Begrafenis

Wanneer een dierbare overlijdt, is de eerste vraag vaak: begraven of cremeren? In het geval van begraven is het voor veel nabestaanden een prettig idee dat er een plek is om naartoe te gaan en de overledene te herdenken. Wij helpen u met een passende begrafenis regelen in Wageningen of Rhenen. Ook verzorgen wij regelmatig begrafenissen in Ede.

Begraafplaatsen omgeving Wageningen en Rhenen

Als wij een begrafenis regelen in Wageningen, komen we regelmatig op gemeentelijke begraafplaats de Leeuwerenk. Een ruim opgezette begraafplaats, met een landschapsstijl in cirkelvormen, ingericht als een park. In de aula ter plaatse zijn voldoende faciliteiten om een afscheidsdienst te houden. Het is mogelijk om hier een graf te kiezen op het algemene deel, het islamitische deel, rhooms-katholieke, particuliere of het joodse deel. Daarnaast is het ook mogelijk om as uit te strooien op het strooiveld of een urn bij te zetten in de aanwezige urnenmuur.

Naast een begrafenis op de begraafplaats in Wageningen, regelen we ook regelmatig een begrafenis op de gemeentelijke begraafplaats in Ede, die u op ongeveer vijfentwintig minuten rijden van Wageningen vindt. Een prachtige begraafplaats, waar mooie, statige berken van wel honderd jaar oud staan.

Particulier graf: voor een eigen plek

Bij een begrafenis in Wageningen kunt u kiezen voor een particulier graf of familiegraf. U kunt deze plek vooraf uitkiezen en reserveren. Afhankelijk van de begraafplaats en de locatie biedt het grafruimte aan een of meerdere personen. Grafrechten koopt u voor een bepaalde periode af. Hiervoor hanteert iedere begraafplaats eigen tarieven en voorwaarden.

Algemeen graf: een gedeelde plek

Wanneer u de kosten voor de begrafenis laag wilt houden, dan is een algemeen graf een optie. In een algemeen graf liggen drie of vier personen bij elkaar in één graf. Deze personen worden begraven op volgorde van overlijden en zijn doorgaans geen familie van elkaar. U krijgt van de begraafplaats een plek toegewezen. Algemene graven mogen na tien jaar geruimd worden. Uw uitvaartverzorger kan u meer vertellen over een algemeen graf.

Over de kosten voor een begrafenis

Wij zijn transparant over de kosten voor een begrafenis. Het is goed om te weten waar u aan toe bent. Daarom maken we altijd een begroting voor u en spreken we alles goed met u door. Op deze manier komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. De kosten voor een begrafenis hoeven niet hoger te zijn dan van een crematie. De tarieven van begraafplaatsen verschillen onderling. Wilt u weten wat de kosten voor een graf zijn in de regio Wageningen en Rhenen? Maak dan gebruik van de Monuta grafkostenmeter. Hiermee vraagt u kosten voor een graf in Wageningen en andere gemeenten op.

Wij zijn er voor u

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. Wij willen u graag helpen. Wij weten wat er mogelijk is in de regio Wageningen en Rhenen. Maak een afspraak met een van onze uitvaartverzorgers of neem telefonisch contact met ons op via 0317 - 424 024 of per mail via wageningen@monuta.nl.

Waarom Monuta Jansen & Welgraven?

  • Professioneel, zorgzaam en meelevend
  • Bekend met lokale gebruiken
  • Voor persoonlijke uitvaartdiensten
  • Uitvaartcentrum in een bosrijke en landelijke omgeving
  • Voor, tijdens en na de uitvaart

Werkgebied

Rhenen, Elst Ut, Maurik, Rijswijk Gld, Eck en Wiel, Ingen, Ommeren, Lienden, Kesteren, Opheusden, Ochten, IJzendoorn, Echteld, Heteren,Randwijk, Dodewaard, Zetten, Hemmen, Andelst, Herveld, Valburg, Homoet en Wageningen.