Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitvaart

Afbeelding
plechtigheid op de begraafplaats

Direct een
uitvaart regelen

Bel ons op 0800 - 023 05 50. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ook direct een uitvaartverzorger bij u in de buurt zoeken of leg vrijblijvend uw uitvaartwensen vast in Monuta Uitvaartwensen

Zoek

Uitvaart
regelen

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In korte tijd moet er veel geregeld worden. Wij helpen u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer over het regelen van een uitvaart en wat Monuta voor u kan betekenen.

Mogelijkheden bij
een uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moeten er in korte tijd veel keuzes worden gemaakt. Wij hebben verschillende uitvaartmogelijkheden voor u uitgewerkt. Lees meer over onder andere rouwbloemen, fotografie, groene uitvaartmogelijkheden en meer.

Wat kost
een uitvaart

Volgens het Nibudkost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 6.500 en de € 11.000.  Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf €2.995. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee. 

Na de uitvaart
en rouwverwerking

Na de uitvaart zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Maar er zijn ook emoties waar u wat mee moet. Monuta is er ook voor u na de uitvaart. We geven u graag tips en informatie. 

Keurmerk uitvaartzorg

De steun bij
ieder afscheid

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Onze uitvaartverzorgers helpen u om de uitvaartplechtigheid zo vorm te geven, dat u er met een goed gevoel op terugkijkt. Het is belangrijk om op een passende manier afscheid te nemen. Dit kan u helpen bij de rouwverwerking. Lees hier meer over de maatregelen rondom corona en uitvaart

Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bellen op 0800 - 023 05 50 (gratis). Wij zorgen ervoor dat een uitvaartverzorger bij u langskomt voor de uitvaartverzorging. Wilt u weten wat u alvast kunt doen na overlijden? Bekijk dan de checklist uitvaart regelen.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek neemt de uitvaartverzorger samen met u de wensen van uw dierbare door. Ook worden de belangrijkste zaken alvast besproken. Zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart. Ook komt de rouwkaart aan bod, omdat deze snel verstuurd moet worden. 

In alle rust de details invullen

Tegenwoordig heeft u zes dagen de tijd om de uitvaart te regelen. Hierdoor heeft u meer tijd om na te denken over de invulling van de uitvaartplechtigheid en keuze voor bloemen of rouwvervoer.

 
Gast op een uitvaart

Als u uitgenodigd bent voor een uitvaart is het goed om te weten wat gebruikelijk is en wat niet. Lees hier meer over de etiquette bij een begrafenis, hoe u kunt condoleren en welke mogelijkheden er zijn voor het geven van bloemen. 

Persoonlijke uitvaart

Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Met bijvoorbeeld bloemen uit eigen tuin of het lievelingseten van uw overleden dierbare. Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Geen verrassingen achteraf

Aan de hand van het eerste gesprek krijgt u een samenvatting van de afspraken en een begroting van de kosten voor de uitvaartverzorging. Daarna is het nog mogelijk speciale wensen te bespreken zoals bijvoorbeeld een bijzondere kist, live muziek of speciaal vervoer.

Na de uitvaart

Ook na de uitvaart staat Monuta voor u klaar met meer informatie over rouwverwerking en praktische nazorg. Ook geven we u graag voorbeelden voor bijvoorbeeld de asbestemming