Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Voorgesprek Monuta

Maak vrijblijvend
een afspraak

Vrijblijvende afspraak aanvragen

Via het formulier hieronder kunt u vrijblijvend een voorgesprek met een Monuta uitvaartverzorger aanvragen. Zodra u het formulier verstuurd heeft nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Een bijzonder afscheid is niet iets waar we dagelijks over nadenken. We stellen de gedachte aan overlijden graag zo ver mogelijk uit, tot dit moment dichterbij komt. Toch ontkomen we er soms niet aan om eerder dan gepland hierover na te denken. Daarom kan het geruststellend zijn om uw uitvaartwensen van te voren al te bespreken met uw dierbaren. Maar het kan ook tijdens een voorgesprek met een Monuta uitvaartverzorger uit uw omgeving. 

Wat is een voorgesprek?

Een voorgesprek is een gratis en vrijblijvend gesprek met een uitvaartverzorger. De uitvaartverzorger neemt in dit persoonlijke gesprek uw wensen met u door en vertelt u over de mogelijkheden rondom het afscheid. Zo heeft u de zekerheid dat uw afscheid volgens uw wensen verloopt en past bij wie u bent. Het is ook mogelijk het gesprek met uw dierbaren samen te voeren.  Zo kunt u bijvoorbeeld de persoon die later uw uitvaart gaat regelen ook uitnodigen voor dit gesprek.

Een voorgesprek geeft u de zekerheid dat alles goed geregeld is en geeft u een duidelijk overzicht van de kosten. Daarnaast geeft dit voor uw dierbaren alvast een duidelijk beeld welke keuzes zij moeten maken. Dit geeft hen rust en zorgt ervoor dat dit in een emotioneel zware tijd niet hoeft. 

Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
CAPTCHA Deze vraag is bedoeld om spam op de website tegen te gaan.
6 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Waarom een
voorgesprek?

Het plannen van een voorgesprek  is belangrijk om verschillende redenen:

  1. Kennismaking: Een voorgesprek biedt de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met een uitvaartverzorger van Monuta. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een comfortabele omgeving om gevoelige onderwerpen te bespreken.
  2. Wensen en voorkeuren vastleggen: In een voorgesprek kunnen uw specifieke wensen en voorkeuren met betrekking tot uw uitvaart worden besproken en vastgelegd. Dit omvat zaken als de keuze voor een begrafenis of crematie, de locatie van de uitvaartceremonie, muziek, rituelen en eventuele speciale verzoeken. Door deze details tijdig vast te leggen, zorgt u ervoor dat uw uitvaart wordt uitgevoerd zoals u dat wenst.
  3. Financiële aspecten: Een voorgesprek biedt ook de gelegenheid om de kosten en financiële aspecten van een uitvaart te bespreken. U kunt uw budget en eventuele verzekeringspolissen bespreken en de uitvaartverzorger kan u helpen bij het kiezen van de juiste opties die passen bij uw financiële situatie.
  4. Emotionele ondersteuning: Het plannen van een uitvaart is een emotioneel proces, zowel voor de persoon zelf als voor de nabestaanden. Een voorgesprek stelt u in staat om uw gevoelens en gedachten te delen en eventuele zorgen of vragen te bespreken. De uitvaartverzorger kan waardevolle ondersteuning bieden en u helpen bij het nemen van beslissingen die passen bij uw behoeften en emoties.
  5. Voorbereiding en gemoedsrust: Door een voorgesprek te plannen, kunt u zich voorbereiden op uw eigen uitvaart en de details ervan op een rijtje zetten. Dit geeft u gemoedsrust, wetende dat uw wensen worden begrepen en zullen worden uitgevoerd. Het helpt ook uw nabestaanden, omdat zij zich geen zorgen hoeven te maken over het maken van moeilijke beslissingen tijdens een emotionele periode.

Al met al is het plannen van een voorgesprek belangrijk omdat het u de mogelijkheid biedt om uw uitvaartwensen vast te leggen, financiële aspecten te bespreken, emotionele ondersteuning te ontvangen en gemoedsrust te krijgen. Het is een waardevolle stap in het voorbereiden van een persoonlijke en passende uitvaart.