Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Na de uitvaart

Uitvaartwensen vastleggen

Leg vrijblijvend uw uitvaartwensen vast met Monuta Uitvaartwensen. 

Na de uitvaart zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Maar er zijn ook emoties waar u wat mee moet. Vanuit onze ervaring zijn we voor u ook graag de steun na de uitvaart. Bijvoorbeeld met informatie over praktische zaken die na een overlijden spelen. Maar ook tips, ervaringsverhalen en lotgenotencontact die kunnen helpen bij de rouwverwerking, want ook dat gaat niet vanzelf.

Wie troost mij

Als je een dierbare verliest, kan het na een aantal weken of maanden erg stil worden. Vaak verwacht de omgeving dat u de draad van het leven na een poosje weer oppakt. Maar u heeft misschien nog behoefte aan steun en troost.

Om u te helpen, heeft Monuta het online ontmoetingsplatform Wie Troost Mij opgericht, waar u uw verhaal en ervaringen kunt delen met andere nabestaanden. Op de Sterrenhemel kunt u een blijvende herinnering aan uw overleden dierbare plaatsen.

Afbeelding
Overleden baby
Afbeelding
schilderij-jongetje

Rouwverwerking

Verdriet gaat niet vanzelf over. Rouwverwerking heeft tijd nodig. Hoeveel? Dat is voor iedereen verschillend. Het is belangrijk dat u de tijd neemt voor uw verwerking na de uitvaart en het wennen aan uw nieuwe leven zonder uw overleden dierbare.

We helpen u graag met informatie over het proces van rouwverwerking en tips voor hoe u ermee om kunt gaan.

Praktische
nazorg

Wat moet u regelen als een dierbare is overleden? Naast de uitvaart zijn er praktische zaken waar u over na moet denken.

We zetten deze zaken voor u op een rij. Zodat u weet waar u aan moet denken na het afscheid en waar u terecht kunt voor meer informatie.

Afbeelding
Foto van opa die hulp krijgt met bediening van ipad
Veelgestelde vragen over na de uitvaart

Na de uitvaart

Wat moet ik regelen na een uitvaart?

Na het overlijden van een dierbare moet veel geregeld worden. U regelt de uitvaart, maar ook allerlei andere praktische zaken. Zo stelt u de bank op de hoogte en rondt u belastingzaken af. U bekijkt ook het testament en verwerkt de nalatenschap van de overledene.

Op deze pagina vindt u een overzicht van wat u moet regelen na een uitvaart.

Wat komt er op mij af na de uitvaart?

Na de uitvaart van een dierbare komt er veel op u af. Er moet nog veel geregeld worden, terwijl uw hoofd er mogelijk niet naar staat. U bent bezig met het verwerken van uw emoties, maar tegelijkertijd moeten ook allerlei administratieve zaken worden opgepakt. 
Op deze pagina vindt u een overzicht van wat u moet regelen na een uitvaart.

Keurmerk uitvaartzorg