Week van de begraafplaats

Op dinsdagavond 29 mei nodigt de gemeente belangstellenden van harte uit om kennis te maken met de begraafplaats Hoflaan. Tijdens een wandeling met de beheerder kunnen inwoners alle vragen stellen over de begraafplaats in het algemeen en de mogelijkheden van begraven en het bijzetten van urnen of het verstrooien van as in het bijzonder. 

U wordt rondgeleid over de nieuwste uitbreiding van de begraafplaats met de urnentuin waar diverse mogelijkheden voor asbestemmingen worden aangeboden, u loopt langs de nieuwe urnenmuur, u krijgt uitleg over begraven en alles wat daar mee samen hangt. Speciale aandacht wordt dit jaar besteed aan de twee kunstwerken op de begraafplaats: Daphne in de wind van kunstenaar Iris le Rütte,  en het werk van een onbekende kunstenaar. De route kan worden aangepast aan de behoefte van de belangstellenden.

Data en tijd

De rondleiding vindt plaats op 29 mei  dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en de wordt aangepast op de behoefte van de aanwezigen. 

Plaats

Het verzamelpunt is bij het informatiebord op het parkeerterrein bij de ingang aan Buytenparklaan 1.

Meer weten of aanmelden

Kijk hier voor meer informatie op de website van Week van de begraafplaats. Geïnteresseerden kunnen zich tot 24 mei aanmelden via secretariaatstadsbeheer@zoetermeer.nl.