Love me tender

Als uitvaartverzorger kom ik bij verschillende mensen thuis. En iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Zo ook deze keer. Ik kom aan bij een kleine flat. Het eerste wat me opvalt is de deurmat in de vorm van een gitaar.

“Kom binnen.” De deur gaat open en Teun begeleidt mij naar de woonkamer. Zijn vrouw Mariëlle is na een kort ziekbed overleden en ik mag de uitvaart verzorgen. Ik kom in een kleine ruimte die van voor tot achter propvol staat met Elvis memorabilia en verschillende gitaren. Het is geen doorsnee inrichting. “Ze was Elvis fan in hart en nieren.” En er verschijnt een kleine glimlach op het gezicht van Teun. 

Nuchter
Uit het gesprek merk ik op dat ik te maken heb met een nuchtere familie. Wanneer we het over de uitvaart hebben vraagt Teun: “Wat is gebruikelijk om te doen? Misschien moeten we het bij een traditionele uitvaart houden.” En dan weet ik het. “Hoe mooi zou het zijn om haar passie terug te laten komen in de uitvaart?” In eerste instantie reageert Teun een klein beetje terughoudend. “Is dat wel gepast?” vraagt hij.

Jukebox
Hoe meer we het over hebben, hoe enthousiaster Teun wordt. Opnieuw valt mijn oog op de jukebox in de hoek van de woonkamer. Kunnen we er niet voor zorgen dat de jukebox voor de uitvaart wordt overgebracht naar het crematorium?

Precies zoals ze was
Op de dag van de uitvaart, klinken de favoriete Elvis nummers van Mariëlle uit de jukebox. Hij heeft een prominente plek gekregen naast de baar. Er ligt een bloemstuk in de vorm van een gitaar op de witte uitvaartkist. In plaats van koffie met cake, hebben we gezorgd voor een koffietafel in Amerikaanse stijl; er is koffie met chocolate chip cookies en donuts. Nog vol ongeloof komt Teun naar me toe: “Ik wist niet dat dit mogelijk was Guido. Dit had Mariëlle prachtig gevonden. Precies zoals ze was.” 

Iedereen neemt afscheid op zijn eigen manier. Voor iedereen is er een passend afscheid. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via 0546 – 81 42 89 of kijk verder op mijn site.