Uitvaart

Direct een uitvaart regelen

0800 - 023 05 50 24/7 Gratis

Bellen vanuit het buitenland

0031 55 5391150

Vanuit het buitenland kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via dit telefoonnummer.

Uitvaartverzorger zoeken

uitvaart regelen

Uitvaart regelen

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In korte tijd moet er veel geregeld worden. Wij helpen u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer over het regelen van een uitvaart en wat Monuta voor u kan betekenen.

Uitvaart regelen

Uitvaartmogelijkheden

Mogelijkheden bij een uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moeten er in korte tijd veel keuzes worden gemaakt. Wij hebben verschillende uitvaartmogelijkheden voor u uitgewerkt. Lees meer over onder andere rouwbloemen, fotografie, groene uitvaartmogelijkheden en meer.

Mogelijkheden bij een uitvaart  

De steun bij iedere uitvaart

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Onze uitvaartverzorgers helpen u om de uitvaartplechtigheid zo vorm te geven, dat u er met een goed gevoel op terugkijkt. Het is belangrijk om op een passende manier afscheid te nemen. Dit kan u helpen bij de rouwverwerking. Lees hier meer over de maatregelen rondom corona en uitvaart

Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bellen op 0800 - 023 05 50 (gratis). Wij zorgen ervoor dat een uitvaartverzorger bij u langskomt voor de uitvaartverzorging. Wilt u weten wat u alvast kunt doen na overlijden? Bekijk dan de checklist uitvaart regelen.

Eerste gesprek
Tijdens het eerste gesprek neemt de uitvaartverzorger samen met u de wensen van uw dierbare door. Ook worden de belangrijkste zaken alvast besproken. Zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart. Ook komt de rouwkaart aan bod, omdat deze snel verstuurd moet worden. 

In alle rust de details invullen
Tegenwoordig heeft u zes dagen de tijd om de uitvaart te regelen. Hierdoor heeft u meer tijd om na te denken over de invulling van de uitvaartplechtigheid en keuze voor bloemen of rouwvervoer.

Gast op een uitvaart
Als u uitgenodigd bent voor een uitvaart is het goed om te weten wat gebruikelijk is en wat niet. Lees hier meer over de etiquette bij een begrafenis, hoe u kunt condoleren en welke mogelijkheden er zijn voor het geven van bloemen

Persoonlijke uitvaart
Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Met bijvoorbeeld bloemen uit eigen tuin of het lievelingseten van uw overleden dierbare. Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Geen verrassingen achteraf
Aan de hand van het eerste gesprek krijgt u een samenvatting van de afspraken en een begroting van de kosten voor de uitvaartverzorging. Daarna is het nog mogelijk speciale wensen te bespreken zoals bijvoorbeeld een bijzondere kist, live muziek of speciaal vervoer.

Na de uitvaart
Ook na de uitvaart staat Monuta voor u klaar. Bijvoorbeeld via onze nazorgservice die kan helpen met praktische zaken. Ook geven we u graag voorbeelden voor bijvoorbeeld de asbestemming. Bekijk de volledige checklist na de uitvaart om te zien wat er allemaal geregeld moet worden na een uitvaart.