Crematie

De meeste mensen in Wageningen en Rhenen verkiezen een crematie boven een begrafenis. Als het om een crematie gaat, regelen wij alles. Wij kijken wat er binnen de polis past, maar ook wat er in het budget past als de overledene niet verzekerd was. Bij ons wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden rondom het regelen van een crematie in de regio Wageningen en Rhenen en de kosten van een crematie. We vertellen u graag over de mogelijkheden van de verschillende crematoria in de omgeving.

Crematorium Slingerbos in Ede

Voor het regelen van een crematie komen wij veelal in crematorium Slingerbos in Ede, dat op zo’n twintig minuten rijden van Wageningen en Rhenen ligt. Het crematorium, dat aan de rand van het bos in Ede ligt, heeft een harmonieus en warm interieur. Er is één aula, waar plek is voor maximaal honderdvijftig mensen. Daarnaast is er een muziekinstallatie aanwezig, net als een beamer en opnameapparatuur. Ook is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers. Na de uitvaart heeft u hier de mogelijkheid om de as uit te strooien op één van de strooivelden of de urn in de urnenmuur te plaatsen.

Crematorium Beuningen in Beuningen

Het crematorium en uitvaartcentrum in Beuningen ligt in een weids park, van maar liefst vijf hectare groot, in Beuningen. Dit modern ingerichte crematorium vindt u op zo’n twintig minuten rijafstand van Wageningen en Rhenen. In de kleine aula kunnen vijftig mensen terecht, en in de grote aula zo’n tweehonderd. Er is een muziekinstallatie en beamer aanwezig. Het is in dit crematorium voor ons ook mogelijk om op zondag een crematie te regelen.

Asbestemming

Na het regelen van de crematie, kunt u beslissen wat er met de as moet gebeuren. De as blijft na de crematie nog minimaal een maand in het crematorium. Dit is wettelijk verplicht. Als nabestaanden daarna nog geen bestemming hebben, kan de as er nog vijf maanden kosteloos blijven staan. Het is mogelijk om deze termijn steeds met minimaal een jaar te verlengen. Door de as thuis te bewaren of te verwerken in een assieraad, heeft is een dierbare tastbaar dichtbij.

Kosten van een crematie

Bij het regelen van een crematie in de regio Wageningen en Rhenen komen natuurlijk ook kosten kijken. Wij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden en kosten van een crematie. Als het gaat om een crematie vanuit Wageningen of Rhenen zijn de kosten voor een crematie met gebruik van de accommodatie voor zestig minuten zo’n 1300 euro, voor negentig minuten zo’n 1400 euro, voor 120 minuten 1600 euro en wanneer u 150 minuten in het crematorium wilt blijven, dan kost dit zo’n 1700 euro.

Waarom Monuta Jansen & Welgraven?

  • Professioneel, zorgzaam en meelevend
  • Bekend met lokale gebruiken
  • Voor persoonlijke uitvaartdiensten
  • Uitvaartcentrum in een bosrijke en landelijke omgeving
  • Voor, tijdens en na de uitvaart

Werkgebied

Rhenen, Elst Ut, Maurik, Rijswijk Gld, Eck en Wiel, Ingen, Ommeren, Lienden, Kesteren, Opheusden, Ochten, IJzendoorn, Echteld, Heteren,Randwijk, Dodewaard, Zetten, Hemmen, Andelst, Herveld, Valburg, Homoet en Wageningen.