Uitvaart regelen

Een uitvaart regelen brengt veel keuzes met zich mee. Denk maar aan de keuze voor cremeren of begraven. Aan een uitvaart in de kerk, op het strand, thuis of op een andere bijzondere locatie. In Noordwijk, Katwijk, Sassenheim, Roelofarendsveen of ergens anders? Ook speelt muziek tijdens een uitvaart vaak een grote rol: welke muziek wilt u? Wat voor catering wilt u? Een kop koffie met cake of toch liever de favoriete witte wijn van uw geliefde? Er is oneindig veel mogelijk en bijna alles kan. Als Monuta Herma Pijfers denk ik graag met u mee en help ik u een uitvaart te regelen in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en de rest van de Duin- en Bollenstreek. U kunt mij dag en nacht bellen: 0252 - 76 91 56.

Een zeer menslievende begeleiding en ondersteuning in deze moeilijke periode."- Mevrouw van Daalen - Distelvelt

Uw steun bij uitvaartverzorging

Dankzij mijn ervaring en samenwerking met regionale en lokale partners kan ik van de uitvaart een unieke, onvergetelijke herinnering maken. Dat doe ik ook door echt naar u te luisteren. Ik kom met suggesties. Hield iemand zoveel van zijn tuin? Dan stel ik voor om daar het afscheid te laten plaatsvinden. Geef uw wensen aan mij door en ik zal uitzoeken wat er in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en andere plaatsen in de omgeving mogelijk is qua uitvaartverzorging.

Een kerkelijke begrafenis regelen

Veel streekgenoten in mijn werkgebied kiezen voor een begrafenis. Zelf woon ik in Kaag en ik werk in meerdere plaatsen als begrafenisondernemer. Dit betekent dat u uit vele begraafplaatsen kunt kiezen. Soms horen die bij een kerk en gelden bepaalde voorwaarden om hier begraven te mogen worden. Van de kist tot aan de dragers en de rouwauto: ik kan alles rondom de uitvaart regelen voor u. U kunt kiezen uit een particulier graf, een algemeen graf of een graf op een natuurbegraafplaats.

Crematie regelen

In de omgeving van Katwijk, Noordwijk, Sassenheim, Roelofarendsveen en omgeving vindt u diverse crematoria. Hier kan natuurlijk de crematie plaatsvinden. Maar als u wilt, kunt u hier ook de afscheidsdienst laten plaatsvinden. Verder zijn er vele mogelijkheden voor asbestemming. Ik geef u graag advies over lokale mogelijkheden en wat bij u past. Dat doe ik met zorg en oprechte betrokkenheid: op die manier kan ik ook de uitvaart regelen.

Herma straalde begrip uit voor mijn verdriet en dat van de andere familieleden. Zij zorgde er voor dat onze wensen werden gerealiseerd. Alles ging perfect. Ik kan nog veel meer complimenten maken...!!!” – familie De Vos

Aandacht voor kinderen

Ik vind het belangrijk dat er ook aandacht is voor de kinderen, wanneer een dierbare overlijdt. Kinderen beleven en verwerken een verlies op hun eigen manier. Sommige zijn heel erg verdrietig, andere worden boos of erg stil. We kunnen ze helaas niet beschermen voor hun emoties wanneer iemand overlijdt. Wel kunnen we ze uitleggen dat de dood bij het leven hoort. En dat het daarom heel normaal is dat je verdriet hebt en iemand mist. Het is belangrijk om ze te betrekken bij de uitvaart, zowel op de dag zelf als tijdens de dagen daarvoor. Ik kan u helpen om de kinderen te begeleiden na een overlijden.

Een actieve rol voor uw (klein-)kind

Het kan helpen om ieder kind een taak te geven. Laat ze iets doen wat ze kunnen en willen. Afhankelijk van het kind, kunt u hem/haar het volgende voor of tijdens de uitvaart laten doen:

 • Helpen bij het uitzoeken van de kist en de kleding van de overledene;
 • Een tekening maken voor op de rouwkaart of in de kist;
 • Beschilderen van de kist of tekenen op de deksel;
 • Een herinneringsdoosje of -boekje maken;
 • Helpen met het dragen van de kist (op een baar of met een lint);
 • Regelen dat zij de bloemen dragen;
 • Het aansteken van kaarsjes voor de overledene;
 • Een gedicht of een verhaal vertellen;
 • Zingen of dansen tijdens de afscheidsplechtigheid;
 • Bellenblazen of ballonnen opblazen tijdens of na de dienst.

Laat mij u tot steun zijn

Er is heel veel mogelijk rondom een afscheid. Laat mij u daarom helpen een uitvaart te regelen in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim, Roelofarendsveen en omgeving. Ik vertel u graag over de lokale mogelijkheden. Daarbij heb ik ook oog voor de kinderen. Meer weten? Bel of mail mij dan gerust.

Neem contact op voor het regelen van een uitvaart

Waarom Monuta Herma Pijfers?

 • Afscheid nemen doen we samen
 • Oprechte betrokkenheid
 • Open, helder en informeel contact
 • Aandacht voor detail
 • Zorgvuldig en zorgzaam

Werkgebied

Abbenes, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Warmond, Sassenheim, Roelofarendsveen, Kaag, Buitenkaag, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg ZH, Hoogmade, Oud Ade, Rijpwetering, Nieuwe Wetering en Oude Wetering.