Herdenkingsdienst wegens aankomende verbouwing uitgesteld

Crematorium Schifferheide staat bekend om haar mooie ligging, midden in de Anstelvallei, met een prachtig uitzicht en in de nabijheid van het centrum van Kerkrade. “Ik ben er trots op hier te mogen werken”, vertelt Nicole Arets. Als manager van crematorium Schifferheide weet zij alles over de wensen van nabestaanden. “Om aan de eisen van de huidige tijd te blijven voldoen, gaan we in 2017 verbouwen. We willen niet alleen de inrichting vervangen, maar ook onze vorm van dienstverlening.”

Met de tijd meegaan
Zo krijgen de gasten meer tijd en ruimte om het afscheid vorm te geven. “Straks kunnen ze kiezen uit verschillende opties qua ruimte, en zullen de nieuwste technologische mogelijkheden benut kunnen worden. Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat dankzij een camera in het crematorium, de nabestaanden thuis hun overleden dierbare nog even kunnen zien als ze dat willen.” Dit alles moet ervoor zorgen dat crematorium Schifferheide met de tijd meegaat. “Duurzaamheid, flexibiliteit, transparantie, tijd en persoonlijke aandacht zijn belangrijke waarden voor ons. Op dit moment beoordelen klanten onze dienstverlening gemiddeld met een 9. Maar wij gaan straks voor de 10!”

Voorbereiding en herdenkingsdienst
“De voorbereidingen voor deze verbouwing zijn in volle gang. Daarom zal de jaarlijkse herdenkingsdienst die altijd volop bezocht wordt, even uitgesteld moeten worden. Natuurlijk willen we na de verbouwing nog wel een evenement organiseren voor nabestaanden, daar zullen we in de loop van 2017 over communiceren”, aldus Nicole Arets.  

Reactie toevoegen