Begraafplaats Heidehof in Apeldoorn

055 - 5341850 24/7 bereikbaar

Ons crematorium ligt op begraafplaats Heidehof. Dit is de grootste begraafplaats van Apeldoorn. Het nieuwe gedeelte heeft strakke vormen, waarbij open ruimten en besloten binnentuinen elkaar afwisselen. Het oudste deel ligt bij de ingang van ons crematorium en dateert uit 1940. De paden slingeren als het ware door het bos, wat een speels effect heeft. De begraafplaats voelt ruim aan, heeft voldoende parkeergelegenheid en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Alles op één locatie

Een begrafenis hoeft niet per se in een kerk in of rond Apeldoorn plaats te vinden. Als crematorium hebben wij een aula en Paviljoen waar u de plechtigheid kunt laten plaatsvinden. Daarna loopt u met het gezelschap naar het graf. U kunt uw dierbare zelf naar zijn of haar plek op de begraafplaats begeleiden of gebruikmaken van dragers. Vervolgens kunt u voor de condoleance samenkomen in onze koffiekamers of in de Serre van het Paviljoen. Het is wel zo prettig dat alles op dezelfde locatie kan plaatsvinden. Zo hoeft u niet te reizen en spaart u vervoerskosten uit. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Over begraafplaats Heidehof

Naast particuliere graven vindt u hier algemene graven en kindergraven (tot zes jaar). Verder zijn er aparte delen op de begraafplaats voor islamitische en rooms-katholieke graven. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor asbestemming op deze begraafplaats.

 

Correct, keurige afhandeling.” – dhr. Van den Berg

Andere begraafplaatsen

Heidehof is niet de enige begraafplaats in de gemeente Apeldoorn. Er zijn ook nog een aantal particuliere begraafplaatsen. Verder zijn er nog diverse algemene begraafplaatsen, namelijk:

  • Aan de Soerenseweg in Apeldoorn;
  • In Beekbergen;
  • In Wenum;
  • In Uddel.

Over de kosten van een begrafenis?

Een begrafenis is doorgaans duurder dan een crematie. U moet immers grafrechten betalen. Ook laat u waarschijnlijk een steen plaatsen. Omdat de grafkosten per gemeente verschillen, hebben we een handig hulpmiddel ontwikkeld. Met de Monuta grafkostenmeter kunt u eenvoudig en snel de grafkosten opzoeken van iedere begraafplaats in de gemeente Apeldoorn.

Kunnen wij u helpen?

Wanneer u specifieke vragen heeft over begraven op een begraafplaats in Apeldoorn, kunt u het beste contact opnemen met de medewerkers van de gemeente Apeldoorn. Zij zijn hier verantwoordelijk voor. Heeft u algemene vragen, bijvoorbeeld over de mogelijkheden rondom een begrafenis? Neemt u dan gerust contact op. Onze medewerkers denken graag met u mee.