‘Wat heb jij veel met verdriet te maken en dat als emotiemens’, hoor ik vaak als ik vertel dat ik uitvaartbegeleider ben. Ik leg dan uit dat dit vak mij juist zoveel voldoening geeft. Het is fijn dat ik de mensen in hun waarde kan laten, dat er ruimte is voor verdriet en dat ik ook als mens geraakt kan worden. Ik wil graag helpen om vorm en uiting te geven aan emoties die soms moeilijk in woorden uit te drukken zijn. Voor mij is dit de juiste manier om de nabestaanden goed te kunnen begeleiden.

Afscheid nemen kan moeilijk zijn, maar is vaak ook heel mooi. Bijvoorbeeld wanneer je deze verdrietige gebeurtenis vertaalt naar mooie herinneringen. Herinneringen geven kracht. Een afscheid is ook een moment met elkaar en een moment om je te realiseren wat iemand voor je heeft betekend. Het gaat niet altijd om grote zaken, ook kleine, persoonlijke details kunnen veel impact hebben tijdens het afscheid.

Heeft uw dierbare zijn of haar wensen met u gedeeld? Voor mij is dat zeer waardevol en ik neem hiervoor ook de tijd. Het is fijn om dit samen naast mijn eigen ideeën en creativiteit te leggen en zo samen tot een persoonlijke uitvaart te komen.

Behalve betrokkenheid, een luisterend oor, oog voor details en zorg voor de praktische invulling, werk ik vooral vanuit mijn hart. Ondanks het verdriet, zorg ik ervoor dat u met een goed gevoel kunt terug kijken op het afscheid.