10 bijzondere dingen die je met as kunt doen

Er zijn veel mogelijkheden van asbestemming voor het as van uw dierbare. Veel mensen nemen de as mee naar huis om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. Een asbestemming kiezen is immers ook heel persoonlijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de 10 bijzondere dingen die je met as kunt doen:  

1. Groei verder als boom
Altijd verbonden blijven met de natuur. Via een speciaal ontwikkelde methode waarmee een jonge boom wordt gekweekt op de vruchtbare bestanddelen van de as van een overledene. Zodra de boom volledig geworteld is en alle voedingsstoffen heeft benut, kan deze geplant worden op een plek naar keuze.

2. Schilderij

Een creatief einde. Laat de as verwerken in een persoonlijk schilderij. De verf wordt gemengd met de as van de overledene. Zo blijft de overledene altijd aanwezig in de woonruimte.

3. Herrijs als sieraad
Draag uw dierbare altijd dichtbij u! Via een speciale technologie kan er as in meerdere soorten sieraden verwerkt worden. Een ring met as, een bedel met as of een diamand waarin as verwertkt wordt. Het karaat en de kleur is afhankelijk van je eigen wensen.

4. Tattoo
De as van een overledene kan worden verwerkt in de inkt waarmee de tattoo wordt gezet. Vanwege hygiëne-richtlijnen is dit officieel niet toegestaan. Maar door veel tattoo shops wordt dit op persoonlijk verzoek uitgevoerd. Een ultieme vorm van herdenken van een dierbaar persoon.

5. Waai weg in een ballon
De overledene rustig uitzwaaien. Je kunt as oplaten in grote heliumballonnen. De ballonnen bereiken een hoogte van ongeveer 25 kilometer in de atmosfeer en springen vervolgens uit elkaar. De as komt vrij en verspreidt zich over de verschillende windstreken die rondom de aarde gaan.

6. De lucht in als vuurpijl
Een knallend einde! De as kan verwerkt worden in vuurwerkpijlen. Gemiddeld blijft er na een crematie 3 tot 4 kilo as over en een vuurpijl kan ongeveer 500 gram dragen. Asverstrooiing per pijl mag alleen vanaf Nederlandse kustlocaties in de richting van de zee. Er kan zelfs een fotoreportage van gemaakt worden. 

7. 3D-print 
Een 3D beeld van het gezicht van de overledene. Nabestaanden kunnen een borstbeeld van hun dierbare laten maken, bijvoorbeeld voor op de schouw. Dit kan op een urn of op een glasobject.

8. Laatste vlucht

Laat de as van de overledene verstrooien op grote hoogte met een vliegtuig. Een laatste vrije vlucht wat een gevoel van vrijheid geeft.

9. Versmelten in glas

As verwerken in een glazen sculptuur. Glasfusie is een techniek waarbij platen gekleurd glas in stukjes worden gesneden en vervolgens op circa 800°C worden versmolten tot één geheel.

10. Langzaam wegdruppelen

Een bijzondere waterurn die langzaam maar zeker de as met het regenwater laat wegsijpelen in de grond. U kunt zelf de duur van dat proces bepalen.

 

Bekijk voor meer inspiratie en producten op de webshop Uitvaartwinkel.nl.

Weet jij al wat je wilt dat er later met je as gebeurt? Leg het vast in een wensenboekje. Wel zo prettig voor je nabestaanden.

Reactie toevoegen