Voor een crematie in Apeldoorn

055 - 5341850 24/7 bereikbaar

Wanneer u op zoek bent naar een crematorium in de regio Apeldoorn, dan kunnen wij van Crematorium Heidehof u van dienst zijn. Onze dienstverlening is gastvrij en klantvriendelijk. Wij denken in mogelijkheden en houden van een uitdaging. Wilt u bepaalde muziek of catering? Dan zullen onze gastvrije medewerkers ervoor zorgen dat aan uw wensen wordt voldaan. Zo zorgen zij voor een afscheid waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Alles op één locatie

Het afscheid bij de crematie in Apeldoorn kan plaatsvinden in onze aula, in het paviljoen of bij een intiem gezelschap in onze familiekamer. Waar u ook voor kiest, wij kunnen zorgen voor de bijbehorende catering. Bij een dienst in de familiekamer zullen we de hapjes en drankjes daar serveren. Na een plechtigheid in de aula kunnen belangstellenden doorlopen naar onze koffiekamer. En het paviljoen beschikt over een eigen serre, waar we een lunch of buffet kunnen serveren. Zo hoeft u nooit naar een andere plek te reizen en vindt u bij ons alles op één locatie in Apeldoorn.

Alle tijd en ruimte

Wij vinden het belangrijk dat u in alle rust afscheid kunt nemen van uw dierbare. U moet zich niet opgejaagd voelen. Hoewel wij standaardtijden hanteren, maakt het daarbij niet of bijvoorbeeld de dienst wat uitloopt. Daar zijn we heel flexibel in. U krijgt ongeveer drie kwartier voor het afscheid en drie kwartier voor de koffietafel. Heeft u maar een half uurtje nodig voor de plechtigheid? Dan kunt u gerust een uur in de koffiekamer doorbrengen. Wilt u meer tijd, dan kunnen we dit ook vooraf voor u reserveren. In ons paviljoen krijgt u altijd 2,5 uur, die u naar eigen wens mag invullen. Ook mag u op ieder gewenst tijdstip het afscheid plannen. Een uitvaart in de schemering is daardoor ook mogelijk.

De uitvaartleider toonde begrip, was rustig en begreep de situatie snel goed.” – dhr. Schut

Komt u vooraf even kennismaken?

Als nabestaande kan het fijn zijn om voor de crematie zelf al een keer bij ons in Ugchelen (nabij Apeldoorn) langs te komen. U kunt dan kennismaken met ons team, het crematorium en bijvoorbeeld de catering of indeling bespreken. Het geeft vaak rust om er al een keer geweest te zijn. Dat maakt de dag van de uitvaart wat gemakkelijker. U bent van harte welkom om (met de uitvaartverzorger) te komen kijken en kennismaken.

Mee tot in de ovenruimte

We zien steeds meer dat nabestaanden hun dierbare willen begeleiden tot in de ovenruimte. Dit kan helpen bij de rouwverwerking. Ook bij ons is het geen probleem om tot in de ovenruimte mee te lopen. Wel vragen we u om de verdere handelingen daarna aan ons over te laten. Wij zullen ervoor zorgen dat de crematie in Apeldoorn waardevol en respectvol verloopt.

30 dagen bezinnen

Na de crematie zal een van onze uitvaartverzorgers zorgvuldig de as verzamelen. U mag de as helaas niet direct meenemen. Wij moeten ons namelijk houden aan de wettelijke bezinningsperiode. Pas dertig dagen na de crematie mag u bij ons de as ophalen. Tot die tijd bewaren wij de asbus in een algemene nis, die u niet mag bezoeken. U krijgt een brief van ons met meer informatie over het ophalen van de as. Ook geven we u in deze brief meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor asbestemming.

Specialist in asbestemming

Doordat wij als crematorium gevestigd zijn naast een gemeentelijke begraafplaats van Apeldoorn kunnen wij diverse mogelijkheden op het gebied van asbestemming aanbieden. U kunt ons gerust om advies vragen over:

  1. Bijzetting in/op een graf
  2. Urnenkelder
  3. Urnenmuur
  4. Bosurnengraf
  5. Binnencolumbarium
  6. Verstrooien op een strooiveld
  7. Verstrooien op in het water
  8. Bewaren in een urn of assieraad

Op dinsdag en donderdag is onze adviseur aanwezig, die u kan helpen bij het uitkiezen van de juiste urn. Neemt u gerust contact op om een afspraak te maken voor een van deze dagen.

Over de kosten voor een crematie

De kosten voor een crematie zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld luxe sushi en een koor laten optreden, dan zullen de kosten hoger zijn. Een eenvoudige plechtigheid met een plak cake is uiteraard goedkoper. Wel kunnen we u vertellen dat een crematie doorgaans goedkoper is dan een begrafenis. U betaalt immers geen grafkosten of kosten voor een grafsteen. Ook kiezen nabestaanden vaak voor een goedkopere kist. Over onze tarieven kunt u meer lezen in deze brochure.

Het is gegaan zoals ik wenste. Heeft mij bijgestaan met goede raad en was er voor mij.”- mevrouw Nab-van Bekkum

Wij maken alles mogelijk

Het is goed om te weten dat het onze taak is om een crematie mogelijk te maken. Daarbij gaat het om de dag van de uitvaart en de crematie zelf. Wij regelen dus geen opbaring, rouwadvertenties of kisten voor u. Ook verzorgen wij de overlijdensakte niet. Dit zijn taken van de uitvaartverzorger. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een uitvaartverzorger van Monuta Apeldoorn of Monuta Vaassen inschakelen. Zij zullen u graag helpen.

Maak gerust een afspraak

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden rondom een crematie in Apeldoorn of de kosten van een crematie? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met ons team. Of maakt u een afspraak en wij vertellen u graag meer.