Begrafenis Wassenaar

070 - 511 24 36 24/7 bereikbaar

Samen met u de begrafenis regelen in Wassenaar

Wanneer u een begrafenis moet regelen in Wassenaar, dan hoeft u dit niet alleen te doen. Wij zijn er voor u in deze moeilijke periode. Samen kiezen we een rustplek uit voor uw dierbare. Dit kan op een van de begraafplaatsen in Wassenaar zijn, maar mag ook elders in het land zijn. Laat ons u helpen om de begrafenis te regelen zoals u dat graag wilt. Ook denken wij graag met u mee over de kosten van een begrafenis.

Mijn uitvaartverzorger heeft ervoor gezorgd dat alles wat wij wilden ook mogelijk was. We wisten allemaal niet wat er kon totdat jij op de stoep stond. Dank je wel!” - nabestaande

Begraafplaats Persijnhof in Wassenaar

Eigenlijk is begraafplaats Persijnhof aan het Kerkehout in Wassenaar een Joodse begraafplaats. In 1977 kocht de gemeente een deel van de begraafplaats en legde hier een Katholiek en algemeen gedeelte aan. Er is nu ook ruimte voor Islamitische graven. Begraafplaats Persijnhof is een moderne begraafplaats, die nu veelvuldig gebruikt wordt voor een begrafenis in de regio Wassenaar.

Begraafplaats bij de Dorpskerk in Wassenaar

Naast de Dorpskerk in Wassenaar ligt de bijbehorende begraafplaats. Dit is geen openbare, maar een bijzondere begraafplaats. Omdat uitbreiding van het kerkhof niet meer haalbaar is, is de capaciteit beperkt. Daarom mogen alleen meelevenden van de Protestantse Gemeente Wassenaar hier worden begraven. Bovendien moet minimaal twee jaar voor de begrafenis een passende kerkelijke bijdrage zijn betaald.

Katholieke begraafplaatsen bij de St. Willibrorduskerk in Wassenaar

De katholieke parochiekern beschikt over twee kerkhoven in Wassenaar, aan de Kerkstraat en aan de Stoeplaan. Alleen leden van de parochie mogen hier gebruik van maken. U kunt hier een graf kopen voor vijftien jaar en dit eventueel laten verlengen. Naast particuliere graven is een urnengraf ook mogelijk. Verder vindt u hier een columbarium en een strooiveld.

Elders in het land kan ook

U bent bij ons niet aan een regio of plaats gebonden. Wilt u bijvoorbeeld graag dat uw overleden dierbare ergens anders wordt begraven, dan is dat geen probleem. Er is bij ons meer mogelijk dan de begraafplaatsen in Wassenaar. Ook de begrafenis kunt u ergens anders houden. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen.

Een eigen particulier graf

Deze optie komt het meeste voor. Ook bij een begrafenis in Wassenaar geniet een particulier graf de voorkeur. Bij veel begraafplaatsen kunt u vooraf een plek uitkiezen en reserveren voor één persoon, een stel of een familie. U betaalt voor een bepaalde periode grafrechten. Voor een meerprijs kunt u dit verlengen. Vraagt u bij de begraafplaats na wat er precies kan.

Algemeen graf

Voor een algemeen graf betaalt u één keer onderhoudskosten en de huur van het graf voor tien jaar. Wel betekent dit dat u veel minder keuzevrijheid heeft. De begraafplaats wijst een plek toe en bepaalt of en wie hier nog meer begraven mogen worden. Een algemeen graf wordt doorgaans na tien jaar geruimd.

Natuurbegraven

Een derde mogelijkheid is natuurbegraven. Helaas is er in Wassenaar geen natuurbegraafplaats, maar een optie zou Heidepol in Arnhem kunnen zijn. U kunt geen steen laten plaatsen, maar met behulp van gps kunt u toch eenvoudig de graflocatie terugvinden. Uw overleden dierbare wordt begraven in een rustige plek in de natuur, bijvoorbeeld in een bos of op de heide. Kiest u hiervoor, dan betaalt u slechts eenmalig grafkosten en heeft u eeuwig grafrecht.

Wat zijn de kosten voor een begrafenis?

Ook over de kosten voor een begrafenis denken we met u mee. Het is goed om te weten dat de kosten doorgaans hoger zijn dan bij een crematie. Bij een begrafenis komen meer kosten kijken, zoals grafrechten en de steen op het graf.

Grafkosten in Wassenaar

In Wassenaar zijn twee begraafplaatsen. Op hun website vertellen zij meer over hun tarieven. U kunt ook de Monuta grafkostenmeter gebruiken. Hiermee kunt u snel opvragen welke kosten u betaalt in Wassenaar en andere gemeenten. Houdt u er rekening mee dat de begraafplaats bij de Dorpskerk ook nog om een kerkelijke bijdrage vraagt.

Wij zijn er voor u

Monuta Van der Luit kent uw regio goed. Daarom kunnen wij u uitstekend helpen een begrafenis te regelen in Wassenaar. U kunt een vrijblijvende afspraak maken met een van onze uitvaartverzorgers of u kunt ons telefonisch bereiken via 070 - 511 24 36.

Waarom Monuta Van der Luit?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Wassenaar