Actueel

Steun bieden in een moeilijke tijd.

Steun bieden in een moeilijke tijd

 

Ik word gebeld door de dochter van een mevrouw die terminaal ziek is. Ze geeft aan dat haar moeder pas twee weken geleden te horen heeft gekregen dat ze nog maar twee maanden te leven heeft.

 

Rianne vertelt me dat ze een dochtertje heeft die nog niet weet dat oma er binnenkort niet meer is. Door de situatie met het coronavirus, geef ik haar aan dat we op dit moment niet meer bij mensen thuis mogen komen en ook niet in het hospice waar haar moeder nu verblijft.

 

Uitleg op afstand

Monuta Helpt ondersteunt Hospice Zoetermeer met donatie

Hospice Zoetermeer ontvangt 4637,07 euro van Anne van der Zee uitvaartverzorger bij Monuta Ogier. Met dit bedrag, beschikbaar gesteld door Monuta Helpt, kan Hospice Zoetermeer meer aandacht besteden aan onder andere veiligheid, licht en muziek.

Cheque uitreiking met op de achtergrond de nieuwe muurschildering in de remise van het Hospice. De muurschildering, gemaakt door kunstenares Heleen Boerkamp, is een van de initiatieven mede mogelijk gemaakt door Monuta Helpt.

Meer dan alleen een uitvaart

Een bijzonder afscheid. Je kunt je er op voorbereiden. De uitvaartverzorgers van Monuta staan dag en nacht voor je klaar. Ook als iemand niet of elders verzekerd was. Maar wat zijn de eerste stappen die je zelf neemt na een overlijden van een dierbare en wat kan de uitvaartverzorger betekenen? We zetten het op een rij. 

Uitvaartverzorger Yvonne Buitendijk ontvangt Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Op 28 november 2019 ontvingen zeventien kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta het diploma van het Nationaal Vak examen Uitvaartzorg (NaVU). Het is de tweede keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU voor nieuwe uitvaartverzorgers. Ook Yvonne Buitendijk van Monuta Ogier mocht dit diploma deze dag in ontvangst nemen.

Wat vergeten we na een uitvaart?

Tijdens een uitvaart denk je wel aan iets anders, dan aan je paraplu. Een uitvaart is vaak een gelegenheid waarbij de gasten emotioneel ‘vol’ zitten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er na afloop wel eens spullen achterblijven, zoals… slippers of een paraplu.

Benieuwd naar wat er zoal achterblijft, deed Monuta een inventarisatie onder haar medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor de voorbereidingen en nazorg van uitvaarten. Zij lopen na een uitvaart altijd een rondje door de ruimte, als de gasten net weg zijn. Vaak blijft er wel iets achter. 

Hoe condoleer je iemand? Vijf tips om medeleven te tonen.

Wanneer iemand in jouw omgeving een dierbare verliest, kan het lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Voor sommigen is het zelfs zo lastig om een passende manier van condoleren te vinden dat ze helemaal niets laten horen. Wat zeker is, is dat de meeste nabestaanden elk gebaar van medeleven waarderen. Condoleren kan op veel manieren, het gaat erom dat het bij jou past. Deze vijf tips bieden hulp.