Uitvaartcentrum Emmeloord

06 83 67 82 57 24/7 bereikbaar

Het afscheid nemen, de uitvaart en de condoleance kunnen overal plaatsvinden. U kunt hiervoor naar een uitvaartcentrum, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor andere locaties. Van een intiem samenzijn bij bijvoorbeeld een lokaal biljartcentrum tot een groot gezelschap bij bijvoorbeeld ‘t Voorhuys in Emmeloord. U heeft volop keuze voor een uitvaartcentrum in Emmeloord.

Uitvaartcentrum 't Westerhuis in Emmeloord

In Uitvaartcentrum ’t Westerhuis kunt u zo lang als u wilt bij uw overleden dierbare blijven. De vier 24-uurskamers zijn dag en nacht voor u toegankelijk. Het uitvaartcentrum biedt een intieme sfeer en is licht en ruimtelijk dankzij de hoge plafonds en ramen. De aula biedt ruimte aan 100 zitplaatsen en geeft ook de mogelijkheid tot het houden van een kerkdienst. Wordt uw overleden dierbare na de plechtigheid begraven, dan maakt u vanuit het uitvaartcentrum een mooie wandeling tussen de oude bomen door naar de begraafplaats. Na afloop van de dienst kunt samenzijn en napraten in de koffielounge. U kunt u hier een condoleance houden. De ruimte heeft grote raampartijen en prachtig uitzicht op de naastgelegen begraafplaats. Het biedt ruimte aan 200 personen.

Een uitvaartdienst kan op iedere locatie

Tot voor kort werd een uitvaartdienst standaard in de kerk gehouden. Zo'n dienst bestond uit een vast aantal rituelen en werd voorgegaan door een pastor of dominee. Meer dan 60% van alle uitvaarten betreft tegenwoordig een crematie. Steeds meer uitvaartdiensten vinden nu ook op andere locaties plaats. In de aula van een crematorium, maar ook in het theater, een oude kapel, een restaurant en zelfs buiten in een tuin. Wilt u de uitvaartdienst wel in een kerk laten plaatsvinden, dan is dit uiteraard altijd mogelijk in een van de 17 kerken in de regio.

Rituelen geven nabestaanden houvast

Om kunnen gaan met de dood begint vaak met een persoonlijk ritueel. De (klein)kinderen een kaars laten aansteken of de naaste familie die een handvol aarde en een bloem op de kist legt. Het zijn eenvoudige handelingen, maar met een diepe betekenis. Wanneer uw leven op z'n kop staat, kunnen rituelen orde en troost bieden. Samen met u wil ik een uitvaart regelen die uniek is en past bij wie uw dierbare was. Want een mooi afscheid is het handvat om verder te kunnen.

Heeft u nog vragen?

Natuurlijk is het mogelijk om in plaats van in een uitvaartcentrum in Emmeloord afscheid te nemen op andere locaties. Ik denk graag met u mee. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een uitvaart op locatie? Neem dan gerust contact op via telefoonnummer 0527 - 28 18 18 of per e-mail via pgouka@monuta.nl.

Waarom Monuta Pien Gouka?

  • Volgens de wensen van de mensen
  • Ritueelbegeleider voor een persoonlijke uitvaart
  • Voor iedereen: met en zonder (Monuta) verzekering
  • 24 uur bereikbaar

Werkgebied

Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen. Emmeloord en de Noordoostpolder