Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering 

De kosten van een begrafenis kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zover is, voldoende geld om een begrafenis te kunnen bekostigen. Met een begrafenisverzekering neemt u nabestaanden deze financiële zorg uit handen.

Wat is een begrafenisverzekering? 

Met een begrafenisverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Een begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Hiermee regelt u uw uitvaart zoals u dat wilt en hoeven nabestaanden niet met onverwachte kosten achter te blijven.

Monuta heeft twee soorten uitvaartverzekeringen waarmee u uw begrafenis financieel kunt regelen: een verzekering met een pakket van diensten en producten of een geldverzekering. Wanneer uw wensen in de loop der jaren veranderen en u toch wil worden gecremeerd in plaats van begraven of andersom, dan hoeft u geen andere verzekering af te sluiten. Met een uitvaartverzekering van Monuta kunt u kiezen voor zowel begraven als cremeren.
 

De voordelen van een begrafenisverzekering

  • Uitvaartkosten gedekt
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
  • Verzekering tussentijds aanpasbaar

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van een begrafenis liggen al gauw tussen de € 8.500 en € 11.000. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een uitgebreide afscheidsdienst, kost dit meer dan bijvoorbeeld een afscheid in kleine kring. Begrafeniskosten zijn over het algemeen hoger dan de kosten voor een crematie. 

Houd er bij het afsluiten van een uitvaartverzekering rekening mee dat grafkosten worden betaald uit het vrij besteedbare bedrag. De grafkosten verschillen per begraafplaats in Nederland. Bekijk de grafkostenmeter om te weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn.

Wilt u, voor u een verzekering afsluit, weten wat een uitvaart naar uw wens ongeveer kost? Met de uitvaartkostenmeter krijgt u in een aantal korte stappen een goede indicatie van uw uitvaartkosten. 

Uit welke begrafenisverzekeringen kunt u kiezen? 

Monuta heeft twee soorten uitvaartverzekeringen waar u uit kunt kiezen: een verzekering met een pakket van diensten en producten en een geldverzekering. 

Met een pakketverzekering bent u verzekerd voor een aantal vaste diensten en producten. Daarnaast is er een extra geldbedrag beschikbaar dat door nabestaanden kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld grafkosten, bloemen of catering. Hoe hoog dit bedrag is, kunt u zelf bepalen door voor een Basis-, Plus-, Top, of Flexibel-verzekering te kiezen. Dit type uitvaartverzekering wordt ook wel een naturaverzekering genoemd. 

Wanneer u voor een geldverzekering kiest, ontvangen uw nabestaanden een geldbedrag na uw overlijden waarmee zij de kosten voor uw uitvaart kunnen betalen. Met de Uitvaart Geld-verzekering kunt u zelf de hoogte van uw verzekering bepalen en betaalt u maandelijks premie. Een geldverzekering wordt ook wel een kapitaalverzekering genoemd.

Daarnaast is het ook mogelijk om voor een koopsomverzekering te kiezen. Hiermee verzekert u een geldbedrag voor uw uitvaart waarbij u de premie in één keer betaalt. U hoeft dan niet meer elke maand een bedrag aan premie te betalen. 

U kunt er ook voor kiezen om geen begrafenisverzekering af te sluiten en geld opzij te leggen in het Monuta Uitvaartfonds. Hiermee zet u één of meerdere keren een bedrag opzij dat uitsluitend kan worden gebruikt voor de uitvaart. 

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekeringen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). Of vul het formulier in zodat wij u kunnen terugbellen. U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.