Uitvaartverzorging

Als ik een uitvaart verzorg, dan staat de ‘menselijke factor’ bij mij centraal. Ik vind het belangrijk om  elke nabestaande de ruimte te geven voor het uiten van zijn of haar gevoelens. Door te luisteren naar ieders verhaal, breng ik mensen bij elkaar. Mijn intentie is om op het persoonlijke vlak het verschil te maken tijdens de uitvaartverzorging. Ik focus me op de familie, de emoties en de omstandigheden.

Een eerste gesprek

Na een overlijden vind ik het belangrijk om tijdig aanwezig te zijn bij de familie. Tijdens het eerste gesprek combineer ik persoonlijk contact met een pragmatische aanpak als het gaat om de uitvaartverzorging. Uw wensen in acht nemend regel ik alle praktische zaken. Omdat ik op de hoogte ben van alle (nieuwe) mogelijkheden kan ik u helpen de juiste keuzes te maken. Keuzes die bij u en uw dierbare passen.

Dagelijks contact

Naast het regelen van de praktische kant van de uitvaart, verneem ik graag hoe het met u gaat. In de periode tot de uitvaart hebben we dan ook dagelijks contact. Bij een thuisopbaring kom ik elke dag kijken of alles naar omstandigheden goed gaat met u en uw overleden dierbare. Als u behoefte heeft aan rust, dan respecteer ik dat. Ook na de uitvaart houd ik graag contact met u.

Kinderen

Aanwezige kinderen betrek ik te allen tijde bij de uitvaart. Ik vind het belangrijk dat de ervaring die kinderen opdoen bij een afscheid goed is. Wat je als kind meemaakt neem je namelijk mee in je verdere leven. Wat ik prachtig vind bij kinderen is dat zij verdriet en vreugde naast elkaar kunnen beleven. Een kind is daarin heel puur. Ik probeer ouders te coachen tijdens de dagen tot de uitvaart, maar heb ook respect voor hun eigen keuzes. Graag betrek ik de kinderen, in overleg met de ouders en/of verzorgers, bij het gesprek. Ik geef hen uitleg over wat er gaat gebeuren, beantwoord hun vragen en informeer of ze een rol in het geheel willen hebben. Een taak hebben kan namelijk helpen bij het verwerken van het verdriet.

 

 

Waarom Monuta Sepers?

  • Waardige en stijlvolle begeleiding
  • Aandacht voor persoonlijke wensen
  • Met respect voor religie en tradities
  • Deskundig en betrokken
  • Oog voor detail

Werkgebied

Hattem, Elburg, t Harde, Doornspijk, Wezep, Hattemerbroek, t Loo Oldebroek, Oldebroek, Oosterwolde Gld