Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Ons team vindt een gastvrije instelling heel belangrijk. Daarom zullen wij altijd met u meedenken, of het nu gaat om cateringwensen of uitvaartmuziek. Ook kunt u opnamen laten maken van het afscheid. Zo kunt u dit altijd op een later en minder emotioneel moment terugkijken. We geven u graag vrijblijvend advies en denken altijd met u en uw wensen mee.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Afbeelding Heidehof

Muziek

De aula van Crematorium Heidehof beschikt over een professionele geluidsinstallatie. Via Crematorium Heidehof of de uitvaartondernemer heeft u de keus uit een zeer uitgebreide muziekcollectie. U kunt nummers opzoeken en een stukje beluisteren. Uw keuzes geeft u gemakkelijk online door. Uiteraard kunt u ook uw eigen muziek en beelden aanleveren. Het is zelfs mogelijk om livemuziek ten gehore te brengen. In de aula staan een orgel en piano en er is ruimte voor een koor of muzikant. Via het 10 meter grote scherm kunt u beelden tonen tijdens de plechtigheid. U heeft daarbij ook de mogelijkheid om uit 300 afbeeldingen te kiezen die op het scherm getoond kunnen worden. Het is mogelijk het afscheid op te nemen op cd of usb-stick. Is het niet voor iedereen mogelijk om naar het crematorium te komen, dan kunnen wij de plechtigheid ook streamen via internet. U krijgt inlogcodes die u aan familie, vrienden en belangstellenden kunt geven.

Image
Afbeelding Heidehof

Crematie

Het is belangrijk dat u in alle rust afscheid neemt van uw dierbare. Daarom krijgt u ongeveer drie kwartier te tijd voor het afscheid en drie kwartier voor de koffietafel. Heeft u maar een half uurtje nodig voor de plechtigheid? Dan kunt u gerust een uur in de koffiekamer doorbrengen. Wilt u meer tijd, dan kunnen we dit vooraf voor u reserveren. In ons paviljoen krijgt u een uur de tijd. Deze tijd vult u naar eigen wens in. Ook mag u op ieder gewenst tijdstip het afscheid plannen. U mag uw dierbare na afloop van de plechtigheid begeleiden tot in de ovenruimte. Wij zullen ervoor zorgen dat de crematie in Ugchelen (gemeente Apeldoorn) waardevol en respectvol verloopt. Na de crematie verzamelt de uitvaartverzorger de as die u na een maand bij ons mag ophalen.

Image
Afbeelding Heidehof

Catering

Onze gastdames kunnen koffie en cake serveren bij de koffietafel, maar u ook vele andere mogelijkheden aanbieden. Denkt u aan lokale lekkernijen, een bittergarnituur, luxe arrangementen, tapas, buffetten of een high tea. Vrijwel alles is mogelijk. Als het even kan, werken daarbij samen met lokale partijen. In onze uitgebreide cateringbrochure leest u wat wij voor u kunnen regelen. Vanwege de Wet op de Allergenen en HACCP-regelgeving is het alleen mogelijk om etenswaar door ons te laten regelen. Wilt u iets persoonlijks aanbieden? Dan zoeken wij samen met u een oplossing. Bekijk ook eens onze streekproducten en de bijbehorende tarieven.

Image
Afbeelding Heidehof

Asbestemming

Na de crematie verzamelen wij op een zorgvuldige manier de as. Er volgt nu een bezinningsperiode van een maand waarin u rustig kunt nadenken over wat u met de as wilt doen. Denkt u aan:

  • Een van de twee binnencolumbaria waar u een of twee sierurnen kunt neerzetten in een nis die u zelf mag uitkiezen. Het is mogelijk om bloemen, een foto of een ander persoonlijk accent te plaatsen. De nis kunt u laten afsluiten met een glasplaat. Op de sierurn kan een naamplaatje, persoonlijk gedichtje of tekst worden geplaatst. 
  • Bewaren in een urn of assieraad. Wij hebben een groot assortiment van diverse sierurnen en assieraden.
  • De urnenkelder van begraafplaats Heidehof, waar u maximaal vier asbussen mag plaatsen.
  • Plaatsen in de urnenmuur in de urnentuin op Heidehof. Hierin kunt u een of twee asbussen plaatsen. 
  • Bijzetten in een bosurnengraf. Hier mag u een speciale gedenksteen plaatsen in de vorm van een blad: een urnament.
  • Verstrooien op een speciaal hiervoor aangewezen plek: een strooiveld of in het water. De begraafplaats beschikt over een natuurlijk en bosrijk strooiveld. Nabestaanden mogen bij het verstrooien aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. 
  • Het bijzetten in een bestaand graf of verwerken op een graf. Ook mag u de as verstrooien op of in het graf.