Donatie voor training vrijwilligers Hospice Duin- en Bollenstreek

SASSENHEIM - Hospice Duin- en Bollenstreek in Sassenheim heeft van het Monuta Charity Fund een donatie van € 1.800,- ontvangen. De bijdrage is bestemd voor het project ‘Ik (k)en mijn Ikken’: een trainingstraject voor de vrijwilligers en verpleegkundigen van het hospice. Met de training leren zij bewuster te communiceren met gasten van het hospice en hun naasten.

Helpt bij verlies en rouw
De persoonlijke reflectietraining is al eerder door een klein aantal vrijwilligers gevolgd bij de landelijke vereniging VPTZ. Evelien van Duin is manager van het hospice en heeft het nut van de training zelf ervaren: “De training gaat echt in op de praktijk die we dagelijks ervaren. Je wordt geholpen je verschillende innerlijke stemmen te herkennen, te zien welke rol ze spelen in je leven en in je werk en hoe je zelf meer invloed kunt hebben op welke stem je op welk moment inzet. Het maakt de vrijwilligers sterker in het uitvoeren van de zorgtaken en helpt om te gaan met gevoelens van verlies en rouw. Fantastisch dat we nu al onze hospicevrijwilligers deze training kunnen aanbieden!”

Overhandigen cheque
Namens het Monuta Charity Fund mocht uitvaartverzorger Herma Pijfers op 15 november de cheque overhandigen. Ook Pijfers is blij met de donatie: “Met deze bijdrage kunnen we de vrijwilligers en familieleden steunen en helpen bij het verwerken van hun verlies. Voor ons is het ook fijn om iets te kunnen betekenen voor iemand in deze laatste levensfase. Dat vinden we heel belangrijk. Het past bij onze dienstverlening. Wij willen steun bieden: voor, tijdens én na de uitvaart.”

Over het Monuta Charity Fund
Het Monuta Charity Fund, de goede doelen organisatie van uitvaartverzorger Monuta, richt zich op projecten die te maken hebben met het bieden van zorg aan nabestaanden. “Zo kunnen we ook op lokaal vlak iets betekenen voor anderen”, besluit Pijfers.

Reactie toevoegen