Actueel

10 tips voor een steuntje in de rug

Wist u dat er in ons land miljoenen mensen bestempeld kunnen worden als mantelzorger? Zij zetten zich belangeloos in voor een dierbare. Wij vinden het tijd dat zij eens bedankt worden voor hun goede zorgen. En dat kunt u zelf heel eenvoudig doen. In dit artikel vindt u 10 tips om een mantelzorger een steuntje in de rug te geven. 

Persoonlijk afscheid voor elk budget

Na het overlijden van een dierbare moeten er in korte tijd veel keuzes worden gemaakt. Zoals de keuze voor begraven of cremeren, de locatie, bloemen en vervoer. Keuzes die allemaal geld kosten. Is er weinig budget beschikbaar of was iemand helemaal niet verzekerd? De uitvaartverzorgers van Monuta denken graag mee om met elk budget een waardig afscheid te verzorgen dat past bij de wensen van uw overleden dierbare. Welke mogelijkheden zijn er om kosten te besparen? 

Monuta Ogier op open dag Crematorium Meerbloemhof

Crematorium Meerbloemhof hield op zondag 30 september een open dag. Uitvaartverzorgers Ferry van der Horst en Marja Huisman van Monuta Ogier waren hierbij aanwezig. Ferry: “Het was fijn om bezoekers op een informele manier informatie te geven over onze uitvaartzorg. Zo konden we veel vragen beantwoorden over wat er allemaal geregeld moet worden voor of na een overlijden van een dierbare.”

Uitvaartverzorger Zoetermeer

In een uitdagende uitvaartmarkt wil Monuta zich de komende jaren verder onderscheiden via innovatieve dienstverlening, slimme samenwerkingen en lokaal ondernemerschap. Daarom zoeken wij medewerkers die met ons willen ondernemen en willen helpen deze ideeën te realiseren. Bouw jij mee aan een inspirerende organisatie die volop in ontwikkeling is? Dan is deze fulltime vacature voor 40 uur per week  met standplaats Zoetermeer zeker iets voor jou!

Wat doet een uitvaartverzorger?

In de periode nadat er een dierbare is overleden komt er vaak veel op u af. In de korte tijd na het overlijden tot aan de dag van de uitvaart moet er veel geregeld worden. Een uitvaartverzorger staat u van begin tot eind bij en neemt veel zorg uit handen. Maar wat doet een uitvaartverzorger precies? En zijn er ook dingen die u zelf of samen met de uitvaartverzorger kunt doen?

IJsmiddag in De Morgenster

Woensdag 15 augustus werden er heerlijke ijscoupes geserveerd in het restaurant van De Morgenster!

Bewoners en bezoekers konden heerlijk genieten van ijs naar keuze, met of zonder slagroom, saus en vruchtjes. Een klein feestje zo midden in de week.

Deze middag werd gesponsord door Monuta. Marja en Ferry van Monuta waren druk bezig met opscheppen van het ijs, samen met enkele vrijwilligers van De Morgenster zelf.

Wat te doen bij overlijden in het buitenland?

Wanneer een dierbare overlijdt staat uw wereld even stil. Helemaal als dat plotseling tijdens de vakantie gebeurt. Toch moet er in korte tijd veel geregeld worden. In bijna alle gevallen moet uw overleden dierbare dan teruggebracht worden naar Nederland. Andersom komt ook vaak voor: dat een overleden dierbare teruggebracht moet worden naar het thuisland. Weet u wat u als eerste moet doen bij een overlijden in het buitenland? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

Ferry van der Horst mag zich Register Uitvaartverzorger noemen

Ferry van der Horst van Monuta Ogier uit Zoetermeer is opgenomen in het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Hiermee weten nabestaanden zeker dat Ferry voldoet aan de eisen die de SKU stelt aan een bekwame en deskundige uitvaartverzorger.

Al in bezit van Keurmerk

Om in aanmerking te komen voor deze titel, moet de uitvaartverzorger al beschikken over het Keurmerk Uitvaartzorg. Daarnaast wordt nader onderzoek gedaan naar de kwaliteit en klanttevredenheidsscore van een uitvaartverzorger.

Worstenbroodjes en Krentenwegge

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. In Nederland mag en kan veel. Nabestaanden kiezen daarom steeds vaker voor persoonlijker afscheid. Kiest u bijvoorbeeld voor een thuisopbaring of in het uitvaartcentrum? En wordt het koffie met cake of een luxe high tea? Persoonlijke voorkeuren zorgen ervoor dat elk afscheid uniek is. Maar hoe bepalend zijn regionale gebruiken voor het afscheid?

Wet op de Lijkbezorging