Overslaan en naar de inhoud gaan

Keurmerk
Uitvaartzorg

Het Keurmerk Uitvaartzorg geeft u zekerheid en bescherming bij de keuze van een uitvaartonderneming. Monuta voldoet aan de strenge criteria en is er trots op dat zij als een van de eerste bedrijven het keurmerk mocht ontvangen.

De volgende zes zekerheden waarborgen de kwaliteit van de uitvaartondernemingen met een keurmerk.

 1. Heldere afspraken over de uitvoering
  De uitvaartverzorger maakt vooraf heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart en legt deze schriftelijk vast. Dit voorkomt onduidelijkheden achteraf.
 2. Transparante kostenbegroting
  Ook de afspraken over de prijs worden schriftelijk vastgelegd. Zodat ook hier achteraf geen onduidelijkheid over ontstaat.
 3. Goede organisatie van de uitvaart
  U kunt er van uitgaan dat de uitvaart zorgvuldig wordt uitgevoerd. Het keurmerk stelt onder andere eisen aan leveranciers, producten en diensten.
 4. Bekwaam personeel
  Uitvaartbedrijven met een keurmerk werken uitsluitend met ervaren en goed opgeleide medewerkers die het afscheid centraal stellen en nabestaanden ruimte bieden.
 5. Doelmatige klachtenafhandeling
  Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee gewerkt wordt, zijn klachten nooit helemaal te voorkomen. Het keurmerk beschikt over een standaard klachtenprotocol. Zo hebben nabestaanden de zekerheid dat klachten serieus worden genomen.
 6. Klanttevredenheidsonderzoek
  Monuta stuurde als eerste bedrijf na afloop van elke uitvaart een klanttevredenheidsformulier. Het is nu een voorwaarde om het keurmerk te kunnen krijgen. Op een dergelijk formulier kunnen opdrachtgevers eenvoudig aangeven wat ze van de uitvaart vonden.


Het Keurmerk Uitvaartzorg staat achter de kwaliteit van Monuta en geeft u zekerheid dat u kiest voor een betrouwbare uitvaartverzorger. Meer informatie over het keurmerk is te vinden op de website van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. U kunt daar ook de speciale animatievideo met uitleg bekijken.

Afbeelding
logo van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg