Uitvaartverzorging Wassenaar

070 - 511 24 36 24/7 bereikbaar

Over onze uitvaartverzorging in Wassenaar

Monuta Van der Luit kan u helpen met uitvaartverzorging in Wassenaar. Na het overlijden van uw dierbare kunt u ons direct bellen, ongeacht of dit overdag of ’s nachts is. Wij zullen bij u langskomen om de eerste praktische zaken te regelen. Daarbij zijn uw wensen leidend. Onze uitvaartverzorgers doen er alles aan om het onmogelijke mogelijk te maken. Laat ons u helpen in deze moeilijke periode en bel voor het doorgeven van een overlijden naar 070 - 511 24 36 (dag en nacht bereikbaar).

Wij komen naar u toe

Na de overlijdensmelding komen wij naar u toe om kennis te maken en praktische zaken te regelen. Wilt u de laatste verzorging zelf doen of kunnen wij daarbij helpen? Waar wilt u uw dierbare overledene opbaren? Heeft u al nagedacht over wensen voor de uitvaart? Wordt het een begrafenis of crematie? Het is niet zo dat u direct alles al moet weten en alles direct moet beslissen. Daarvoor heeft u meerdere dagen rustig de tijd. En natuurlijk kunnen wij met u meedenken over de uitvaartverzorging.

Nadat ik per telefoon het overlijden van mijn moeder heb doorgegeven, ben ik direct geholpen. De op dat moment beschikbare contactpersoon belde mij binnen het half uur en we hebben meteen van alles kunnen regelen. Van het ophalen van mijn moeder tot de eerste aanzet van de voorbereiding van de uitvaart. Alles is snel, correct en zeer vriendelijk afgehandeld. De dag van de uitvaart zelf was ook zeer goed geregeld. Er was alle tijd voor ons om afscheid te nemen van mijn moeder. Het voelde nooit of we ons moesten haasten. Alles werd met de grootste zorg gedaan!” – Mevrouw Van Veen

Waar opbaren?

Het kan zijn dat u rustig afscheid van uw dierbare wilt nemen in een bekende omgeving. Wij kunnen de overledene bijvoorbeeld opbaren in zijn of haar eigen bed, thuis in Wassenaar. Onze uitvaartverzorgers zorgen ervoor dat alles geregeld wordt. Ook komen we dagelijks bij u langs. Zo hoeft u zich nergens zorgen om te maken.

Kerken in Wassenaar

Voor het afscheid zelf kunt u kiezen uit een van de vele kerken die Wassenaar rijk is. Op verzoek kunnen we ook placeren, zodat u als nabestaande kunt bepalen wie waar zit. In Wassenaar en omgeving vindt u onder meer de volgende kerken:

 1. Dorpskerk in Wassenaar met daarbij een algemene begraafplaats en onderdeel van PKN Wassenaar;
 2. Kievietkerk in Wassenaar, eveneens onderdeel van PKN Wassenaar;
 3. Messiaskerk in Wassenaar, eveneens onderdeel van PKN Wassenaar;
 4. Goede Herderkerk in Wassenaar, een katholieke kerk en tevens Rijksmonument;
 5. Sint-Jozefkerk in Wassenaar, een katholieke kerk uit de jaren 60;
 6. St. Willibrorduskerk in Wassenaar, een katholieke kerk met daarbij een kerkhof;
 7. Kerkgebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar aan de Lange Kerkdam in Wassenaar.

In een aantal gevallen is een dienst in de kerk alleen mogelijk voor parochieleden.

Afscheid op een andere locatie

Wassenaar heeft naast kerken nog een aantal andere bijzondere locaties voor een uitvaart. Vraag onze uitvaartverzorger om meer informatie. Het is namelijk niet overal toegestaan om met de kist naar binnen te gaan. Wel kunt hier dan samenkomen na het afscheid voor de condoleance en koffietafel. U kunt denken aan de volgende locaties:

 1. Kasteel de Wittenburg in Wassenaar voor een stijlvolle ambiance en hoffelijke service;
 2. Kasteel Oud-Wassenaar in Wassenaar is een imposant gebouw;
 3. Auberge de Kieviet in Wassenaar is een charmant hotel gelegen in de bossen.

Samen maken we afspraken

In de dagen na het overleden bespreekt u met onze uitvaartverzorger de mogelijkheden voor uitvaartverzorging. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een draaiboek. Dan heeft u altijd iets wat u erbij kunt pakken en rustig kunt teruglezen. Ook krijgt u een begroting, zodat u weet wat de kosten voor onze uitvaartverzorging zijn.

Eén vast aanspreekpunt

U heeft veelvuldig contact met onze uitvaartverzorger in de dagen tussen het overlijden en het afscheid. Er moeten zaken geregeld worden en u heeft wellicht vragen over de uitvaartverzorging. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft u altijd contact met dezelfde persoon. Een vast aanspreekpunt is voor u in deze moeilijke tijd wel zo prettig.

Meteen in actie na het eerste telefoontje. Serieus en beleefd behandeld. Goed contact met uitvaartleidster vanaf eerste gesprek. Liet veel ruimte voor ons en kwam met nuttige tips, terwijl er zowel plek voor verdriet als humor was. Er was meedenken en meeleven naast goede en nuttige informatie. We hoefden niet achter de dingen aan te gaan, maar werden op de hoogte gehouden en zaken werden in overleg besloten en gebeurden ook in overleg (met de nodige improvisatie soms van beide kanten). Erg prettig contact. Ook in de nazorg.” – Dhr. Boon

Uitstekende nazorg

Wij weten als geen ander dat u in enkele dagen veel moet regelen. Pas daarna komt u toe aan de rouwverwerking. Daarom staan wij ook in de weken na de uitvaartverzorging nog voor u klaar. U kunt ons praktische vragen stellen of onze hulp inschakelen voor het versturen van de bedankkaarten of het uitzoeken van een urn of assieraad. Wij op onze beurt horen graag van u hoe u onze uitvaartverzorging in Wassenaar ervaren heeft.

Wat zijn de kosten van uitvaartverzorging?

U moet al gauw rekenen op een bedrag tussen de € 6.500 en 9.000. Wilt u een bijzondere uitvaartlocatie, gefineerde kist of groot aantal gasten, dan zal dit bedrag oplopen. Wilt u graag een intieme plechtigheid en eenvoudige catering, dan kunt u enigszins besparen. De kosten voor uitvaartverzorging omvatten onder meer de volgende:

 • Vaste kosten voor de laatste verzorging, de opbaring, een tarief voor uitvaartverzorger en de kosten voor het rouwvervoer
 • Kosten voor de plechtigheid, zoals voor de locatie, de bloemen, de catering en het drukwerk
 • Uw eigen wensen voor de uitvaartkist, rouwadvertenties en een eventuele verlenging van de afscheidsdienst of condoleance

Een afscheid in het weekend is vaak duurder dan doordeweeks. Er gelden dan extra kosten voor uitvaartverzorging voor bijvoorbeeld het rouwvervoer en de dragers.

Stel ons gerust uw vragen

Wilt u graag meer weten over de kosten van uitvaartverzorging of onze dienstverlening bij het regelen van een uitvaart? Twijfelt u dan niet en neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek in Wassenaar of bel 070 - 511 24 36.

 

Waarom Monuta Van der Luit?

 • Uw wensen staan voor ons centraal
 • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
 • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
 • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
 • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Wassenaar