je zelf passende ondersteuning? Niet op elke vraag is een pasklaar antwoord te geven. Dus hoe vind je je weg hierin?

Samenwerking

Monuta kan hierin een grote rol spelen. Door haar jarenlange ervaring in de uitvaartzorg heeft zij ook veel kennis van de zorg rondom de laatste levensfase. Om kennis en ervaring te delen, zijn V&VN, Agora en Monuta jaren geleden al een samenwerking aangegaan. Samen bouwen wij een netwerk op dat behulpzaam kan zijn in de toekomst. Een goed netwerk om op terug te vallen, is extra belangrijk nu de zorg continu in beweging is en er wordt aangestuurd op een participatiemaatschappij. Met elkaar maken wij belangrijke zaken bespreekbaar en zoeken naar passende oplossingen. Monuta doet dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Natuurlijk zijn wij de steun bij ieder afscheid, maar ook ervoor kunnen wij al van betekenis zijn.

Voorlichting

Hoe kunnen wij u, als professional, ondersteunen? Monuta heeft een scholings-en voorlichtingsaanbod ontwikkeld speciaal voor medewerkers en vrijwilligers in de zorg. Er zijn diverse mogelijkheden. Natuurlijk kunnen wij ook een programma op maat maken. Meer weten? Neem gerust contact op met Anette Kooij Relatiebeheerder bij Monuta, wij kunnen een afspraak maken en kijken naar een passende oplossing. Zo kunnen we ook altijd gebruik maken van de expertise uit ons uitgebreide netwerk.

Monuta Helpt

Wist u dat alle medewerkers bij Monuta ambassadeur zijn van het Monuta Helpt fonds? Monuta doneert jaarlijks ruim € 200.000,-aan lokale goede doelen via dit fonds. Deze doelen hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze zijn gericht op zorg voor nabestaanden. Ook projecten die zijn bedoeld voor mensen in hun laatste levensfase en hun dierbaren komen in aanmerking voor een donatie. Maar zo ondersteunt het fonds ook scholingstrajecten voor mensen werkzaam in de palliatieve zorg. Wilt u weten wat het Monuta Helpt fonds voor uw organisatie kan betekenen? Vraag het na bij de Monuta vestiging bij u in de buurt.

Is uw interesse gewekt?

Neem dan contact op met Relatiebeheerder Anette Kooij Monuta. Wij kijken graag samen met u wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Monuta regio Rijnmond

Contact opnemen

Telefoonnummer 06-20443990 | E-mail: akooij@monuta.nl