Overslaan en naar de inhoud gaan
Crematorium Schifferheide

Over onze dienstverlening

Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Schifferheide Muziek

Muziek

Voor veel mensen is muziek een belangrijk onderdeel bij de plechtigheid. Muziek bepaalt de sfeer. Om de muziek goed te kunnen verzorgen, beschikt crematorium Schifferheide over een professionele geluidsinstallatie. In het online muziekboek van Crematorium Schifferheide kunt u nummers zoeken en een stukje beluisteren. Hier kunt u tevens foto's uploaden die als ware toevoeging dienen bij de uitgekozen muziek. Uiteraard is het ook mogelijk eigen muziek te gebruiken tijdens de plechtigheid. Daarnaast is livemuziek mogelijk. U mag daarvoor gebruikmaken van de vleugel welke in de aula staat.

Image
Schifferheide catering

Catering

Afsluiten van uw plechtigheid met een hapje en een drankje kan ook bij Crematorium en Begraafplaats Schifferheide. Want van generatie op generatie wordt er koffie met verscheidene vers gesmeerde broodjes en Limburgse vlaai geserveerd. Deze traditie houden wij in stand, maar er is bij ons meer mogelijk. U kunt hierbij denken aan heerlijke (Limburgse) borrelhapjes, hapjes of tapas uit het favoriete vakantieland van de overledene begeleidt met een glas wijn of Limburgs biertje. Voor lokale streekproducten kunt u een kijkje nemen in ons cateringboek koffietafels en Limburgse vlaaien.

Image
Schifferheide asbestemming

Asbestemming

Na de crematie verzamelen wij de as zorgvuldig en bewaren deze een maand in de algemene nis. Deze maand is de zogenaamde bezinningsperiode waarin u rustig kunt nadenken over de asbestemming. Zo kunt u de as van uw dierbare (laten) uitstrooien op het strooiveld van Crematorium Schifferheide. Het is natuurlijk ook mogelijk zelf de as te verstrooien op een plek met een speciale betekenis. De as is ook te plaatsen in het columbarium; een soort muur met verschillende nissen waar urnen in staan. Bij Crematorium Schifferheide vindt u een binnen- en buitencolumbarium waar u zelf een nis kunt uitzoeken voor het plaatsen van de urn. Bij de sierurn kunt u bloemen, foto's of andere persoonlijke accenten neerzetten. Het bijzetten van de urn in een columbarium is voor een bepaalde periode. U kunt deze periode daarna weer verlengen. Wilt u (een deel van) de as gebruiken als voedingsbron voor een nieuwe jonge boom, dan is dit ook mogelijk. De boom planten wij in overleg met u samen op onze begraafplaats.