Uitvaart regelen

bel bij overlijden
0800 - 023 05 50 24/7 Gratis

Bellen vanuit het buitenland

0031 55 5391150

Vanuit het buitenland kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via dit telefoonnummer.

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken

Uitvaartverzorger in uw buurt

Uitvaartverzekeringen

Chat met ons

Maandag t/m vrijdag van 09:00 t/m 17:00 uur.

Chat is gesloten

Chatten

Bel onsGratis

Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 21:00 uur.

binnen 30 seconden

0800 - 022 22 92

Mail ons

U ontvangt zsm een reactie op uw e-mail

Binnen 5 werkdagen

Mailen

Verzekeringsadviseur in uw buurt

Mijn Monuta

U kunt uw gegevens gemakkelijk online inzien in uw Mijn Monuta account.

Inloggen Mijn Monuta

Veelgestelde vragen

Uitvaart

Wat doet een uitvaartverzorger precies?

Een uitvaartverzorger regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen. De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Kan ik mijn uitvaart zelf regelen?

Het komt vaak voor dat nabestaanden niet weten of de overledene een begrafenis of crematie wilde. En dat is dan vaak niet de enige vraag die op dat moment naar boven komt. Daarom kan het handig zijn om uw uitvaart alvast zelf te regelen. Bij Monuta kan dit met Monuta uitvaartontwerp op deze site. Hiermee stelt u zelf uw uitvaart alvast samen en legt u uw wensen meteen vast.

U kunt uw wensen natuurlijk ook op papier vastleggen. Hiervoor hebben we het Monuta uitvaartwensformulier. Klik hier om een Monuta uitvaartwens-formulier aan te vragen. Uw wensen worden zorgvuldig bewaard bij Monuta. Als u overlijdt, kunnen uw nabestaanden en de uitvaartverzorger van Monuta direct bij uw wensen.

Hoe vaak mag ik de overledene in het uitvaartcentrum bezoeken?

Steeds meer Monuta uitvaartcentra maken gebruik van zogeheten 24-uurs rouwkamers. Dat houdt in dat nabestaanden een sleutel krijgen van de rouwkamer. Nabestaanden kunnen dan op hun eigen manier afscheid nemen van de overledene, wanneer en zo vaak zij willen.

Uitvaartcentra die niet beschikken over een 24-uurs rouwkamer, kunt u over het algemeen op afspraak bezoeken. Een telefoontje is voldoende om een afspraak te maken.

Meer veelgestelde vragen over uitvaart

Verzekering Afsluiten

Hoe weet ik welke verzekering bij mij past?

Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig de kosten van uw uitvaart naar uw wensen. Aan de hand van deze uitkomst kunt u de hoogte van het verzekerde bedrag bepalen.

Wanneer u voor een uitvaartverzekering van Monuta kiest, bestaat de verzekering uit twee delen: de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag. Een Monuta uitvaartverzorger staat voor uw nabestaanden klaar als u komt te overlijden. Deze zorgt ervoor dat alles rondom de uitvaart geregeld wordt. 

Het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken om de wensen van de uitvaart mogelijk te maken.

Is er een minimumleeftijd en een maximumleeftijd voor een uitvaartverzekering?

De minimale leeftijd om een verzekering af te sluiten is 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis worden meeverzekerd op de polis van hun ouders. 

U kunt een verzekering afsluiten tot uw 75ste levensjaar. Maar ook als u ouder bent, kunt u bij ons terecht voor het financieel regelen van uw uitvaart. U kunt namelijk met het Monuta Uitvaartfonds een bedrag opbouwen voor uw uitvaart. Het Monuta Uitvaartfonds is een product van Monuta Voorzieningsfonds N.V.

Heb ik nog bedenktijd als ik net een verzekering bij jullie heb afgesloten?

Na het afsluiten van nieuwe verzekering heeft u na ontvangst van uw nieuwe polis 30 dagen bedenktijd. Wanneer u akkoord gaat met u nieuwe verzekering hoeft u niets te doen. Wanneer u afziet van de aangevraagde polis, dan kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Graag horen wij dan ook van u wat de reden is van de annulering.

Twijfelt u of uw nieuwe verzekering bij u past of wilt u weten welke andere mogelijkheden er voor u zijn? Wij nemen uw wensen graag telefonisch met u door. U kunt ons hiervoor bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag  bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur.

Meer veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Bezoekadres

Monuta
Schumanpark 11
7336 AM Apeldoorn

Bekijk op Google Maps

Postadres

Monuta
Postbus 20
7300 AA Apeldoorn

De reactie op post is tijdelijk langer. Wij vragen u om een e-mail te sturen en eventueel uw poststuk in te scannen.

Compliment, klacht of suggestie?

Wij horen graag wat u van onze dienstverlening vindt. Lees hier meer over het doorgeven van een klacht, compliment of suggestie of geef het direct aan ons door met dit formulier

Handelsregister
Monuta Holding N.V., gevestigd te Apeldoorn, Handelsregister 08054738 Monuta Verzekeringen N.V., gevestigd te Apeldoorn, Handelsregister 08027773 Monuta Uitvaartverzorging N.V., gevestigd te Apeldoorn, Handelsregister 08054732

Vergunningen
Monuta Verzekeringen N.V. heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank N.V. tot het uitoefenen van het verzekeringsbedrijf en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12000407.