begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

De kosten van een begrafenis kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zover is, voldoende geld om een begrafenis te kunnen bekostigen. Met een begrafenisverzekering neemt u nabestaanden deze financiële zorg uit handen.

Wat is een begrafenisverzekering? 

Met een begrafenisverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Een begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Hiermee regelt u uw uitvaart zoals u dat wilt en hoeven nabestaanden niet met onverwachte kosten achter te blijven.

Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee onderdelen. Een vrij te besteden bedrag waarmee u al uw uitvaartwensen mogelijk maakt en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Met een uitvaartverzekering van Monuta kunt u kiezen voor zowel begraven als cremeren. Wanneer uw wens voor begraven in de loop der jaren verandert, dan hoeft u dus geen andere verzekering af te sluiten.

De voordelen van een begrafenisverzekering

  • Uitvaartkosten gedekt
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
  • Verzekering tussentijds aanpasbaar

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van een begrafenis liggen al gauw tussen de € 8.500 en € 11.000. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een uitgebreide afscheidsdienst, kost dit meer dan bijvoorbeeld een afscheid in kleine kring. Begrafeniskosten zijn over het algemeen hoger dan de kosten voor een crematie. 

Houd er bij het afsluiten van een uitvaartverzekering rekening mee dat grafkosten worden betaald uit het vrij besteedbare bedrag. De grafkosten verschillen per begraafplaats in Nederland. Bekijk de grafkostenmeter om te weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn.

Wilt u, voor u een verzekering afsluit, weten wat een uitvaart naar uw wens ongeveer kost? Met de uitvaartkostenmeter krijgt u in een aantal korte stappen een goede schatting van uw uitvaartkosten. 

Waar bestaat de Monuta uitvaartverzekering uit?

Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee onderdelen: een vrij te besteden bedrag en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger.

Vrij te besteden bedrag

Uw nabestaanden kunnen het vrij te besteden bedrag gebruiken om de uitvaart volgens uw persoonlijke wensen samen te stellen. U of uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar zij het bedrag aan uitgeven. Denk hierbij aan de kosten voor de begrafenis, het grafmonument, de kist, de catering of het rouwvervoer. De hoogte van het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen.

Uitvaartverzorger

Er staat altijd een uitvaartverzorger van Monuta voor u klaar. Vóór overlijden kunt u met de uitvaartverzorger uw wensen al doornemen. Na uw overlijden zal de uitvaartverzorger uw nabestaanden bijstaan met het regelen van de uitvaart en het informeren over alle mogelijkheden.

Monuta Uitvaartfonds

U kunt er ook voor kiezen om geen begrafenisverzekering af te sluiten en geld opzij te zetten in het Monuta Uitvaartfonds. Hiermee zet u één of meerdere keren een bedrag opzij dat uitsluitend wordt gebruikt voor de uitvaart. Ook als u 75 jaar of ouder bent en geen uitvaartverzekering kunt afsluiten, kunt u gebruik maken van het Monuta Uitvaartfonds.

 

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.