Uitvaartverzekering

Waarom een uitvaartverzekering?

Waarom een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om een uitvaart te kunnen betalen. Met een uitvaartverzekering kunt u uw nabestaanden deze zorg uit handen nemen. 

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering van Monuta kunt u zich verzekeren voor de kosten van uw uitvaart. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiest u voor welk bedrag u zich wilt verzekeren en met welke verzekering.

 • Verzeker uw uitvaartkosten
  met een pakketverzekering of geldverzekering.
 • Direct verzekerd
  vanaf ingangsdatum bent u volledig verzekerd.
 • Het dienstenpakket wordt jaarlijks geïndexeerd en is waardevast
  Alle diensten en producten van het dienstenpakket worden volledig vergoed, ongeacht de waarde op het moment van overlijden.
 • Levenslang verzekerd
  U betaalt premie tot uw 85ste jaar, daarna bent u nog levenslang verzekerd.
 • U betaalt premie tot uw 85ste jaar
  Wilt u een andere looptijd, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0800 – 022 22 92.
 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis mee verzekerd
  Tot 18 jaar zijn uw kinderen bij Monuta gratis mee verzekerd op één van de uitvaartverzekeringen van de ouders. 

De kosten van een uitvaart

Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Met de Uitvaartkostenmeter berekent u de kosten van een uitvaart naar uw wensen.

Bereken uw uitvaartkosten

Onze uitvaartverzekeringen

1. Dienstenpakket met extra geldbedrag

Samen met Monuta wordt de uitvaart persoonlijk en op maat geregeld. De uitvaart wordt door Monuta binnen Nederland verzorgd en zal de uitvaartkosten vergoeden. Het extra geldbedrag kan door nabestaanden worden gebruikt voor bijvoorbeeld grafkosten, crematiekosten, bloemen of catering.

Wat wordt vergoed met het dienstenpakket?

2. Geldbedrag

Bij de geldverzekering verzekert u een bedrag. Dit bedrag keert Monuta uit aan uw nabestaanden. Vervolgens kunnen zij kiezen, hoe het bedrag wordt besteed. 

Bekijk al onze uitvaartverzekeringen

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Is er een minimum leeftijd en een maximum leeftijd voor een uitvaartverzekering?

Wanneer u zelf een uitvaartverzekering aanvraagt, is de minimale leeftijd achttien jaar. Wanneer u uw kinderen wilt verzekeren, is er geen minimum leeftijd. U kunt een verzekering afsluiten tot uw 75ste levensjaar. Na deze leeftijd kunt u nog wel sparen voor uw uitvaart met het Monuta Uitvaartfonds.

Kunnen mijn kinderen worden meeverzekerd?

Jazeker, u heeft hierbij twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor de gratis kinderdekking of voor een betaalde polis. In beide gevallen dienen de kinderen wel op uw polis te staan. Wanneer u een nieuwe verzekering afsluit, kunt u uw kinderen meeverzekeren.

Waar vind ik de polisvoorwaarden?

Bij Monuta vinden wij het belangrijk dat u onze algemene voorwaarden goed begrijpt. U vindt hier een overzicht van alle polisvoorwaarden en andere belangrijke documenten, zoals het dienstverleningsdocument. Indien u hier vragen over heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Is de uitvaartverzekering ook geschikt voor een uitvaart in het buitenland?

Ja, wanneer u wilt dat de uitvaart in het buitenland plaatsvindt, dan kunt u kiezen voor de Uitvaart Geld-verzekering. Uw nabestaanden krijgen dan een geldbedrag uitgekeerd waarmee zij de kosten van de uitvaart kunnen betalen. Een verzekering met een dienstenpakket is alleen geschikt voor het regelen van een uitvaart die in Nederland plaatsvindt.

Hoe lang moet ik premie betalen?

Wanneer u een uitvaartverzekering online afsluit, betaalt u tot uw 85ste jaar premie. U blijft dan levenslang verzekerd. Wilt u een andere looptijd? Dan kunt telefonisch contact met ons opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij bespreken dan graag met u de mogelijkheden.

Hebben jullie ook een depositofonds?

Voor het eenvoudig opbouwen van een bedrag voor de uitvaart, bieden wij het Monuta Uitvaartfonds aan. U kunt eenmalig of vaker een bedrag in uw fonds storten en zo de uitvaart financieel mogelijk maken. Kijk hier voor meer informatie over het Monuta Uitvaartfonds.

Ben ik direct verzekerd?

Wanneer u de uitvaartverzekering heeft aangevraagd, bent u direct vanaf ingangsdatum verzekerd. U kunt er zelf voor kiezen wanneer u de verzekering in laat gaan. Als u de verzekering online afsluit kan dit per direct tot 30 dagen na de aanvraag. Wilt u liever een ingangsdatum die verder in de toekomst ligt? Neem dan telefonisch contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

Heb ik nog bedenktijd na het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Na het afsluiten van een nieuwe verzekering heeft u na ontvangst van uw nieuwe polis 30 dagen bedenktijd. Wanneer u akkoord gaat met uw nieuwe verzekering dan hoeft u niets te doen. Wanneer u afziet van de aangevraagde polis, dan kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Graag horen wij dan ook van u wat de reden is van de annulering.

Wat houdt de medische acceptatie in?

Bij het afsluiten van een verzekering vragen we naar uw gezondheidssituatie. In veel gevallen accepteren wij een verzekeringsaanvraag tegen de premie die u hiervoor heeft gezien. Soms vragen wij een hogere premie, omdat de verzekerde een bepaalde aandoening heeft of heeft gehad. Het komt ook voor dat wij een verzekering om die reden afwijzen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het heel vervelend is als wij hierdoor beslissen dat er voor u een hogere premie geldt of dat we geen uitvaartverzekering afsluiten. Wij begrijpen dat dit vragen op kan roepen. Elke situatie is persoonlijk, daarom kunt u het beste contact met ons opnemen als u vragen heeft. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

Wat zijn de mogelijkheden voor het betalen van mijn premie?

Wanneer u online een uitvaartverzekering heeft afgesloten, betaalt u maandelijks uw premie via een automatisch incasso. Er zijn ook andere mogelijkheden of termijnen waarop u uw premie kunt betalen. Zo kunt u via automatisch incasso ook per kwartaal of jaar betalen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om per acceptgiro te betalen.

Om uw betalingswijze te veranderen of wanneer u vragen heeft, kunt u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

Hoe kan ik mijn uitvaartverzekering opzeggen?

Wanneer u uw uitvaartverzekering wilt stopzetten, heeft u twee mogelijkheden. U kunt uw verzekering afkopen of premievrij maken. Voor meer informatie hierover, kunt op deze pagina kijken of kunt u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

Onze voorwaarden

Bij Monuta vinden we het belangrijk dat u onze algemene voorwaarden goed begrijpt en indien u hierover vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen.

Bekijk alle belangrijke documenten op een rij

Zorgeloos verzekerd

Laat uw nabestaanden niet achter met onverwachte kosten en kies voor een uitvaartverzekering van Monuta. Met een uitvaartverzekering van Monuta kunt u veel zorg uit de handen van uw nabestaanden nemen, in een toch al moeilijke periode.

Monuta biedt verschillende uitvaartverzekeringen aan. In een overzicht laten wij u zien, welke uitvaartverzekeringen Monuta aanbiedt.  Bent u op zoek naar een begrafenisverzekering? Op deze pagina kunt u hier meer informatie over vinden.

Om te zien wat uw maandpremie gaat worden, kunt u deze direct berekenen. U kunt de uitvaartverzekering meteen aanvragen.

Bent u op zoek naar een andere mogelijkheid dan een verzekering om een uitvaart financieel mogelijk te maken? Wellicht is het Uitvaartfonds dan iets voor u.

Voor welk bedrag u zich wilt verzekeren, kan per persoon verschillen. Een uitvaart is persoonlijk en voor iedereen anders, de prijs is daarom ook voor iedereen anders. Wilt u weten wat uw uitvaart wensen kosten? Met de uitvaartkostenmeter kunt u eenvoudig een berekening maken van de kosten. 

Wilt u advies welke uitvaartverzekering het beste bij u past? Zoek hier een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.
 
Voor meer onafhankelijke informatie over financiële zaken kunt u terecht bij  Wijzeringeldzaken.nl.