Crematie regelen Vlaardingen en omstreken

010 - 426 76 78 24/7 bereikbaar

Veel nabestaanden weten niet wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een crematie. De eerste stap is het maken van de keuze tussen een begrafenis of crematie. Naast de mogelijkheden voor een begrafenis in Vlaardingen kunnen wij u adviseren over de diverse crematoria waar een afscheid kan plaatsvinden. U heeft de vrije keuze om naar elk crematorium te gaan waar u wenst. Wilt u meer weten over het regelen van een crematie in Vlaardingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Andere locaties mogelijk

In de regio Vlaardingen wordt er iets vaker gekozen voor een crematie dan een begrafenis. De kosten van een crematie zijn vaak lager dan bij een begrafenis. Nabestaanden hoeven geen graf te onderhouden, of zich druk te maken over het verlengen van grafrechten. De regio Vlaardingen kent enkele crematoria, maar wist u dat u de afscheidsdienst en het samenzijn na de dienst op elke gewenste locatie kunt houden?

Er zijn verschillende crematoria in de regio te weten: Crematorium Beukenhof, De Dijk en Meerbloemhof. Voor de asbestemming kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een urnenmuur, strooiveld, of urnengraf.

Dienst op andere locatie dan het crematorium

De crematieplechtigheid hoeft niet per se in het crematorium plaats te vinden. Veel mensen weten niet dat het niet verplicht is om bijvoorbeeld de dienst en de koffietafel in het crematorium te doen bij een crematie. Toch is dit een optie die we u graag willen meegeven. Want de crematies in een crematorium worden vaak strak achter elkaar gepland. Dit betekent dat de dienst niet kan uitlopen en u ook niet uitgebreid herinneringen kunt ophalen na de plechtigheid. Of u moet dit van tevoren duidelijk afkopen.

Een uitvaart is juist een moment bij uitstek waar u geen tijdsdruk wilt ervaren. Ook liggen de tarieven voor het huren van de aula vaak hoger dan bij bijvoorbeeld een uitvaartcentrum. U kunt alsnog met de direct nabestaanden meegaan naar het crematorium, om aanwezig te zijn bij het inbrengen van de overledene in de ovenruimte.

Wilt u bijvoorbeeld liever thuis afscheid nemen, in een kerk of op een andere locatie? Dat kan! Wij denken graag met u mee. Samen zorgen we voor een passend afscheid.

Uitstrooien, urn of assieraad

Onze nazorgconsulent informeert u graag over de mogelijkheden voor de as. U kunt de as bijvoorbeeld bewaren in een urn of een deel in een assieraad. Ook kunt u de as uitstrooien. Of een combinatie. Ook bestaan er mini urnen, zogenaamde keepsakes, waarin u een klein deel van de as kunt bewaren. In de Uitvaartwinkel.nl van Monuta vindt u een ruim assortiment en kunt u zich oriënteren op de mogelijkheden die er zijn.

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Kiest u bijvoorbeeld voor een spaanplaten of massieve uitvaartkist? Wilt u koffie met cake of mag dit een uitgebreide lunch/ high tea  zijn? Wilt u een advertentie laten plaatsen of niet? Tegenwoordig kost een crematie tussen de € 5.000,- en € 9.000,-. Graag helpen wij u bij het regelen van een uitvaart in Vlaardingen. Binnen 24 uur ontvangt u een overzichtelijke kostenbegroting.

Meer informatie over het regelen van een crematie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij het regelen van een crematie in Vlaardingen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 010 – 426 76 78 of per e-mail via schiedam@monuta.nl. Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken.

Neem contact op voor het regelen van een begrafenis

 

Waarom Monuta Vlaardingen?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Klein team uit omgeving
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken

Werkgebied

Vlaardingen, Hoek Van Holland, Maasland