Asbestemming

079 - 3229311 24/7 bereikbaar

Na de crematie verzamelen wij de as en doen deze in een asbus. Hierna is er een wettelijke bezinningsperiode van een maand. Tijdens deze periode blijft de as in onze algemene nis staan, deze ruimte is niet voor bezoek toegankelijk. Na deze maand kan de opdrachtgever van de crematie over de as beschikken. Een paar weken na de crematie ontvangt u een brief met informatie over de diverse mogelijkheden voor de bestemming van de as. Het is mogelijk om het bewaren van de asbus in de algemene nis met zes maanden te verlengen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na deze zes maanden vragen wij een vergoeding voor het bewaren in de algemene nis. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u de asbus ophaalt en zelf thuis bewaart.

Sierurnen, sieraden, glasobjecten

Veel mensen kiezen ervoor de as thuis te bewaren. Meestal wordt hier een sierurn voor gebruikt. Maar er zijn ook mogelijkheden om de as in een glasobject te verwerken. Urnen waar as van twee overledenen, gescheiden, in bewaard kan worden of echte kunstobjecten: er zijn talloze mogelijkheden. Assieraden zijn verkrijgbaar in goud, zilver en titanium en in vele vormen. Behalve hangers bestaan er ook ringen waar as in bewaard kan worden. Ook is er mogelijkheid om as te verwerken in glazen kralen die aan de bedelarmband kunnen worden gedragen.

Binnencolumbarium 

Crematorium Meerbloemhof beschikt over een binnencolumbarium Dit is een ruimte met verschillende nissen waar urnen in staan. U kunt zelf een nis uitzoeken voor de urn. Bij de sierurn kunt u bloemen, foto's of andere persoonlijke accenten neerzetten. Het bijzetten van de urn in een columbarium is voor een bepaalde periode. U kunt deze periode daarna weer verlengen. De medewerkers van het crematorium kunnen u hier meer informatie over geven en adviseren u ook graag bij de keuze van de urn.

Verstrooiing

In Zoetermeer kan de as worden verstrooid op het strooiveld van  de gemeentelijke begraafplaats gelegen naast crematorium Meerbloemhof. De begraafplaats en strooiveld zijn eigendom van de Gemeente Zoetermeer. Voor het gebruik van het strooiveld moeten leges betaald worden. U kunt bij de verstrooiing aanwezig zijn. Het verstrooien van de as op of boven de Noordzee wordt verzorgd door Aqua-Omega. Dit bedrijf is gespecialiseerd in asverstrooiing.