Uitvaart regelen

bel bij overlijden
0800 - 023 05 50 24/7 Gratis

Bellen vanuit het buitenland

0031 55 5391150

Vanuit het buitenland kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via dit telefoonnummer.

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken

Uitvaartverzorger in uw buurt

Uitvaartverzekeringen

Chat met ons

Maandag t/m vrijdag van 09:00 t/m 17:00 uur.

Chat is gesloten

Chatten

Bel onsGratis

Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 21:00 uur.

binnen 30 seconden

0800 - 022 22 92

Mail ons

De verwachte reactietijd op uw e-mail is momenteel

Binnen 10 werkdagen

Mailen

Verzekeringsadviseur in uw buurt

Mijn Monuta

U kunt uw gegevens gemakkelijk online inzien in uw Mijn Monuta account.

Inloggen Mijn Monuta

Veelgestelde vragen

Indexering

Wat betekent 'indexering'?

Als u een verzekering in diensten van Monuta heeft, betekent dit dat het pakket van diensten waardevast is. Bij overlijden van de verzekerde worden de verzekerde diensten volledig uitgevoerd, ongeacht de kosten op dat moment. Bij indexering, oftewel aanpassing van het verzekerd bedrag, vangen we algemene prijsschommelingen op het gebied van de uitvaartzorg op. Uw premie stijgt door de indexering jaarlijks per 1 januari.

Heeft u een Uitvaart Geld-verzekering, dan betekent indexering dat Monuta jaarlijks kijkt naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aanpast. Met deze aanpassing zorgen wij dat u ook in de toekomst goed bent verzekerd voor de kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van uw uitvaart, is afhankelijk van uw uitvaartwensen. De aanpassing van het verzekerde bedrag betekent dat uw premie jaarlijks stijgt.

Wilt u weten of uw verzekering geïndexeerd is? Log dan in via Mijn Monuta, of bel ons via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. U kunt ons bereiken op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. 

Wat betekent het als mijn verzekering waardevast is?

Waardevastheid bij een uitvaartverzekering in diensten, betekent dat de diensten waarvoor u bent verzekerd bij overlijden volledig worden uitgevoerd, ongeacht de kosten op dat moment. De waardevastheid is gegarandeerd door de zogenaamde indexeringsclausule.

Op bepaalde onderdelen heeft Monuta echter geen invloed. Hieronder vallen bijvoorbeeld graf- en crematiekosten. Gemeenten en andere beheerders bepalen deze kosten jaarlijks. Daarom kunnen de tarieven per woonplaats verschillen. U kunt een indicatie van de grafkosten in uw gemeente vinden in de grafkostenmeter.

Wilt u weten of uw verzekering geïndexeerd is? Log dan in via Mijn Monuta, of bel ons via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. U kunt ons bereiken op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. 

Hoe wordt ieder jaar het indexeringspercentage bepaald?

Bij het vaststellen van het indexeringspercentage wordt rekening gehouden met de huidige prijsschommelingen. Naast de inflatie heeft Monuta te maken met loonstijgingen conform de verschillende cao’s. Ook stijgende prijzen bij leveranciers en inkoop van materialen spelen een rol.

Op basis van deze factoren kan nauwkeurig een percentage worden vastgesteld waarmee de waarde van uw verzekering moet worden aangepast om de dekking te kunnen garanderen. Er wordt hierbij geen rekening gehouden met de stijging van kosten waarop Monuta zelf geen invloed kan uitoefenen (grafrechten, gemeentelijke kosten en dergelijke).

Niet alle verzekeringen die wij aanbieden indexeren. Wilt u weten of uw verzekering indexeert? Log dan in via Mijn Monuta, of bel ons via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. U kunt ons bereiken op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. 

Meer veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Uitvaart

Wat doet een uitvaartverzorger precies?

Een uitvaartverzorger regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen. De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Kan ik mijn uitvaart zelf regelen?

Het komt vaak voor dat nabestaanden niet weten of de overledene een begrafenis of crematie wilde. En dat is dan vaak niet de enige vraag die op dat moment naar boven komt. Daarom kan het handig zijn om uw uitvaart alvast zelf te regelen. Bij Monuta kan dit met Monuta uitvaartontwerp op deze site. Hiermee stelt u zelf uw uitvaart alvast samen en legt u uw wensen meteen vast.

U kunt uw wensen natuurlijk ook op papier vastleggen. Hiervoor hebben we het Monuta uitvaartwensformulier. Klik hier om een Monuta uitvaartwens-formulier aan te vragen. Uw wensen worden zorgvuldig bewaard bij Monuta. Als u overlijdt, kunnen uw nabestaanden en de uitvaartverzorger van Monuta direct bij uw wensen.

Hoe vaak mag ik de overledene in het uitvaartcentrum bezoeken?

Steeds meer Monuta uitvaartcentra maken gebruik van zogeheten 24-uurs rouwkamers. Dat houdt in dat nabestaanden een sleutel krijgen van de rouwkamer. Nabestaanden kunnen dan op hun eigen manier afscheid nemen van de overledene, wanneer en zo vaak zij willen.

Uitvaartcentra die niet beschikken over een 24-uurs rouwkamer, kunt u over het algemeen op afspraak bezoeken. Een telefoontje is voldoende om een afspraak te maken.

Meer veelgestelde vragen over uitvaart

Verzekering Afsluiten

Hoe weet ik welke verzekering bij mij past?

Welke verzekering het beste bij u past is afhankelijk van uw uitvaartwensen. Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig de kosten van uw uitvaart naar uw wensen. Aan de hand van deze uitkomst kunt u de hoogte van het verzekerde bedrag bepalen. 

Monuta biedt twee soorten uitvaartverzekeringen: een geldverzekering en een verzekering met een pakket van diensten en producten. Bij de geldverzekering keert Monuta een bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij kunnen vervolgens zelf kiezen hoe het bedrag wordt besteed en hebben daarin dus veel vrijheid. Bij een dienstenpakket staan de diensten en producten vast. Deze worden verzorgd door Monuta. Uw nabestaanden hoeven in dat geval minder zelf te regelen. Lees meer over onze verzekeringen

Wilt u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met uw eigen verzekeringsadviseur of zoek een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Tot welke leeftijd kan ik een verzekering afsluiten?

U kunt bij Monuta een verzekering afsluiten tot een leeftijd van 75 jaar. Maar ook als u ouder bent, kunt u bij ons terecht voor het financieel regelen van uw uitvaart. U kunt namelijk met het Monuta Uitvaarfonds een bedrag opbouwen voor uw uitvaart en een vaste rente ontvangen over uw storting(en). Het Monuta Uitvaartfonds is een product van Monuta Uitvaartverzorging N.V.

Wilt u hier meer over weten? Lees meer informatie over het Monuta Uitvaartfonds of neem contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur.

Heb ik nog bedenktijd als ik net een verzekering bij jullie heb afgesloten?

Na het afsluiten van nieuwe verzekering heeft u na ontvangst van uw nieuwe polis 30 dagen bedenktijd. Wanneer u akkoord gaat met u nieuwe verzekering hoeft u niets te doen. Wanneer u afziet van de aangevraagde polis, dan kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Graag horen wij dan ook van u wat de reden is van de annulering.

Twijfelt u of uw nieuwe verzekering bij u past of wilt u weten welke andere mogelijkheden er voor u zijn? Wij nemen uw wensen graag telefonisch met u door. U kunt ons hiervoor bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag  bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur.

Meer veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Bezoekadres

Monuta
Schumanpark 11
7336 AM Apeldoorn

Bekijk op Google Maps

Postadres

Monuta
Postbus 20
7300 AA Apeldoorn

Compliment, klacht of suggestie?

Wij horen graag wat u van onze dienstverlening vindt. Lees hier meer over het doorgeven van een klacht, compliment of suggestie of geef het direct aan ons door met dit formulier

Handelsregister
Monuta Holding N.V., gevestigd te Apeldoorn, Handelsregister 08054738 Monuta Verzekeringen N.V., gevestigd te Apeldoorn, Handelsregister 08027773 Monuta Uitvaartverzorging N.V., gevestigd te Apeldoorn, Handelsregister 08054732

Vergunningen
Monuta Verzekeringen N.V. heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank N.V. tot het uitoefenen van het verzekeringsbedrijf en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12000407.