Uitvaart regelen

0118 - 412 760 24/7 bereikbaar

“Je moet aan zoveel denken.” Deze uitspraak hoor je vaak als mensen een uitvaart moeten regelen voor een dierbare. Er komt een heleboel op u af in een emotionele tijd. Monuta Adrienne Klein helpt u graag bij alles wat dan moet gebeuren. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om praktische zaken. U kunt zich volledig richten op uw verdriet en de mensen om u heen. Dat geeft u alle ruimte om zich te concentreren op de uitvaart, zodat u hier met een goed gevoel op terug kunt kijken. U kunt ons dag en nacht bellen, wanneer u wilt dat wij helpen om een uitvaart te regelen in Vlissingen, Middelburg en Veere: 0118 – 41 27 60.

Laatste zorg en opbaren

Wij proberen altijd zo snel mogelijk bij u langs te komen om bepaalde zaken zo snel mogelijk te regelen. De eerste zorg is daarbij de laatste verzorging. Het lichaam van uw dierbare wordt gewassen, verzorgd en netjes aangekleed door professionals. U mag - wanneer u dat wenst - daarbij aanwezig zijn en helpen. Dat kan u helpen bij het verwerken van uw verlies. U kiest zelf welke kleding uw dierbare draagt. We helpen u ook bij het kiezen van een kist of een lijkwade. Ook dat is onderdeel van onze uitvaartverzorging.

Thuis opbaren en dagelijkse controle

Nu kan uw geliefde worden opgebaard. Dat kan thuis gebeuren, als u voldoende ruimte heeft en het fijn vindt om iemand nog dicht bij u te houden. Uw uitvaartverzorger komt dan iedere dag bij u langs om te controleren of alles nog in orde is. Als u kiest voor een thuisopbaring, is het vaak mogelijk dat de overledene in bed blijft liggen en op de dag van de uitvaart in de kist wordt gelegd. Geeft u dit bij ons aan en wij zullen het regelen.

Of opbaren in een uitvaartcentrum

Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze uitvaartcentra in Vlissingen en Middelburg. Hier zijn speciale 24-uurskamers. U krijgt van ons een sleutel, waarmee u op ieder gewenst moment op bezoek kunt komen. Deze privékamer kunt u naar eigen wens inrichten met persoonlijke voorwerpen, of u kunt hier eigen muziek draaien. Verder is er een koffiehoek met koffie en thee. Natuurlijk kunnen wij u ook helpen wanneer de opbaring niet in Middelburg of Vlissingen moet plaatsvinden. We begrijpen dat het wel zo fijn is om niet ver te hoeven reizen tijdens een moeilijke periode.

 

“Wat jij voor ons betekend hebt rond de crematie van onze lieve Sabine is voor ons heel bijzonder geweest. Met jouw betrokkenheid voor dit vak zul je zeker slagen in dit mooie beroep.” - Menno en José Flameling

We hebben dagelijks contact

Wij zullen steeds, en dat geldt voor alles, uitleg geven en uw vragen beantwoorden. Zo kunt u de beste keuze maken. We hebben elke dag tot de dag van de uitvaart contact. U kunt ons altijd bellen en mailen. Omdat we persoonlijk contact heel belangrijk vinden, streven we ernaar dat u altijd een vast aanspreekpunt heeft. Deze uitvaartverzorger neemt met u in de dagen voor het afscheid een aantal zaken door, zoals het rouwdrukwerk, de uitvaartlocatie, de plechtigheid zelf en het rouwvervoer. Daarbij kunnen we alles regelen, zoals u dat graag wilt.

Persoonlijk rouwdrukwerk

Bij het regelen van een uitvaart hoort ook het maken van een rouwkaart. U vertelt met deze kaart aan de mensen in uw omgeving dat uw dierbare is overleden. Ook kunt u ze op deze manier uitnodigen voor de uitvaart. Samen kunnen we de kaart persoonlijk maken door bijvoorbeeld een mooie tekst of eigen foto van een bijzondere plek op Walcheren te kiezen. Wij helpen u graag bij het maken van een persoonlijke rouwkaart.

Invulling van de plechtigheid

Een waardige afscheidsbijeenkomst voor de begrafenis of crematie is van onschatbare waarde om na het verlies verder te kunnen. Daarbij gaat het er in de eerste plaats om uw dierbare te gedenken. Wij helpen u woorden, muziek, gebaren en rituelen te vinden die zeggen wat uw dierbare voor u betekende. De bijeenkomst is daarnaast van groot belang om u, als nabestaande, te steunen. Het is een moment van afscheid nemen, van loslaten, samen met de mensen die op zo’n moeilijk moment graag om u heen heeft. Wanneer u dat wilt, kunnen wij ook voor u een levensloop schrijven of spreken tijdens de uitvaart.

Vrijwel iedere locatie is mogelijk

U kunt uiteraard zelf een locatie kiezen voor de uitvaart. Als u betrokken bent bij een kerk, kiest u wellicht voor een kerkdienst in het voor u vertrouwde kerkgebouw in Middelburg, Vlissingen of een van de kernen van Veere. Maar ook een plechtigheid thuis in klein kring kan heel indrukwekkend zijn. Onze uitvaartcentra hebben een aula, die plaats biedt aan 100 (Vlissingen) of 130 (Middelburg) belangstellenden. Daarnaast zijn er tal van andere locaties op Walcheren waar u terecht kunt; u kunt denken aan een restaurant, een kapel (zoals de Kapel van Hoogelande in de gemeente Veere) of een mooie buitenlocatie (zoals Huys ter Schelde in Koudekerke). Wij helpen u met het zoeken en vastleggen van een voor u geschikte plaats in bijvoorbeeld Vlissingen, Middelburg of Veere.

 • Een aula in een uitvaartcentrum in bijvoorbeeld Middelburg of dichter bij huis is natuurlijk ook mogelijk.
 • Voor een afscheidsdienst bij een crematie kan de aula van het crematorium ook heel geschikt zijn.
 • In kleine kring kan een plechtigheid thuis of in de eigen tuin heel indrukwekkend zijn. U bent dan bovendien niet aan een tijd gebonden.
 • Wie betrokken is (geweest) bij een kerk, kiest al snel voor een kerkdienst in het vertrouwde kerkgebouw met een voorganger die al bekend is.
 • Voor sportliefhebbers kan het mooi zijn om een afscheid te krijgen in het eigen clubhuis of de kantine van de sportvereniging. Ook dit kunnen we voor u regelen.
 • Daarnaast zijn er tal van andere locaties op Walcheren waar u terechtkunt. U kunt denken aan een restaurant, een kapel of op een mooie plek buiten. Voorbeelden zijn Huys ter Schelde in Koudekerke en de Kapel van Hoogelande in de gemeente Veere.

Rouwvervoer naar wens

Op de dag van de uitvaart regelen wij voor u vervoer van de overledene en - wanneer u dat wenst - van de directe familie. Wij begeleiden u van de opbaarlocatie tot de begraafplaats, waar dan ook op Walcheren, of het crematorium in Middelburg of Terneuzen. Onze vervoerde heeft zwarte, donkergrijze en donkerblauwe auto’s waar u uit kunt kiezen. Wij zorgen ervoor dat alles perfect verloopt.

Elkaar ontmoeten na het afscheid

Na de begrafenis of crematie is het fijn om na te praten met alle gasten, om elkaar te troosten en samen herinneringen op te halen. U kunt zelf kiezen hoe u dat vorm geeft. Met koffie of een glaasje wijn, met een broodje of een high tea. Dat zal afhangen van uw gevoel en van wat past bij de overledene. In onze uitvaartcentra in Vlissingen en Middelburg kunnen wij u gastvrij ontvangen. Maar ook hier kunt u uiteraard kiezen voor een ontvangst bij u thuis, in het kerkgebouw of in een restaurant. U bepaalt en wij helpen u uw wensen te realiseren.

Ook na het afscheid blijven we betrokken

Voor ons is het belangrijk om ook in de periode na het afscheid betrokken te blijven. Enkele weken na de uitvaart komen we opnieuw bij u langs om te horen hoe u alles ervaren heeft. En we helpen u als u ons nodig heeft, bijvoorbeeld met het versturen van dankkaarten of het regelen van een vorm van asbestemming. Als u dat wilt, zien we toe op een correcte plaatsing van de grafsteen of het verstrooien van de as. Ook zijn nabestaanden altijd van harte welkom bij de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst van Monuta Adrienne Klein.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn grotendeels afhankelijk van persoonlijke wensen. Wanneer er veel gasten komen of wanneer de plechtigheid heel uitgebreid is, zullen de kosten hoger zijn dan bij een intiem afscheid. Gemiddeld kost een afscheid tussen de €6.500 en €9.000. U moet onder meer rekening houden met de volgende kosten:

 • Basiskosten voor de laatste verzorging, opbaring en de uitvaartverzorger;
 • Kosten voor de afscheidsdienst, zoals de catering, rouwbloemen, rouwdrukwerk en rouwvervoer;
 • Bijzondere wensen voor bijvoorbeeld een uitgebreide plechtigheid, luxe catering of een bijzondere uitvaartlocatie.

Wij kunnen voor iedereen een uitvaart regelen

Wij kunnen voor ieder budget een uitvaart regelen in de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere. Dat kan ook als u niet bij Monuta verzekerd bent of als u geen verzekering heeft. Wanneer u hier vragen over heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen. We beantwoorden uw vragen graag.

Waarom Monuta Adrienne Klein?

 • Alles op één locatie bij begraafplaats of crematorium
 • Drie moderne 24-uurskamers
 • Tijd voor uw verhaal
 • Oog voor detail
 • Ongedwongen en professioneel

Werkgebied

Walcheren, gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere.