Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Na de uitvaart

Uitvaartwensen vastleggen

Leg vrijblijvend uw uitvaartwensen vast met Monuta Uitvaartwensen of bel ons op het gratis telefoonnummer 0800 023 05 50

Na de uitvaart zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Maar er zijn ook emoties waar u wat mee moet. Vanuit onze ervaring zijn we voor u ook graag de steun na de uitvaart. Bijvoorbeeld met informatie over praktische zaken die na een overlijden spelen. Maar ook tips, ervaringsverhalen en lotgenotencontact die kunnen helpen bij de rouwverwerking, want ook dat gaat niet vanzelf.

Monuta
Nabestaandenzorg

Na de uitvaart moet er vaak nog veel geregeld en gedaan worden. Dat kan al gauw een aantal maanden in beslag nemen. Ook na het begeleiden van de uitvaart van uw dierbare blijven wij u kosteloos ondersteunen met de uitgave Monuta Zorgen Erna. Deze uitgave geeft u praktische richtlijnen hoe u alle zaken rondom het nalatenschap zo snel en prettig af kunt handelen. Monuta Zorgen Erna is rijkelijk voorzien van diverse voorbeelden, checklisten en biedt ruimte om aantekeningen in te maken.

Naast het naslagwerk ontvangt u ook kosteloos toegang tot de Nabestaandendesk. Met de Nabestaandendesk kunt u eenvoudig en digitaal een checklist samenstellen die u helpt bij het regelen van diverse zaken. Bovendien kunt u in de Monuta Nabestaandendesk eenvoudig diensten en abonnementen, die op naam van de overledene staan, opzeggen. 

Meer informatie over Monuta Nabestaandenzorg

Rouwverwerking

Verdriet gaat niet vanzelf over. Rouwverwerking heeft tijd nodig. Hoeveel? Dat is voor iedereen verschillend. Het is belangrijk dat u de tijd neemt voor uw verwerking na de uitvaart en het wennen aan uw nieuwe leven zonder uw overleden dierbare.

We helpen u graag met informatie over het proces van rouwverwerking en tips voor hoe u ermee om kunt gaan.

Meer informatie rouwverwerking

Praktische
nazorg

Wat moet u regelen als een dierbare is overleden? Naast de uitvaart zijn er praktische zaken waar u over na moet denken.

We zetten deze zaken voor u op een rij. Zodat u weet waar u aan moet denken na het afscheid en waar u terecht kunt voor meer informatie.

Praktische nazorg

Hulp bij
rouwverwerking

Rouwverwerking is voor iedereen anders. U bepaalt zelf waar u behoefte aan heeft. Soms kan het fijn zijn om te praten met iemand over uw verlies. Wij hebben alle belangrijke websites en instanties voor u in één overzicht neergezet. 

Hulp bij rouwverwerking

Rouwteksten en
rouwgedichten

Het vinden van passende rouwteksten voor de rouwkaart of rouwadvertentie kan best lastig zijn. U kunt vanuit uw gevoel een mooie tekst op papier zetten. Ook wordt er vaak een tekst van een liedje gebruikt. Als u geen inspiratie heeft zijn er op het internet veel verschillende voorbeelden van rouwteksten en rouwgedichten te vinden. 

Voorbeelden rouwgedichten

Herdenken
Dierbare

Na het overlijden van een dierbare kan het fijn zijn om terug te blikken met mooie herinneringen en een moment van herdenking. Herdenken betekent dan ook letterlijk ‘aandacht schenken aan een gebeurtenis uit het verleden’.

Meer over herdenken van een dierbare

Veelgestelde vragen over na de uitvaart

Na de uitvaart

Wat moet ik regelen na een uitvaart?

Na het overlijden van een dierbare moet veel geregeld worden. U regelt de uitvaart, maar ook allerlei andere praktische zaken. Zo stelt u de bank op de hoogte en rondt u belastingzaken af. U bekijkt ook het testament en verwerkt de nalatenschap van de overledene.

Op deze pagina vindt u een overzicht van wat u moet regelen na een uitvaart.

Wat komt er op mij af na de uitvaart?

Na de uitvaart van een dierbare komt er veel op u af. Er moet nog veel geregeld worden, terwijl uw hoofd er mogelijk niet naar staat. U bent bezig met het verwerken van uw emoties, maar tegelijkertijd moeten ook allerlei administratieve zaken worden opgepakt. 
Op deze pagina vindt u een overzicht van wat u moet regelen na een uitvaart.

Keurmerk uitvaartzorg