Overname Adagio Uitvaartzorg

MIDDELBURG - Per 1 augustus 2019 gaat Adagio uitvaartzorg in Middelburg over in andere handen. Het is overgenomen door Monuta Adrienne Klein.

Maaike Verstraten rond een periode van zeven jaar af waarin zij werkzaam was in de uitvaartzorg. Maaike Verstraten: "Na zeven jaar Adagio Uitvaartzorg in Zeeland, voorheen uitvaartverzorging de Groot - de Kam te hebben geleid is het voor mij tijd om mijn leven anders in te delen. Ik ben er trots op dat Monuta Adrienne Klein vanaf 1 augustus dit mooie bedrijf van mij overneemt en door gaat zetten. Ik bedank iedereen voor het vertrouwen dat in mij is gesteld en ik wens Adrienne Klein en haar team veel succes met de overname en de toekomst."

Uitbreiding werkzaamheden
Voor Adrienne Klein is het een uitbreiding van werkzaamheden. In Vlissingen beheert zij het pand De Voorzorg. Nu krijgt zij er een tweede pand bij. Adrienne Klein: "We zijn in januari 2017 begonnen als Monuta Adrienne Klein, een samenwerking tussen het landelijk bekende Monuta en ons als Walchers team. Dat team bestaat uit mijzelf, Gerrit Klein en Guido Poesiat als uitvaartverzorgers en Lenny Adriaanse en Michiel Adriaanse als medewerkers uitvaart. We verzorgen uitvaarten op heel Walcheren en steeds meer mensen weten ons te vinden en onze manier van werken te waarderen. We misten daarbij een eigen plek in Middelburg, naast onze eigen plek in Vlissingen. Middelburgers zijn en blijven graag in hun eigen stad. Met uitvaartcentrum Adagio hebben we nu ook een stek in Middelburg. En voor een deel van de kernen van de gemeente Veere is Middelburg ook dichterbij."

Overname
Hoe zijn jullie met elkaar in gesprek geraakt over de overname?
Maaike Verstraten: "Ik heb altijd de samenwerking gezocht met andere partijen en dit als positief ervaren. Iedere ondernemer is bij mij welkom geweest om gebruik te maken van het uitvaartcentrum. Ik wilde dat mijn opvolger ook deze positieve uitstraling zou hebben naar collega's. Adrienne werkt in Vlissingen (uitvaartcentrum De Voorzorg) ook op deze manier. Ook zocht ik iemand die ondernemerschap combineert met menselijkheid en uitvaarten verzorgt met aandacht. Zo ken ik Monuta Adrienne Klein. Om deze redenen heb ik de keuze gemaakt om het bedrijf en uitvaartcentrum aan haar te verkopen."
Adrienne Klein: "Ik waardeer Maaike als collega. Ze is 'dynamisch' in haar ondernemerschap en laagdrempelig in contact met mensen. Mijn man, Gerrit Klein, nu ook in ons bedrijf, heeft vaak met haar samengewerkt toen hij nog predikant was, en dat verliep altijd prettig. Het voelde daarom heel goed om met Maaike in gesprek te gaan over de overname. Er was van het begin aan vertrouwen over en weer."

Nieuwe pand
Wat verwacht u dat het nieuwe pand u zal brengen?
Adrienne Klein: "Het is een prachtig pand, vriendelijk ook. Mensen zullen zich op hun gemak voelen. We zullen in details onze eigen sfeer aanbrengen, door middel van foto's en inrichting bijvoorbeeld. Ook kan er gebruikt gemaakt worden van de familiekamer, waar mensen op hun eigen tijd met een eigen sleutel altijd terecht kunnen om bij een overledene te zijn. Het uitvaartcentrum ligt vlak bij de begraafplaats en het crematorium, dat kan op de dag van de uitvaart heel praktisch zijn. Ik verwacht dat veel mensen hun weg weten te vinden naar het pand. We zullen met de overname van Adagio er meer uitvaarten bij krijgen. Mijn team is er klaar voor om de mensen de beste zorg te geven in de moeilijke tijd na een overlijden."