Mijn uitvaartverzorging in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en omgeving

Ik probeer een familie emotioneel te steunen als zij te maken hebben met het verlies van een dierbare. Dat is wat ik als Monuta Herma Pijfers belangrijk vind in mijn uitvaartverzorging in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim, Roelofarendsveen en omgeving. Door goed te luisteren, mee te denken en een persoonlijke uitvaart te regelen, hoop ik de familie het vertrouwen te geven dat alles goedkomt. Dankzij mijn kennis van de Duin- en Bollenstreek en jarenlange ervaring in de uitvaartverzorging ben ik nabestaanden graag tot steun tijdens een moeilijke periode.

Kennismaken en praktische zaken regelen

Op het moment dat u mij belt, is de kans groot dat u een overlijden wilt melden. Ik maak direct een afspraak om zo snel mogelijk bij u langs te komen. Tijdens dit eerste gesprek maken we met elkaar kennis. U geeft bij mij aan wat u belangrijk vindt en wat uw wensen zijn voor de uitvaartverzorging. Ook maken we alvast een paar belangrijke keuzes: waar wilt u uw dierbare bijvoorbeeld opbaren? U hoeft nog niet alles tijdens ons eerste gesprek te beslissen. In de dagen na het overlijden krijgt u hier alle ruimte voor.

 

Mevrouw Herma Pijfers heeft ons op een professionele wijze begeleid. Daarnaast was zij voor mij ook een emotionele steun.” - dhr. Bruijn

Thuis opbaren of niet?

Onderdeel van de uitvaartverzorging is de opbaring. Ik probeer altijd aanwezig te zijn bij het tijdstip van opbaren, of dit nu thuis plaatsvindt of in een uitvaartcentrum. Bij een opbaring thuis kom ik dagelijks even langs in bijvoorbeeld Kaag, Noordwijk, Katwijk, Sassenheim of Roelofarendsveen. Woont u ergens anders, dan kom ik uiteraard ook iedere dag langs. Kiest u voor een opbaring in een uitvaartcentrum, dan zorg ik ervoor dat dit dicht bij u in de buurt kan.

Een uitvaartcentrum hoeft niet

Een uitvaart, of het nu een begrafenis of crematie betreft, hoeft niet per se in een uitvaartcentrum plaats te vinden. Ik kom ook regelmatig in kerken in Katwijk, Noordwijk en andere plaatsen. Daarnaast zijn er diverse crematoria in de buurt. Verder kan ik ook een uitvaart thuis regelen voor u. Of ik kan samen met u een totaal andere locatie zoeken. Onderdeel van mijn uitvaartverzorging is dat ik voor u uitzoek wat er kan.

Heldere afspraken

Zodra we uw wensen hebben besproken, ga ik aan de slag. Ik regel praktische zaken rondom de uitvaart en uitvaartverzorging in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim, Roelofarendsveen en omgeving. Alle afspraken leg ik voor u vast in een draaiboek. Zo kunt u op een later moment nog even wat opzoeken. Dat is vaak wel zo fijn in een emotionele periode. Verder krijgt u een begroting, zodat u inzicht heeft in de kosten. Dat voorkomt vervelende verrassingen.

Alles bijzonder goed geregeld. Warm medeleven en goede begeleiding. Altijd kunnen bellen met evt. vragen. Nogmaals onze hartelijke dank!” - mevrouw Thomas – Priester

Dagelijks contact

Ik heb in de dagen tot de uitvaart vaak dagelijks contact met nabestaanden. Als het even kan, kom ik iedere dag even langs bij u in bijvoorbeeld Sassenheim of Roelofarendsveen. Maar wanneer u dat prettiger vindt, kunnen we ook telefonisch contact onderhouden. U kunt op die manier aanpassingen in de uitvaartverzorging aan mij doorgeven.

Nazorg binnen twee weken

Na de hectische periode rondom de uitvaart volgt er een periode waarin u als nabestaande wederom praktische zaken moet regelen. U rouwt en leert omgaan met het gemis van uw dierbare. In het begin krijgt u veel steun uit uw omgeving, maar vaak wordt het na een aantal weken of maanden toch erg stil. Nabestaanden weten dan vaak niet waar ze met hun verdriet naartoe moeten. Vaak wordt van hen verwacht dat zij de draad van het leven weer oppakken. Daar help ik u graag bij:

  • Met het doe-boekje Wie troost mij hoop ik u als nabestaande in deze moeilijke periode troost te bieden en enigszins te helpen het verdriet een plek te geven. U kunt het boekje bij mij aanvragen.
  • Ook is er een website, waar u uw verhaal kunt delen met lotgenoten. Het helpt om over uw verdriet te praten. Dit kan op het online platform www.wietroostmij.nl.
  • Daarnaast kunt u op mijn steun rekenen bij de organisatie van verschillende zaken en kan ik u indien gewenst in contact brengen met diverse hulpinstanties voor verdere begeleiding.
  • Binnen twee weken neem ik contact op om te horen hoe u alles ervaren heeft. Ook kan ik u dan helpen met het versturen van bedankkaarten of het uitzoeken van assieraden.

Over de kosten voor uitvaartverzorging

Afhankelijk van uw wensen moet u toch rekenen op een bedrag tussen de € 5.000 en € 9.000. De kosten voor de uitvaartverzorging zijn deels afhankelijk van uw persoonlijke wensen. U betaalt bijvoorbeeld een vast bedrag voor het opbaren, de laatste verzorging en het rouwvervoer. Maar de kosten voor de catering, het drukwerk, de rouwbloemen, de kist en advertentie zijn afhankelijk van wat u wilt. Een grootste plechtigheid kost meer dan een intiem afscheid.

Begrafenis of crematie?

Uit de praktijk weet ik dat een crematie doorgaans goedkoper is dan een begrafenis. Voor een begrafenis moet u rekenen op extra kosten voor grafrechten en een grafsteen.

Let op: weekendtoeslag!

Verder is het goed om te weten dat een crematie in het weekend duurder is dan in het weekend. Er gelden dan toeslagen voor het rouwvervoer, de dragers en uitvaartlocatie.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak

Heeft u vooraf al vragen over mijn uitvaartverzorging in Katwijk, Noordwijk, Kaag en andere plaatsen in de Duin- en Bollenstreek? Of wilt u meer weten over de kosten van uitvaartverzorging? Dan praat ik u graag bij. Dit kan telefonisch of tijdens een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op over uitvaartverzorging

Waarom Monuta Herma Pijfers?

  • Afscheid nemen doen we samen
  • Oprechte betrokkenheid
  • Open, helder en informeel contact
  • Aandacht voor detail
  • Zorgvuldig en zorgzaam

Werkgebied

Abbenes, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Warmond, Sassenheim, Roelofarendsveen, Kaag, Buitenkaag, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg ZH, Hoogmade, Oud Ade, Rijpwetering, Nieuwe Wetering en Oude Wetering.