Crematie regelen

Als het om een crematie regelen in Assen gaat, regel ik alles. Ik kijk voor u wat er binnen de polis past, en als de overledene niet verzekerd was, wat er binnen het budget past. Ik denk met u mee over de mogelijkheden bij het regelen van een crematie in Assen en de kosten van een crematie.

Crematorium De Boskamp in Assen

Bij het regelen van een crematie in Assen kunt u gebruik maken van crematorium De Boskamp, dat is gehuisvest in een prachtig gelegen pand in een groene, bosrijke omgeving, dat modern en smaakvol is ingericht. De Boskamp heeft twee aula’s: een voor kleine, en een voor grote gezelschappen. De grote zaal, de Berkenzaal, biedt ruimte aan honderddertig personen. De kleinere ruimte, de Meanderzaal, is geschikt voor intieme bijeenkomsten, tot hooguit dertig mensen. De bosrijke omgeving van buiten is in beide zalen doorgetrokken, door het gebruik van grasgroene meubels en afbeeldingen van bomen.

De afscheidsdienst

Voor een afscheidsbijeenkomst voorafgaand aan de crematie in Assen regel ik een locatie waar deze plaatsvindt. Dit hoeft niet per se in het crematorium te zijn. U kunt ook thuis afscheid nemen, in een kerk of op een hele andere locatie in Assen en omgeving. Wanneer er veel belangstellenden komen of wanneer er veel sprekers zijn, kan het verstandig zijn om meer tijd te reserveren.

Na de crematie

In principe vindt de crematie vrijwel direct na de dienst plaats. Na het cremeren is het crematorium volgens de wet verplicht om de as minimaal dertig dagen te bewaren. Dit wordt ook wel de wettelijke bezinningsperiode genoemd. Als nabestaande kunt u in de tussentijd bepalen wat u met de as wilt gaan doen. In Assen heeft u bij De Boskamp na het regelen van de crematie de volgende mogelijkheden:

As verstrooien of bijzetten

Wilt u de as van uw overleden dierbare verstrooien, dan is er een strooiveld ter beschikking voor het uitstrooien van de as. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om de as bij te zetten in het urnenbos of in een columbarium (urnenmuur met nissen).

Urn of assieraad

Nadat de kosten van de crematie betaald zijn, heeft u misschien vanuit de polis een restantbedrag over. Een mooie besteding van dit bedrag is dan een urn of een assieraad. Met een urn bewaart u de as thuis of op een door u gekozen plek. Een assieraad kunt u altijd dichtbij dragen. Hierdoor is uw overleden dierbare toch tastbaar dichtbij. In de online winkel van Monuta, Uitvaartwinkel.nl, vindt u diverse opties voor urnen en assieraden in verschillende prijsklassen. Eventueel kunnen meerdere nabestaanden in een urn of assieraad een beetje as bewaren van de overledene.

Over de kosten voor een crematie

De kosten van een crematie liggen gemiddeld tussen de € 4.000 en € 9.000. Dit is afhankelijk van uw wensen. Ik help u om een crematie te regelen in Assen, die past binnen uw budget voor de kosten van de crematie. Binnen 24 uur heeft u een overzichtelijke kostenbegroting.

Wat kan ik voor u doen?

Ik denk graag met u mee over de diverse opties voor asbestemming of de kosten van een crematie. Heeft u behoefte aan meer informatie of een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust, geheel vrijblijvend, contact met mij op.