Mijn naam is Monique Maurik, uitvaartverzorger en franchisenemer van Monuta in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Kralingseveer. Sinds 2010 ben ik uitvaartverzorger bij Monuta en in mei 2014 startte ik als franchisenemer. Onder de naam Monuta Monique Maurik houd ik kantoor aan huis aan de Chopinstraat 101 in Capelle aan den IJssel.

Passie voor het vak van uitvaartverzorger

Als kind wilde ik patholoog worden, maar ik was geen uitblinker in de exacte vakken. Via omwegen kwam ik in aanraking met het uitvaartvak; als zelfstandig verzekeringsadviseur gespecialiseerd in levens- en uitvaartverzekeringen woonde ik een ondernemersmiddag van Monuta bij. Ik besefte dat ik echt heel graag als uitvaartverzorger aan de slag wilde. Toen er een vacature vrij kwam bij Monuta in Gouda, heb ik die kans meteen gegrepen. Na vier jaar als uitvaartverzorger in loondienst te zijn geweest, startte ik in mei 2014 onder de naam Monuta Monique Maurik mijn eigen onderneming. Ik heb altijd gezegd dat ik graag nog eens voor mijzelf wilde beginnen. Toen mijn leidinggevende me attendeerde op de vacature voor franchisenemer in Capelle aan de IJssel en Rotterdam Kralingseveer ben ik meteen het gesprek aangegaan. Ik woon al in Capelle sinds ik drie jaar oud ben, dus ik ken de regio en de mensen hier goed.

Bewust Monuta

De keuze om juist voor Monuta te werken is ook niet toevallig. Toen mijn beide schoonouders kort na elkaar overleden, zijn de uitvaarten door Monuta verzorgd. Dat heb ik als zeer goed ervaren. Alles werd zo mooi gedaan en de uitvaartverzorger was heel betrokken en oprecht. Dat maakte dat Monuta voor mij dé uitvaartorganisatie is om bij te werken.