Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
010 - 447 15 18

Recensies

Klanten waarderen de dienstverlening van Monuta Monique Maurik gemiddeld met een

9.2
12 beoordelingen
91% beveelt Monuta Monique Maurik aan

Wat onze klanten zeggen

Meest recente recensies

10

Door de rolercoaster aan hectiek rond het overlijden van mijn beide ouders twee weken na elkaar was Monique een rots in de branding voor ons. Zij voelde bij het allereerste contact al aan wat en hoe wij het allemaal wilden en zij regelde en nam actie waar wij nog geen stappen konden nemen. Toen twee weken na onze vader ook onze moeder overleed en ik een beetje in paniek Monique benaderde nam zij binnen een half uur vanuit haar vakantie adres contact met mij op en nam weer alles uit handen en regelde waar wij door de stress geen uitweg zagen. Haar partner Inge heeft ons ook warm en liefdevol onder haar hoede genomen zodat ook de tweede crematie voor ons liep zoals gewenst. Het nazorg gesprek hebben we komende week en wij kijken ernaar uit Monique te mogen bedanken voor haar inzet die meer dan professioneel was.

Meer lezen
mevrouw Carla van den Berg-Everts
Leiden
16-09-2021
5

Aan mijn moeder is toendertijd meegedeeld dat zij ruimvoldoende was verzekerd, achteraf moet ik een aanzienlijk bedrag bijbetalen. Ook zou ik in de week na de crematie nog gebeld worden maar heb niemand meer gehoord, we zijn inmiddels een maand verder..... Dit was een goede leerschool, bij de volgende weet ik waar ik op moet letten. Ik heb er een naar gevoel aan over gehouden, er wordt (mis)gebruik gemaakt van de emotionele situatie.

Meer lezen
Erica
Dongen
14-09-2021
10

Mijn vader is op 30 april 2021 overleden. Hij wou graag thuis opgebaard worden. Mijn moeder en ik wilden hier graag bij helpen, de 2 dames van Monuta hebben ons hier goed bij begeleid ze gingen met zeer veel respect met hem om. En hebben hem er mooi bij gelegd. Elke dag kwam er iemand langs om te kijken of dat ook zo bleef. Deze dames waren ook altijd zeer vriendelijk De volgende dag kwam Inge bij ons langs. We hadden meteen een klik. Wat een lieve vrouw. Ze heeft alles duidelijk uitgelegd van wat we moesten regelen tot hoe alles zou gaan verlopen. Wat ik zelf heel fijn vond is dat ze ons niet gelijk overladen met een hoop informatie,dat ze ons overal de tijd voor gaf om dingen te regelen en het belangrijkste ze was er voor ons. Ze luisterde goed naar onze wensen, verhalen over hem, en als we ergens niet aan uit kwamen kon ik haar altijd bellen. als er ooit iets met mij of m'n moeder zou gebeuren zouden we graag willen dat Inge alles helpt organiseren. Onze totale ervaring met monuta was perfect. Wij hebben zeer veel respect voor de mensen die ervoor hebben gezorgd dat mijn vader een waardig en een zeer mooie uitvaart heeft gehad. Dankjulliewel

Meer lezen
Wendy
Ossendrecht
23-08-2021
7

Uitstekende opvang en verzorging na het overlijden. Alles super geregeld. Goed contact. Eind afhandeling (nota) kan sneller. Met oog op afsluiten van alles. Al is dat misschien per perso(o)n(en) verschillend.

Meer lezen
heer G.A.D de Vos
Rotterdam
17-08-2021
8

Ik vond de opbaring in de Zwaanshals minder dan destijds van mijn vader op de Jacques Dutillweg, ik vond het toen heel fijn om in een mooie omgeving afscheid nemen en de kist sluiten. De dienst en afscheid was relax en heb mijn moeder zoals ze is kunnen herdenken. Het is ook mooi om haar uiteindelijk over te dragen aan de meneer in het crematorium. Ik mis alleen een afrondend gesprek na een aantal weken, zodat het dossier van mijn moeder aan mij overgedragen kan worden. Nu blijf ik enigzins in het ongewassen en stuur ik een appje, terwijl de begrafenisondernemer op vakantie is. Ik vind het vervelend om te storen. Ik schrijf nu mij stukje maar doe dit liever mondeling.

Meer lezen
mevrouw de Munck
Capelle aan den IJssel
31-07-2021
10

alles top geregeld alle wensen vervuld en heel mooi uitgevoerd

Meer lezen
Jaimy
Capelle aan den ijssel
27-07-2021
10

Monigue is heel fijn in omgang ze stelt je gerust en geeft veel steun Daar zijn wij allemaal heel dankbaar voor

Meer lezen
mevrouw Verschuren
Breda
03-06-2021
10

Monique is een spontane, lieve vrouw die luistert naar je wensen. Dankzij Monique is de uitvaart precies zo gegaan als mijn vader had gewild. Dank je wel, voor alle geduld en begrip. Bianca

Meer lezen
Bianca
Capelle aan den IJssel
24-02-2021
10

Geeft je een gevoel van een betrokken persoon in de hele omgang gedurende het verzorgen van de crematie. Zeer kundig in het aangeven van de mogelijkheden en onmogelijkheden (gelet op de beperkingen door Corona). Denkt mee in oplossingen zoals de familie het graag zou willen. Wij, als familie, hebben de crematie als een bijzonder fijne uitvaart beleefd en gevoeld, mede dankzij haar inbreng.

Meer lezen
C.J. Janssen
Krimpen aan de Lek
15-02-2021

Mijn moeder is je zo dankbaar dat je het allemaal zo goed geregeld hebt.. En de rest van de nabestaanden ook. Je bent zo betrokken zo behulpzaam, konden alles aan je vragen niets was te veel. . Je had zo medelijden met mijn moeder maar het is helemaal goed gekomen. Ze vond het een sprookje. Ze geniet nog steeds ervan hoe raar dat misschien klinkt, het was zo mooi.. En ook die bloemen waren fantastisch, had je geregeld bij de uitvaartbloemmist. Schitterend, aparte bloemen ook, ze staan nog steeds bij ons in huis. Vanaf 10 juni al. Je vertelde dat het schitterende bloemen zijn daar hebt je niet om gelogen. Wij kijken terug op een mooie goed geregelde uitvaart.

Meer lezen

A. Oudenhuijsen

Beste Moniek, Ik wil je heel erg bedanken voor het begeleiden van de uitvaart van mijn vader en moeder in een korte achter elkaar, ook is het nu een verschrikkelijke tijd mede door de Corona. Jou inbreng in de plechtigheid heeft ons versteld doen staan, mooie gedichten, lieve woorden, begeleiden van mensen, het kon niet op, super! Ook was het niet druk op beide crematie`s van wegen het virus, maar alles was perfect geregeld. Bedankt voor het medeleven

Meer lezen

Hans van Gerdingen

We zijn zo ontzettend goed geholpen, en ondanks het Corona gebeuren, toch mede met Monuta op een waardige manier afscheid kunnen nemen.

Meer lezen

heer Miltenburg

Uitvaart van familielid geregeld bij Hess, maar erg geschrokken van de onnodige extra kosten. En de begeleiding was ook wat zakelijk en onvolledig. Achteraf spijt van de keuze! Gelukkig met Monique in contact gekomen, zo kan het dus ook!! Heel persoonlijk, liefdevol, prettig en transparant! Echt een aanrader als het om iets zo gevoeligs gaat als het afscheid van een dierbare! Je kunt het maar 1x goed doen!

Meer lezen

Audrey Heykoop

Op 21 December overleed mijn schoonvader. Mijn man zocht contact met Monique Mourik We zijn echt onder de indruk hoe Monique de uitvaart heeft geregeld, met zoveel gevoel en betrokkenheid naar de familie. Voor mijn schoonvader wilde we een veteranenuitvaart en dat zou Monique regelen. En wat voor een uitvaart zo indrukwekkend dat veel familie en vrienden het thuis nog eens moesten verwerken. Monique we zijn je dankbaar voor alles Alles wat je doet komt oprecht uit het hart. Met zoveel gevoel naar de overledene en familie Dank je voor alles wat je voor ons gedaan hebt Monique de Ruijter

Meer lezen

M de Ruijter

Na het verzorgen van wat uitvaarten met mijn opa samen stond Monique onverwacht voor de taak om de uitvaart van mijn opa zelf te begeleiden en organiseren. De gebruikelijke afstand die het wellicht normaal wat eenvoudiger maakt om over de emotie van nabestaanden heen te stappen was er niet. Monique heeft echter de band met mijn opa geen moment als 'last' laten zien en naar ons allen enkel laten zien deze band te kunnen gebruiken voor het leveren van een fantastische prestatie in de vorm van een uitvaart die speciaal, groots maar persoonlijk en helemaal in de stijl was die mijn opa had gewenst. Monique heeft aandacht voor de grote lijnen, de kleine details maar nog zoveel belangrijker heeft ze aandacht voor de mensen die achterblijven. Met een fijne Rotterdamse insteek van niet lullen maar poetsen staat ze haar mannetje en krijgt ze geregeld wat er geregeld moet worden. Ze weet feilloos aan te voelen wanneer de nabestaanden even rust nodig hebben en schuwt op die moment niet om met de Rotterdamse touch die rust ook te bezorgen door derden even in de wacht te parkeren. Ze staat met een fantastisch team op elk moment klaar voor de mensen die het op dat moment echt nodig hebben en geeft iedereen die daar behoefte aan heeft alle tijd en rust om beslissingen en afscheid te nemen op de manier die men zelf het fijnste acht. Monique is niet alleen een fantastisch goed vakmens maar nog veel belangrijker gewoon een heel fijn mens!

Meer lezen

Justin de keizer

Hoi Monique, Heel hartelijk bedankt dat je mij en de reisgenoten naar Bilstein zo goed hebt opgevangen gisteren tijdens de afscheidsdienst van Co Looten in de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam. Het was een dienst waarin jij een grote hoofdrol had. Je houding, uiterlijkvoorkomen dwongen respect en waardering af, het kon niet beter. Je gesproken woorden kwamen recht uit je hart en waren hartelijk, verdrietig en soms ook opbeurend maar wel gemeend. Ik zag in je ogen de emoties van de laatste dagen, je was tenslotte ook een medereisgenoot naar Bilstein ons vakantiereis van het COM Rotterdam met een zo’n tragische afloop. Maar ondanks alles heb je het fantastisch en professioneel gedaan. Annemie en ik zijn je voor dit alles zeer dankbaar. Van Gré en alle aanwezigen hoorde ik alleen maar lof over jouw optreden. Je bent iets bijzonders in het team van MONUTA, een kanjer! De erewacht van de oud-mariniers onder leiding van Cees Verkroost verdienen ook een groot compliment, Co zou hier heel trots op zijn geweest.

Meer lezen

Wim Elgers