Crematie Wassenaar

070 - 511 24 36 24/7 bereikbaar

Een crematie regelen in Wassenaar

Tegenwoordig kiezen meer mensen voor een crematie dan voor een begrafenis. Dit geldt ook voor Wassenaar. Wij kunnen niet alleen in deze plaats de uitvaart verzorgen, maar ook elders in Nederland. Het kan mooi zijn om terug te keren naar een bepaalde (geboorte)plaats. Wij luisteren naar uw wensen en zorgen ervoor dat de crematie volledig op uw manier wordt geregeld. Mogen wij voor u een crematie regelen in Wassenaar?

Crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer

Ook Crematorium Meerbloemhof is onderdeel van Monuta. Daardoor zijn wij goed op de hoogte van de mogelijkheden in dit moderne crematorium. Deze locatie in de omgeving van Wassenaar is goed bereikbaar en biedt veel parkeergelegenheid. U kunt hier een afscheidsdienst en condoleance voor de crematie houden. Dankzij de brede deuren kunnen ook mindervaliden dit crematorium goed bezoeken. Ook vindt u hier een sfeervol binnencolumbarium dat voor naasten altijd toegankelijk is.

Andere crematoria in de regio

Heeft Crematorium Meerbloemhof niet uw voorkeur? Dan zijn er in de regio nog een aantal andere opties waar we een crematie kunnen regelen. We geven u hieronder een aantal voorbeelden:

Wanneer u meer wilt weten over de crematiemogelijkheden in een van deze locaties, dan kunt hiervoor gerust contact opnemen met onze uitvaartverzorgers. We vertellen u graag meer, ook over de kosten van een crematie regelen in Wassenaar of elders.

Over de plechtigheid

Samen met u kiezen wij voor een uitvaartlocatie voor de plechtigheid. Wij luisteren goed naar wat u wilt en geven u suggesties. Zo hoeft het afscheid niet per se in een uitvaartcentrum of crematorium plaats te vinden. Een kerk of restaurant in Wassenaar of omgeving is ook heel goed mogelijk en kan meer tijd bieden. In een crematorium duurt een afscheidsdienst vaak 45 minuten, evenals de koffietafel. In overleg kunnen we dit ook verlengen, bijvoorbeeld als u veel gasten verwacht of als er veel toespraken zijn.

De crematie zelf

In veel crematoria is het toegestaan om met uw overleden dierbare mee te gaan tot aan de ovenruimte. Dit kan helpen bij de rouwverwerking. Het is wel verstandig om dit vooraf aan te geven bij uw uitvaartverzorger. Zo weet u zeker dat alles geregeld is op de dag van de crematie.

Na de crematie

Vrijwel direct na de plechtigheid vindt ook de crematie plaats. U mag de as nog niet direct meenemen. In de wet staat dat dit pas na minimaal een maand is toegestaan. In de tussenliggende periode kunt u rustig nadenken over wat u met de as wilt gaan doen. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen. We noemen hieronder kort de opties voor asbestemming in de regio Wassenaar:

As verstrooien

Voor het verstrooien van de as kan er is, kan er gebruik gemaakt worden van een speciaal strooiveld op Crematorium en Begraafplaats Rhijnhof in Leiden. Ook de katholieke begraafplaatsen aan de Kerkstraat en Stoeplaan hebben een strooiveld.

As in een graf bijzetten

Bewaart u de as van uw overleden dierbare in een urn, dan mag u deze ook laten bijzetten in een graf. Doorgaans kunnen één of twee urnen in of op een particulier graf geplaatst worden. Dit kan op beide katholieke begraafplaatsen.

Urnengraf of urnentuin

De katholieke begraafplaatsen in Wassenaar bieden mogelijkheden voor een urnengraf.

Urnenmuur of columbarium

Deze optie zien we vaker in de regio Wassenaar. Crematorium Rhijnhof heeft een urnenmuur, waar u een nis kunt huren. Hier is niet alleen plek voor de urn, maar ook voor bloemen en/of een gedenktegel. Crematorium Meerbloemhof beschikt over een sfeervol binnencolumbarium. Deze is alleen toegankelijk voor naasten. Ook is bij de katholieke begraafplaatsen een columbarium.

Urn of assieraad

Een gebruikelijke optie is om de as in een urn te bewaren. Wanneer meerdere familieleden graag een aandenken willen, kan de as ook in meerdere urnen verdeeld worden. Of u kunt kiezen voor een symbolische hoeveelheid as in een assieraad, zoals een ring of hanger. In de Uitvaartwinkel.nl van Monuta vindt u een breed assortiment aan herinneringsproducten in diverse prijsklassen. Deze producten kunnen we in Wassenaar thuisbezorgen.

Herinneringsboom

Sommige begraafplaatsen bieden de optie voor een herinneringsboom aan. Op symbolische wijze krijgt de as van uw dierbare een tweede leven. In de kuil van een nog te planten boom wordt de as verwerkt. Vervolgens kan hieruit een nieuw trompetboom, zilverlinde of dakplataan groeien. Wanneer u ook nog een naambordje laat plaatsen, is dit een bijzonder eerbetoon.

U bepaalt de kosten voor een crematie

Hoewel u op een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000 moet rekenen, kunt u invloed uitoefenen op de hoogte van de kosten voor een crematie. Wilt u bijvoorbeeld een dure kist, grootse plechtigheid of luxe catering? Dan zullen de kosten logischerwijs hoger zijn dan wanneer u gaat voor een simpele uitvaartkist, een intieme afscheidsdienst en een plak cake met koffie. Wij kunnen samen met u een crematie regelen in Wassenaar die past bij uw budget. Om u een idee te geven van de kosten geven we u een aantal voorbeelden:

  • Het cremeren zelf bedraagt zo’n € 1300.
  • Voor het laten verstrooien van de as betaalt u ongeveer € 90-100.
  • Een urnenmuur huren voor vijf jaar komt neer op gemiddeld € 340.
  • Urnen variëren in prijs, maar u kunt rekenen op prijzen tussen de € 300-500.
  • De kosten voor een herinneringsboom bedragen circa €1.250.

Wij denken met u mee

Wilt u meer weten over de kosten van een crematie? Of heeft u vragen over bepaalde opties voor asbestemming? Schakel dan onze hulp in, want wij denken graag met u mee over een crematie in Wassenaar. U kunt contact opnemen met onze uitvaartverzorgers, bijvoorbeeld telefonisch via 070 - 511 24 36.

Na de uitvaart bleek er nog geld over te zijn uit de verzekering. Hier wees jullie uitvaartverzorger mij op in het nazorggesprek. Samen hebben we toen gekozen voor een luxe assieraad. Dat zou ik niet zelf hebben gekozen, maar fijn dat het nu dankzij de verzekering toch kon!” – nabestaande

 

Waarom Monuta Van der Luit?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Wassenaar