Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Crematorium en Begraafplaats Schifferheide

Muziek

De aula van Crematorium en Begraafplaats Schifferheide beschikt over een professionele geluidsinstallatie. Via Crematorium en Begraafplaats Schifferheide of de uitvaartondernemer heeft u de keus uit een zeer uitgebreide muziekcollectie. U kunt nummers opzoeken en een stukje beluisteren. Uw keuzes geeft u gemakkelijk online door. Uiteraard kunt u ook uw eigen muziek en beelden via deze online versie aanleveren. Het is zelfs mogelijk om livemuziek ten gehore te brengen. In de grote aula staat een vleugel en er is beperkte ruimte voor een koor of muzikant. Via de grote schermen kunt u beelden tonen tijdens de plechtigheid. Het is mogelijk het afscheid op te nemen op USB-stick. Is het niet voor iedereen mogelijk om naar het crematorium te komen, dan kunnen wij de plechtigheid ook streamen via internet. U krijgt inlogcodes, die u aan familie, vrienden en belangstellenden kunt geven.

Image
Crematorium en Begraafplaats Schifferheide
Image
Crematorium Schifferheide

Catering

Afsluiten van uw plechtigheid met een hapje en een drankje kan ook bij Crematorium en Begraafplaats Schifferheide. Want van generatie op generatie wordt er koffie met verscheidene vers gesmeerde broodjes en Limburgse vlaai geserveerd. Deze traditie houden wij in stand, maar er is bij ons meer mogelijk. U kunt hierbij denken aan heerlijke (Limburgse) borrelhapjes, hapjes of tapas uit het favoriete vakantieland van de overledene begeleidt met een glas wijn of Limburgs biertje. Voor lokale streekproducten kunt u een kijkje nemen in ons cateringboek koffietafels en Limburgse vlaaien.

Image
Begraafplaats Schifferheide

Asbestemming

Na de crematie verzamelen wij de as zorgvuldig en bewaren deze een maand in de algemene nis. Deze maand is de zogenaamde bezinningsperiode waarin u rustig kunt nadenken over de asbestemming. Zo kunt u de as van uw dierbare (laten) uitstrooien op het strooiveld van Crematorium Schifferheide. Het is natuurlijk ook mogelijk zelf de as te verstrooien op een plek met een speciale betekenis. De as is ook te plaatsen in het columbarium; een soort muur met verschillende nissen waar urnen in staan. Bij Crematorium Schifferheide vindt u een binnen- en buitencolumbarium waar u zelf een nis kunt uitzoeken voor het plaatsen van de urn. Bij de sierurn kunt u bloemen, foto's of andere persoonlijke accenten neerzetten. Het bijzetten van de urn in een columbarium is voor een bepaalde periode. U kunt deze periode daarna weer verlengen. Wilt u (een deel van) de as gebruiken als voedingsbron voor een nieuwe jonge boom, dan is dit ook mogelijk. De boom planten wij in overleg met u samen op onze begraafplaats.