Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Crematorium Meerbloemhof is onderdeel van Monuta. De ovenruimte is geschikt om nabestaanden te ontvangen. Zo kunnen zij tot het laatste moment de overledene begeleiden. In de Hindoestaanse gemeenschap is dit bijvoorbeeld een traditie. Het gebouw kan ook gebruikt worden voor begrafenisplechtigheden. Een mooie brug verbindt het crematorium met de begraafplaats.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Aula uitvaartcentrum Ogier Zoetermeer

Beeld en geluid

Voor de muziek kunt u uw eigen collectie gebruiken of kiezen uit onze uitgebreide muziekcollectie. Wij beschikken over een professionele geluidsinstallatie om de muziek goed te kunnen verzorgen. Ook mag u voor livemuziek gebruikmaken van een vleugel of orgel in de aula. Wilt u een muziekstuk laten horen dat niet in onze collectie zit en u zelf ook niet in uw bezit heeft? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u daarmee kunnen helpen. Via onze schermen kunt tijdens de muziek foto’s laten zien. Van de plechtigheid maken wij altijd een geluidsopname. Ook is het mogelijk een dynamische beeldopname van de plechtigheid te maken. 

Image
Koffiekamer uitvaartcentrum Ogier Zoetermeer

Catering

Na een uitvaart vindt de familie het vaak fijn om met de belangstellenden samen te komen en iets te eten en drinken. Bij crematorium Meerbloemhof is alles mogelijk op het gebied van catering. U heeft de keuze uit diverse arrangementen. Van koffie en thee met cake tot luxe hartige hapjes met een goed glas wijn. Uiteraard denken wij graag met u mee bij het samenstellen van een passend arrangement. Bekijk ons cateringboek voor de mogelijkheden.  

Image
Aula uitvaartcentrum Ogier Zoetermeer

Crematie

U mag uw dierbare zelf begeleiden naar de ovenruimte en zelfs bij de invoer aanwezig zijn. De crematie vindt zo snel mogelijk na de plechtigheid plaats en duurt ongeveer anderhalf uur. Hierna verzamelen wij de as zorgvuldig en plaatsen deze in de algemene nis. De asbus blijft daar minimaal een maand staan. Tijdens deze wettelijke bezinningsperiode heeft u de tijd na te denken over de asbestemming.

Image
Asbestemming Meerbloemhof

Asbestemming

Veel mensen kiezen ervoor de as thuis in een sierurn te bewaren of te laten verwerken in een glasobject. Bezoekt u de as liever buitenshuis, dan beschikt crematorium Meerbloemhof over een binnencolumbarium. In deze ruimte met verschillende nissen kiest u zelf een nis waar u de urn in plaatst. Bij de sierurn mag u bloemen, foto's of andere persoonlijke accenten neerzetten. U mag het binnencolombarium 24 uur per dag bezoeken. Het is ook mogelijk de as te verwerken in een assieraad. In een hanger aan een ketting, een ring of in glazen kralen voor een bedelarmband. Kiest u voor het verstrooien van de as, dan kunt u in Zoetermeer terecht op het strooiveld van de gemeentelijke begraafplaats, naast crematorium Meerbloemhof. U mag bij de verstrooiing aanwezig zijn. Ook is het mogelijk de as te verstrooien op of boven de Noordzee.  

Image
Aula uitvaartcentrum Ogier Zoetermeer

Livestream

Is een belangstellende niet in de gelegenheid naar het crematorium te komen, dan kan de plechtigheid via internet (streaming) worden bekeken. Hiervoor ontvangt u inlogcodes die u zelf mag verspreiden onder de belangstellenden.