begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Met een begrafenisverzekering neemt u nabestaanden financiële zorg uit handen. De kosten van een begrafenis lopen snel op en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zover is, voldoende geld om een begrafenis te kunnen betalen. Een begrafenisverzekering biedt de oplossing voor de kosten van een uitvaart. 

Wat is een begrafenisverzekering? 

Met een begrafenisverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Een begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Hiermee regelt u uw uitvaart zoals u dat wilt en hoeven nabestaanden niet met onverwachte kosten achter te blijven.

Een begrafenisverzekering van Monuta bestaat uit twee onderdelen. Een vrij te besteden bedrag waarmee u al uw uitvaartwensen mogelijk maakt en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Met deze verzekering van Monuta kunt u later kiezen voor zowel begraven als cremeren. Wanneer uw wens voor begraven in de loop der jaren verandert, dan hoeft u dus geen andere verzekering af te sluiten.

Wat kost een begrafenisverzekering?

Als u een verzekering voor uw begrafenis afsluit, betaalt u maandelijks een premie. U kunt voor meerdere personen begrafenisverzekeringen afsluiten. De hoogte van de premie van de verzekering is onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. De kosten van een begrafenis liggen ongeveer tussen de € 8.500 en € 11.000. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een uitgebreide afscheidsdienst, dan kost dit meer dan bijvoorbeeld een afscheid in kleine kring. De kosten voor een begrafenis zijn over het algemeen hoger dan de kosten voor een crematie. Dit komt onder andere door de prijs van een graf en eventuele dragers van de uitvaartkist.  

Houd er bij het afsluiten van een begrafenisverzekering rekening mee dat grafkosten worden betaald uit het vrij besteedbare bedrag. De kosten verschillen per begraafplaats in Nederland. Bekijk de grafkostenmeter om te weten wat een begraafplaats bij u in de buurt kost.

Wilt u, voor u een verzekering afsluit, weten wat een begrafenis naar uw wens ongeveer kost? Met de uitvaartkostenmeter krijgt u in een aantal korte stappen een goede schatting van uw uitvaartkosten.
 

De voordelen van een begrafenisverzekering

  • Uitvaartkosten gedekt
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
  • Verzekering tussentijds aanpasbaar

Waar bestaat de Monuta uitvaartverzekering uit?

Een begrafenisverzekering van Monuta, ook wel uitvaartverzekering, bestaat uit twee onderdelen: een vrij te besteden bedrag en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger.

Vrij te besteden bedrag

Uw nabestaanden kunnen het vrij te besteden bedrag gebruiken om de begrafenis volgens uw persoonlijke wensen samen te stellen. U of uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar zij het bedrag aan uitgeven. Denk hierbij aan de kosten voor de begrafenis, het grafmonument, de kist, de catering of het rouwvervoer. De hoogte van het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen.

Uitvaartverzorger

Er staat altijd een uitvaartverzorger van Monuta voor u klaar. Vóór overlijden kunt u met de uitvaartverzorger uw wensen al doornemen. Na uw overlijden zal de uitvaartverzorger uw nabestaanden bijstaan met het regelen van de begrafenis en het informeren over alle mogelijkheden.

Monuta Uitvaartfonds

Wilt of kunt u zich niet verzekeren voor uw begrafenis, dan kunt u er ook voor kiezen om geld opzij te zetten in het Monuta Uitvaartfonds. Hiermee stort u één of meerdere keren een bedrag dat uitsluitend wordt gebruikt voor de uitvaart. Ook als u 75 jaar of ouder bent en geen uitvaartverzekering kunt afsluiten, kunt u gebruik maken van het Monuta Uitvaartfonds.

 

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.