Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
uitvaart

Uitvaart

Monuta maakt als uitvaartverzorger een uitvaart met een goed gevoel voor iedereen mogelijk. Wij helpen u in de dagen voor en na het afscheid met praktische informatie en steun op het moment dat het nodig is. 

Direct een uitvaart regelen

Bel ons op 0800 - 023 05 50. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ook direct een uitvaartverzorger bij u in de buurt zoeken.

Afbeelding
Uitvaart regelen - Monuta uitvaart

Uitvaart regelen

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In korte tijd moet er veel geregeld worden. Wij helpen u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer over het regelen van een uitvaart en wat Monuta voor u kan betekenen.

Uitvaart regelen

Afbeelding
Mogelijkheden uitvaart

Mogelijkheden bij een uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moeten er in korte tijd veel keuzes worden gemaakt. Wij hebben verschillende uitvaartmogelijkheden voor u uitgewerkt. Lees meer over onder andere rouwbloemen, fotografie, groene uitvaartmogelijkheden en meer.

Mogelijkheden en inspiratie

Expert Team
Monuta

Elke uitvaart is bijzonder, want elk mens is uniek. Maar sommige uitvaarten vragen om extra expertise, omdat de uitvoering om een speciale manier van werken vraagt. Deze uitvaarten hebben unieke elementen die niet dagelijks voorkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om grote, complexe uitvaarten, uitvaarten met mediabelangstelling of uitvaarten waarbij protocol en ceremonieel een belangrijke rol spelen. Om ook deze uitvaarten op de juiste manier te verzorgen, is het Expert Team Monuta in het leven geroepen waarin alle specialistische kennis is samengebracht. 

Lees meer over Expert Team Monuta

Afbeelding
Expert Team Monuta
Afbeelding
Uitvaart

Uitvaartwensen

Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen online invullen, ook als u ergens anders verzekerd bent. Stap voor stap helpen wij u in Monuta Uitvaartwensen door de verschillende mogelijkheden en keuzes tijdens een uitvaart. 

Uitvaartwensen invullen

Afbeelding
Na de uitvaart

Na de uitvaart en rouwverwerking

Na de uitvaart zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Maar er zijn ook emoties waar u wat mee moet. Monuta is er ook voor u na de uitvaart. We geven u graag tips en praktische informatie. 

Praktische informatie en rouwverwerking

Afbeelding
Uitvaart kosten

Wat kost
een uitvaart

Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 7.000 en de € 11.500.  Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf €2.100. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee. 

Een overzicht van alle kosten

Wat kost een begrafenis?

Wat kost een crematie?

Uitvaart voor een klein budget

Uitvaartfonds

 

Afbeelding
Condoleren in het Engels

Onze
voorwaarden

Bij Monuta vinden we het belangrijk dat je onze algemene voorwaarden goed begrijpt. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Algemene voorwaarden Branchevereniging  Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen

Algemene voorwaarden van de Landelijke Vereniging voor Crematoria

Keurmerk uitvaartzorg

De steun bij
ieder afscheid

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Onze uitvaartverzorgers helpen u om de uitvaartplechtigheid zo vorm te geven, dat u er met een goed gevoel op terugkijkt. Het is belangrijk om op een passende manier afscheid te nemen. Dit kan u helpen bij de rouwverwerking. Lees hier meer over de maatregelen rondom corona en uitvaart

Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bellen op 0800 - 023 05 50 (gratis). Wij zorgen ervoor dat een uitvaartverzorger bij u langskomt voor de uitvaartverzorging. Wilt u weten wat u alvast kunt doen na overlijden? Bekijk dan de checklist uitvaart regelen.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek neemt de uitvaartverzorger samen met u de wensen van uw dierbare door. Ook worden de belangrijkste zaken alvast besproken. Zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart voor op het overlijdensbericht. Ook komt de rouwkaart aan bod, omdat deze snel verstuurd moet worden. 

In alle rust de details invullen

Tegenwoordig heeft u zes dagen de tijd om de uitvaart te regelen. Hierdoor heeft u meer tijd om na te denken over de invulling van de uitvaartplechtigheid en de uitvaartlocatie. Daarnaast moet er nagedacht worden over bloemen, wel of niet een livestream, toespraak  en, catering.

 
Gast op een uitvaart

Als u uitgenodigd bent voor een uitvaart is het goed om te weten wat gebruikelijk is en wat niet. Lees hier meer over de etiquette bij een begrafenis, hoe u kunt condoleren en welke mogelijkheden er zijn voor het geven van bloemen tijdens een condoleance

Persoonlijke uitvaart

Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Met bijvoorbeeld bloemen uit eigen tuin of het lievelingseten van uw overleden dierbare. Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden zoals het gebruik maken van een uitvaartfotograaf of de opties voor een duurzame uitvaart zoals natuurbegraven op een natuurbegraafplaats.

Geen verrassingen achteraf

Aan de hand van het eerste gesprek krijgt u een samenvatting van de afspraken en een begroting van de kosten voor de uitvaartverzorging. Daarna is het nog mogelijk speciale wensen te bespreken zoals bijvoorbeeld een bijzondere kist, live muziek of speciaal vervoer.

Na de uitvaart

Ook na de uitvaart staat Monuta voor u klaar met meer informatie over rouwverwerking, rouwgedichten, hulp bij rouw ,praktische nazorg bij verlies van een partner of verlies van een broer of zus. Daarnaast geven wij u tips rondom herdenken zoals het herdenken van een sterfdag.  Ook geven we u graag voorbeelden voor bijvoorbeeld de asbestemming zoals een urncolumbarium of assieraad