Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Blog Sylvia

Open over
afscheid

Een afscheid met een goed gevoel. Voor íedereen. Dat is waar wij ons elke dag voor inzetten. Hoe we dat doen? We geloven in openheid en eerlijkheid over afscheid. Om onzekerheid en twijfels weg te nemen als je er niet meer bent. Openheid aan onze kant over hoe we werken en hoe een goed afscheid tot stand komt. Maar ook openheid aan jouw kant.

We nodigen je uit om over jouw wensen na te denken en ze te bespreken, want dat helpt je dierbaren. Zodat zij beter door kunnen. Zoals jij wilt. 

Monuta. Open over afscheid.

Afbeelding
Do oproep November 2 remember

November 2
Remember

Speciaal voor November 2 Remember hebben we zangeres DO gevraagd om een lied over troost te schrijven. Tijdens November 2 Remember houden we de herinnering aan onze dierbaren levend. Want samen herinneren verbindt. En muziek luisteren biedt troost. De inspiratie voor de songtekst van het herinneringslied komt uit de verhalen die mensen zelf kunnen insturen.

Het laatste
hoofdstuk

Het leven is als een boek. We doen er alles aan om iedere bladzijde van ons persoonlijke verhaal zo mooi mogelijk te schrijven. Hoe en wanneer dat verhaal eindigt, is vaak nog een raadsel. Maar wat er ook gebeurt, jij kunt zelf bepalen hoe jouw afscheid eruit zal zien. Dat moment is namelijk net zo persoonlijk als de rest van jouw verhaal.

Afbeelding
Greetje van 100 zit met een koptelefoon op achter de microfoon

100 jaar
Monuta

De dood is van alle tijden. Maar door de jaren heen is er wel veel veranderd. Oude tradities hebben plaatsgemaakt voor nieuwe rituelen en we maken ons afscheid steeds persoonlijker. Op 23 oktober 2023 bestaat Monuta 100 jaar. Al 100 jaar  zorgen we samen voor een persoonlijk afscheid, waar nabestaanden met een goed gevoel op terugkijken.

Open in
1 minuut

Vragen rondom afscheid en uitvaarten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Verschillende collega's van Monuta beantwoorden veel gestelde vragen over lastige onderwerpen, in 1 minuut. Open en eerlijk, zonder gedoe.

Afbeelding
Thumbnail Open in 1 minuut Uitvaartverzorger

Blogs van
Monuta

De blogs van Monuta staan vol met persoonlijke verhalen, uitvaartinspiratie, tips en situaties die een bijzondere snaar raken.  Hiernaast vind je een aantal van deze verhalen. Meer lezen? 

Afbeelding
Ik houd mijn adem in

Ik houd mijn
adem in

“Ik houd mijn adem in. Als dat maar goed gaat, denk ik, terwijl de kraan naar de kist beweegt. Het plateau dat de grijper moet pakken, is maar net iets breder dan de kist. Alles bij elkaar duurt dit moment niet langer dan twee, drie minuten. Hoe mooi is dit.”

Lees verder

Afbeelding
Babycocoon Noah

Wat heeft
Noah gelééfd

Soms maak je een uitvaart mee waarvan je direct weet: deze vergeet ik nooit meer. Dat voelde ik toen ik Sabine en Danny voor het eerst ontmoette. Ik wist direct: “dit wordt een bijzondere uitvaart.”

Lees verder

Afbeelding
Hield meer van dieren blog

Ze hield meer
van dieren

Mevrouw Angelin woonde haar hele leven al op de boerderij. Haar grote wens was altijd om thuis te overlijden. Dat is helaas niet gebeurd, maar na het overlijden regel ik dat ze zo snel mogelijk naar huis wordt gebracht.

Lees verder