Overslaan en naar de inhoud gaan

Faciliteiten Crematorium Heidehof

Voor zowel een begrafenis als crematie in de omgeving van Apeldoorn, Vaassen, Epe, Loenen, Hoenderloo en omstreken kunt u terecht bij crematorium en begraafplaats Heidehof. U heeft veel mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid Van een plechtigheid in de ruime en moderne aula tot een condoleance in de lichte koffiekamer. Ook kunt u kiezen voor het sfeervolle Paviljoen op de begraafplaats en gebruikmaken van de comfortabele familiekamer.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Afbeelding Heidehof

Aula en koffiekamer

De aula betreedt u via de ruime ontvangstruimte waar comfortabele banken staan. De lichte en sfeervolle aula straalt heeft rustige kleuren en een houten vloer. Via de glas-in-loodramen komt veel licht binnen, zonder dat er inkijk naar binnen of buiten is. Het ruimte en lichte gevoel wordt versterkt door de hoge ramen aan alle zijden. In aula kunt u terecht met 125 belangstellenden. Verwacht u veel gasten, dan is het mogelijk de ontvangstruimte bij de aula aan te trekken en staanplaatsen te creëren. Er ontstaat dan ruimte voor 300 gasten. Na het afscheid kunt u voor de condoleance terecht in de koffiekamer en drankjes en hapjes laten serveren. De grote koffiekamer is op te splitsen tot twee kleinere ruimtes. De banken in een aparte hoek van de koffiekamer houden we vrij voor de familie.

Image
Crematorium Heidehof Begraafplaats

Begraafplaats

Crematorium Heidehof ligt midden op begraafplaats Heidehof. Op deze grootste begraafplaats van Apeldoorn wisselen de open ruimten en besloten binnentuinen van het nieuwe gedeelte elkaar af. In het oude gedeelte slingeren de paden door het bos. Vanuit het Paviljoen of de aula in het crematorium loopt u met het gezelschap direct naar het graf. U kunt uw dierbare zelf naar zijn of haar plek op de begraafplaats begeleiden of gebruikmaken van dragers. Naast particuliere graven vindt u hier algemene graven en kindergraven (tot zes jaar). Verder zijn er aparte delen op de begraafplaats voor islamitische en rooms-katholieke graven. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor asbestemming op de begraafplaats. De begraafplaats voelt ruim aan, heeft voldoende parkeergelegenheid en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Image
Crematorium Heidehof familiekamer

Familie- en koffiekamer

Een half uur voor de plechtigheid kan de familie bij elkaar komen in de familiekamer. U beschikt over een eigen toilet en koffiehoekje en kunt plaatsnemen aan de grote tafel of in de zithoek met fijne banken. De kamer is licht en voorzien van airco en biedt plaats aan ongeveer vijftien personen. 

Image
Crematorium Heidehof Paviljoen

Paviljoen

Het Paviljoen op de begraafplaats is een schitterend gebouw met veel ramen en ronde vormen. Het bevat een aula en serre in één, met een bescheiden inrichting. De indeling kunnen we voor u aanpassen. Via de ramen heeft u een prachtig uitzicht op de begraafplaats dat oogt als een schilderij. U heeft de keus uit een aantal bijzondere arrangementen. Bij het schemerarrangement neemt u laat in de middag afscheid van uw dierbare en steken we buiten fakkels aan als het donker wordt. Bij het ochtendarrangement eindigt de plechtigheid vaak rond het middaguur en kunt u ervoor kiezen een lekkere lunch te laten serveren. Om iedereen voldoende tijd te geven voor het afscheid, organiseren we maximaal drie uitvaarten per een dag in het Paviljoen. Ook is het Paviljoen af te huren voor andere doeleinden, zoals een vergadering of concert.