Veteranenuitvaart

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. De samenleving krijgt steeds meer waardering en respect voor de veteraan. Monuta wil graag iets terugdoen voor die mensen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Daarom ontwikkelden we de Monuta Veteranenuitvaart. Om recht te doen aan het bijzondere verleden van veteranen. Onderaan de tekst ziet u een aantal foto's van een veteranenuitvaart.

Steeds vaker zien we de protocol en ceremonieel belangrijk zijn bij de uitvaart. Dit laat zien wie iemand was tijdens zijn of haar leven. Een veteranenuitvaart is een uitvaart met bijzondere elementen die te maken hebben met het verleden als veteraan. Het team bijzondere uitvaarten van Monuta heeft alle kennis in huis om een veteranenuitvaart te verzorgen. De teamleden zijn bekend met verschillende protocollen, ceremonieel en onderscheidingen. Als de nabestaanden dit willen, probeert het team de veteranenvereniging waar de overledene lid van was bij de uitvaart te betrekken.

Om hun dierbare te herinneren heeft Monuta voor nabestaanden de Monuta Veteranen Herinneringsinsigne. Lees meer over deze insigne.

Voorlichting

Nabestaanden weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn. Het team helpt daarom graag met goede voorlichting. Er zijn bijvoorbeeld veteranen die in het bezit zijn van een dapperheidsmedaille. In dat geval heeft een veteraan recht op een uitvaart met (beperkte) militaire eer. Juist deze bijzondere elementen maken de uitvaart indrukwekkend. Dat de nabestaanden een mooie herinnering overhouden aan de uitvaart is uiteraard het meest belangrijk.

Wensen vastleggen

Het is belangrijk dat uw nabestaanden later weten welke keuzes zij moeten maken voor uw uitvaart. Daarom kunt u bij Monuta gratis uw wensen vastleggen in Monuta Uitvaartwens. Speciaal voor wensen die met uw veteranenstatus te maken hebben, heeft Monuta een bijlage ontwikkeld waar u tot in detail uw wensen kunt noteren.

Asbestemming

Veteranen kunnen kiezen voor een bijzondere plek om de as te laten verstrooien, bijvoorbeeld op Veteranenlandgoed Vrijland. Niet alleen de as van veteranen, maar ook van mensen die zich met hun verbonden voelen, kan hier worden verstrooid. Vrijland is een waardige laatste rustplaats midden in de natuur. Meer informatie over het landgoed vindt u op de website van Veteranenlandgoed Vrijland, maar u kunt ook contact opnemen met het Team Bijzondere Uitvaarten.

Meer informatie over de veteranenuitvaart of Monuta Uitvaartwens aanvragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Naar contactformulier