Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaart regelen

Uitvaart
regelen

Wilt u direct een uitvaart regelen?

Bel ons dan op 0800 - 023 05 50 (24/7 bereikbaar) of zoek direct een uitvaartverzorger bij u in de buurt. 

Direct een
uitvaart regelen

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In korte tijd moet u alles regelen voor de uitvaart, terwijl uw hoofd er niet naar staat. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 0800 - 023 05 50Wij staan voor u klaar, ook als u ergens anders of niet verzekerd bent

Checklist uitvaart regelen?

Wilt u weten wat u direct kunt doen na het overlijden van uw dierbare? In de checklist uitvaart regelen hebben wij alles voor u op een rij gezet.

Wat regelt
de uitvaartverzorger

Na een melding van overlijden komt direct één van onze uitvaartverzorgers naar u toe voor het regelen van de uitvaart. Tijdens dit gesprek maakt u kennis met elkaar en vertelt u meer over uw overleden dierbare. Onze uitvaartverzorger zal alvast wat mogelijkheden met u doornemen, om een zo persoonlijk mogelijke uitvaart te regelen. Tijdens het eerste gesprek komt aan bod wat er op de rouwkaart moet komen staan. Zoals de keuze voor begraven of cremeren en de locatie en het tijdstip voor de uitvaart. De invulling van de uitvaart kunt u in de komende dagen in alle rust vorm geven. 

Een persoonlijk draaiboek

In het eerste gesprek met de uitvaartverzorger bespreekt u de wensen en keuzes voor het afscheid. De afspraken die u maakt met de uitvaartverzorger worden vastgelegd in een persoonlijk draaiboek. Dit geeft u stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. U ontvangt het draaiboek altijd binnen 24 uur na het eerste gesprek. Als er in de dagen daarna nog iets wijzigt past de uitvaartverzorger dit aan in uw draaiboek. 

Afbeelding
Uitvaart regelen - Monuta uitvaart

Voor elk budget
een uitvaart regelen

Monuta is er voor iedereen. Ook als u geen verzekering heeft of ergens anders bent verzekerd kunt u bij Monuta terecht. Onze uitvaartverzorgers denken met u mee. Voor elk budget kunnen zij een persoonlijke uitvaart regelen. Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. U ontvangt een duidelijke begroting zodat u geen onverwachte kosten heeft. 

Wat kunt u nu al voor uw eigen uitvaart regelen?

U kunt uw uitvaartwensen vastleggen, zodat uw nabestaanden straks niet met onverwachte vragen achterblijven. Het is ook mogelijk om samen met een uitvaartverzorger nu al vast te leggen hoe uw uitvaart er straks uit moet zien. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen over het regelen van een uitvaart

Uitvaart regelen

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

In eerste instantie belt u dan de huisarts. Het maakt niet uit op welk tijdstip,  u kunt hem of haar altijd bellen. De huisarts komt zo snel mogelijk om de dood vast te stellen en maakt een officiële verklaring van overlijden. Deze verklaring heeft u nodig om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand. Vervolgens kunt u de naaste familie op de hoogte stellen. Heeft u dat ook gedaan, dan belt u een uitvaartverzorger. Voor het melden van een sterfgeval is Monuta dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 0800 - 023 05 50 (gratis). In overleg met u regelen en verzorgen wij de uitvaart zoals u dat wilt.

Mag ik de overledene zelf de laatste verzorging geven?

Ja, u mag de overledene zelf, of samen met de uitvaartverzorger, wassen en aankleden. Samen met een aantal andere handelingen heet dit de laatste verzorging. U kunt er ook bij aanwezig zijn en alleen maar toekijken. Het zelf verzorgen van de overledene kan steun bieden in het rouwverwerkingsproces. In bepaalde culturen is het heel gebruikelijk dat nabestaanden de overledene zelf de laatste verzorging geven.

Ik wil mijn lichaam ter beschikking stellen aan de medische wetenschap. Wat moet ik doen?

De wens om uw lichaam ter beschikking te stellen, moet u eerst vastleggen in een testament. Dit kunt u doen bij de notaris. Daarnaast is het belangrijk dat u een afspraak maakt met een wetenschappelijk instituut dat uw lichaam eventueel wil hebben. In dat geval is er geen begrafenis of crematie, maar een afscheidsdienst is natuurlijk wel mogelijk.

Het kan gebeuren dat er op het moment van overlijden geen behoefte is aan een lichaam. In dat geval wordt het lichaam alsnog begraven of gecremeerd.

Kan ik mijn uitvaart zelf regelen?

Het komt vaak voor dat nabestaanden niet weten of de overledene een begrafenis of crematie wilde. En dat is dan vaak niet de enige vraag die op dat moment naar boven komt. Daarom kan het handig zijn om uw uitvaart alvast zelf te regelen. Bij Monuta kan dit met Monuta Uitvaartwensen op deze site. Hiermee stelt u zelf uw uitvaart alvast samen en legt u uw wensen meteen vast.

U kunt uw wensen natuurlijk ook op papier vastleggen. Hiervoor hebben we het Monuta uitvaartwensformulier. Klik hier om een Monuta uitvaartwens-formulier aan te vragen. Uw wensen worden zorgvuldig bewaard bij Monuta. Als u overlijdt, kunnen uw nabestaanden en de uitvaartverzorger van Monuta direct bij uw wensen.

Kan ik de overledene ook thuis opbaren?

In de meeste gevallen kan de overledene thuis worden opgebaard. Een thuisopbaring geeft u de mogelijkheid om op uw eigen manier en in uw eigen tempo afscheid te nemen van de overledene. De uitvaartverzorger levert een koeling en eventueel andere materialen om de kamer sfeervol aan te kleden. Dagelijks komt er een uitvaartverzorger langs om te kijken of alles goed gaat. Condoleances kunnen zowel thuis als in het uitvaartcentrum in ontvangst worden genomen.

Keurmerk uitvaartzorg