Na de uitvaart

Na de uitvaart

Na de uitvaart zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Maar er zijn ook emoties waar u wat mee moet. Vanuit onze ervaring zijn we voor u ook graag de steun na de uitvaart. Bijvoorbeeld met informatie over praktische zaken die na een overlijden spelen. Maar ook tips, ervaringsverhalen en lotgenotencontact die kunnen helpen bij de rouwverwerking, want ook dat gaat niet vanzelf.

Monuta - Wie Troost Mij forumWie troost mij

Als je een dierbare verliest, kan het na een aantal weken of maanden erg stil worden. Vaak verwacht de omgeving dat u de draad van het leven na een poosje weer oppakt. Maar u heeft misschien nog behoefte aan steun en troost.

Om u te helpen, heeft Monuta het online ontmoetingsplatform Wie Troost Mij opgericht, waar u uw verhaal en ervaringen kunt delen met andere nabestaanden. Op de Sterrenhemel kunt u een blijvende herinnering aan uw overleden dierbare plaatsen.

Naar Wie Troost Mij

rouwverwerkingRouwverwerking

Verdriet gaat niet vanzelf over. Rouwverwerking heeft tijd nodig. Hoeveel? Dat is voor iedereen verschillend. Het is belangrijk dat u de tijd neemt voor uw verwerking na de uitvaart en het wennen aan uw nieuwe leven zonder uw overleden dierbare.

We helpen u graag met informatie over het proces van rouwverwerking en tips voor hoe u ermee om kunt gaan.

Lees meer

praktische nazorgPraktische nazorg

Wat moet u regelen als een dierbare is overleden? Naast de uitvaart zijn er praktische zaken waar u over na moet denken.

We zetten deze zaken voor u op een rij. Zodat u weet waar u aan moet denken na het afscheid en waar u terecht kunt voor meer informatie.

Lees meer