Week van de begraafplaats

Begraafplaats Oud Eik en Duinen doet mee aan de Week van de begraafplaats! Activiteit voor volwassenen op 31 mei 2017. 

Het wordt ook wel eens de mooiste begraafplaats van Nederland genoemd: Oud Eik en Duinen in Den Haag. Deze rustplek kent een unieke sfeer en rijke historie. Het is niet alleen een van de oudste begraafplaatsen van ons land, maar ook een van de grotere. Tijdens de week van de begraafplaats nemen we extra de tijd om u alles te vertellen over onze begraafplaats. Komt u ook? 

Deze rondleiding voert u langs eeuwenoude bomen, die op deze begraafplaats volop aanwezig zijn. Ook andere aspecten van de stadse natuur worden niet vergeten. Wist u dat er een bosuil broedt op deze begraafplaats en dat de groene specht vaak zijn lachende roep laat horen? Of we deze vogels te horen of te zien krijgen is altijd twijfelachtig. Verder wordt uiteraard aandacht besteed aan de historie van dit belangrijk stukje Den Haag. Veel beroemde Hagenaars liggen hier begraven en we zullen langs de belangrijkste grafmonumenten lopen en er een verhaal bij vertellen.

In samenwerking met een ervaren gids Rob Meyer van IVN Den Haag zal er een rondwandeling gegeven worden over onze begraafplaats. In het kader van het thema duurzaamheid zal er gekeken worden naar de natuur op de begraafplaats en wat wij als begraafplaats doen aan duurzaamheid.

Onze medewerker Erasmus Laurentius zal aan deze wandeling deelnemen om het een en ander toe te lichten wat betreft de geschiedenis van de begraafplaats.

Planning:
19.00 uur start wandeling
20.00 ± uur einde wandeling

Aanmelden kan via: 070 – 44 70 000 of via oudeikenduinen@monuta.nl