Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw houdt ketting vast

Levensverzekering

Bereken uw premie

Uitvaartverzekering afsluiten? Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Wat is een
levensverzekering?

Een levensverzekering is een verzekering die uitkeert bij leven of dood. Een levensverzekering is geen product, maar een verzamelnaam voor verschillende verzekeringen die te maken hebben met leven en dood.  Er zijn dus verschillende soorten levensverzekeringen die allemaal een ander risico dekken. 

Als mensen zoeken naar een levensverzekering zijn ze vaak op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering.  Andere verzekeringen die vallen onder de verzamelnaam levensverzekering zijn: 

  • Lijfrenteverzekering
  • Erfrenteverzekering
  • Spaarverzekering
  • Beleggingsverzekering
  • Aanvullende pensioenverzekering
Afbeelding
hand-schilderij
Afbeelding
schilderij-jongetje

Wat kost een
levensverzekering?

Als je een levensverzekering afsluit, betaal je vaak een maandelijkse premie. De hoogte van de premie betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren. De soort levensverzekering die je afsluit, jouw leeftijd en de duur van de verzekering spelen een rol in het bepalen van de hoogte van jouw premie. Voor een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering betaal je vaak slechts een paar euro per maand. 

Verschil levens-
en uitvaartverzekering

Een levensverzekering en een uitvaartverzekering zijn dus niet helemaal hetzelfde. Levensverzekering is een verzamelnaam voor allerlei soorten verzekeringen die te maken hebben met leven en dood. Een uitvaartverzekering is daar één van. Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Nabestaanden krijgen na uw overlijden een bedrag of producten en diensten uitgekeerd, waarmee zij de uitvaart kunnen vormgeven. 

Afbeelding
familie-fotoalbum

Levensverzekering voor
uw uitvaart

Als levensverzekeraar biedt Monuta alleen uitvaartverzekeringen aan. Met deze verzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart en de verzekeraar keert uit na overlijden. De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee onderdelen: een vrij besteedbaar bedrag voor al uw uitvaartwensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Op deze manier worden uw nabestaanden zowel financieel als emotioneel ontzorgd. 

Wilt u meer weten over de uitvaartverzekering van Monuta? Bereken uw premie en lees meer over de uitvaartverzekering die bij u past. 

Levensverzekering
afsluiten

Monuta biedt alleen uitvaartverzekeringen aan. Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Vul dan uw geboortedatum in en bereken uw premie.

Bereken