Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Bij het kiezen voor het Monuta Crematorium Meerbloemhof heeft u volledige vrijheid in het selecteren van uw uitvaartverzorger. Elke uitvaartondernemer kan bij ons profiteren van onze rouwkamers en ceremoniële faciliteiten. Ons streven is om het afscheid volledig te laten verlopen volgens uw wensen en verwachtingen. Uw persoonlijke keuzes staan bij ons centraal.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Monuta Meerbloemhof beeld en geluid
Image
Monuta Meerbloemhof beeld en geluid
Image
Monuta Meerbloemhof beeld en geluid

Beeld en geluid

Verrijk de sfeer van de plechtigheid met muziek die aansluit bij uw voorkeuren. Kies uit onze uitgebreide collectie of maak gebruik van uw eigen muziek. Voeg persoonlijke foto's toe aan elk muziekstuk en maak de ceremonie nog specialer. Een vaste foto tussen de muziekstukken draagt bij aan de persoonlijke touch. In de aula staat een vleugel en er is ruimte voor een koor. Heeft u familie of vrienden die in het buitenland wonen of wegens een andere reden niet naar de uitvaart kunnen komen? Dan is het mogelijk om de plechtigheid via internet te volgen. Dit werkt heel eenvoudig en op deze manier kunnen familieleden, vrienden op hetzelfde moment ‘aanwezig' zijn bij de plechtigheid. Het is ook mogelijk om te kiezen voor het laten opnemen van de plechtigheid. Zo kunt u deze op een later moment nog eens terug zien.  

Image
Monuta catering Meerbloemhof
Image
Monuta catering Meerbloemhof
Image
Monuta catering Meerbloemhof

Catering

Na de plechtigheid nodigen wij u uit om samen te komen met familie en vrienden om iets te eten en te drinken. Bij Monuta Meerbloemhof bieden we uitgebreide cateringopties, variërend van koffie en thee met cake tot luxe hartige hapjes met een voortreffelijk glas wijn. Ons cateringaanbod is divers, en we assisteren u graag bij het samenstellen van een arrangement dat perfect aansluit bij uw wensen. Ontdek de mogelijkheden in ons cateringboek en laat ons bijdragen aan een betekenisvolle nazit. Bekijk ook eens onze streekproducten en de bijbehorende tarieven.

Image
Monuta meerbloemhof crematie
Image
Monuta meerbloemhof crematie

Crematie

Na de plechtigheid begeleiden we uw dierbare naar de ovenruimte, waar de crematie dezelfde dag plaatsvindt. Hoewel we niet kunnen garanderen dat u bij de invoer aanwezig kunt zijn, bieden we deze mogelijkheid wel. Het crematieproces duurt ongeveer anderhalf uur. Na de crematie plaatsen we de urn in de algemene nis, waar deze een maand in het crematorium blijft voor de wettelijk vereiste ‘bezinningstijd'. Gedurende deze maand heeft u de ruimte om na te denken welke bestemming u aan de as wilt geven. Na deze bezinningsperiode ontvangt u een brief met een formulier met diverse keuzemogelijkheden voor de asbestemming.

Image
Monuta meerbloemhof urnenmuur
Image
Monuta meerbloemhof asbestemming

Asbestemming

Veel mensen kiezen ervoor de as thuis in een sierurn te bewaren of te laten verwerken in een glasobject. Bezoekt u de as liever buitenshuis, dan beschikt crematorium Meerbloemhof over een binnencolumbarium. In deze ruimte met verschillende nissen kiest u zelf een nis waar u de urn in plaatst. Bij de sierurn mag u bloemen, foto's of andere persoonlijke accenten neerzetten. U mag het binnencolombarium 24 uur per dag bezoeken. Het is ook mogelijk de as te verwerken in een assieraad. In een hanger aan een ketting, een ring of in glazen kralen voor een bedelarmband. Kiest u voor het verstrooien van de as, dan kunt u in Zoetermeer terecht op het strooiveld van de gemeentelijke begraafplaats, naast crematorium Meerbloemhof. U mag bij de verstrooiing aanwezig zijn. Ook is het mogelijk de as te verstrooien op of boven de Noordzee.