Begrafenis regelen Vlaardingen en omstreken

010 - 426 76 78 24/7 bereikbaar

Vaak kiest men bewust voor een begrafenis. Bijvoorbeeld vanwege een geloofsovertuiging, of omdat men een plek wil om naar toe te gaan. De kosten van een begrafenis zijn vaak hoger dan voor een crematie, omdat u te maken krijgt met grafrechten en er meestal een grafmonument wordt aangeschaft. Wij helpen u graag bij het regelen van een begrafenis in Vlaardingen en omgeving.

Begraafplaatsen in Vlaardingen

Vlaardingen heeft twee prachtige begraafplaatsen. We komen regelmatig op begraafplaats Emaus en op begraafplaats Holy in de gelijknamige wijk. Beide begraafplaatsen worden door de gemeente beheerd.

Begraafplaats Emaus

Begraafplaats Emaus ligt midden in het oude centrum van Vlaardingen. De begraafplaats is in het groen gelegen en prachtige bomen en monumentale grafstenen bepalen er de sfeer. De aula biedt 80 zitplaatsen.

Begraafplaats Holy

De sfeer van begraafplaats Holy wordt bepaald door verschillende berken en hoge beukenhagen. De aula van de begraafplaats heeft 103 zitplaatsen en het is mogelijk om een opname van de dienst te laten maken. Er is een geluidsinstallatie en orgel aanwezig. De koffieruimte biedt plaats aan ongeveer 40 personen.

Begraafplaatsen in de regio

Vaak vindt de begrafenis plaats in de woonplaats waar de overledene woonde. Of op de begraafplaats waar al een familiegraf is. In Schiedam wordt vaak gekozen voor Begraafplaats de Beukenhof. Of voor de Hervormde begraafplaats en de Rooms Katholieke begraafplaats in Schiedam Ketel. In Maassluis wordt veel gebruik gemaakt van begraafplaats De Dijk. En in Hoek van Holland, Maasdijk en Maasland kiest men de gemeentelijke begraafplaats.

Uw wensen voor een begrafenis vooraf vastleggen

Ook bij leven kunt u al in gesprek gaan met een uitvaartverzorger om uw wensen te bespreken. Of om u te laten informeren over de mogelijkheden qua locatie. Uw dierbaren kunnen bij dit gesprek aanwezig zijn. De drempel voor zo’n gesprek is misschien groot, maar het kan u en uw naasten veel rust geven als alles al bekend is. Zo kunnen uw nabestaanden meer tijd besteden aan rouwen. Er is tegenwoordig veel mogelijk, dus geef gerust aan wat uw wensen zijn.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Tegenwoordig kost een begrafenis is al gauw tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafkosten. De kosten voor een graf verschillen per begraafplaats. In de grafkostenmeter kunt u opzoeken wat de kosten zijn voor de begraafplaats van uw keuze.

Meer informatie over het regelen van een begrafenis?

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. De uitvaartverzorgers Monuta Vlaardingen weten weet wat er mogelijk is in uw regio. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak via het telefoonnummer 010 - 426 76 78 of per e-mail via schiedam@monuta.nl.

Neem contact op voor het regelen van een begrafenis

Waarom Monuta Vlaardingen?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Klein team uit omgeving
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken

Werkgebied

Vlaardingen, Hoek Van Holland, Maasland