Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw schrijft kladblok

Polisvoorwaarden
van Monuta

Huidige
polisvoorwaarden

Hieronder vindt u de polisvoorwaarden van onze uitvaartverzekeringen. Op de polis van uw uitvaartverzekering staat de omschrijving van de voorwaarden die erbij horen. Die omschrijvingen vindt u hieronder weer terug.

Als u op een link klikt, worden de voorwaarden geopend in een PDF-bestand. Dit bestand kunt u opslaan of printen.
 

Voorwaarden Monuta Uitvaart-Naturaverzekering MV20-300

Voorwaarden Monuta Uitvaart-Geldverzekering MV20-200

Specificatie voorwaarden uitvaartverzekering

Voorwaarden Monuta Uitvaartfonds

Voorwaarden terrorismebestrijding.pdf

Verzekeringskaart Monuta Natura uitvaartverzekering

Verzekeringskaart Monuta Uitvaartverzekering in geld

Keuze voor een
andere uitvaartondernemer

Vergoedt uw verzekering de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger? Dan rekenen wij er op dat Monuta in de toekomst ook de uitvaart zal verzorgen. Lees hieronder verder wat de consequenties zijn als u kiest voor een andere uitvaartondernemer.

Keuze voor een andere uitvaartondernemer Uitvaartverzekering natura 2020

Keuze voor een andere uitvaartondernemer Monuta Basis, Plus, Top en Flexibelverzekering

Afbeelding
Uitvaartverzorger

Voorwaarden eerder
afgesloten verzekeringen

Voorwaarden Monuta Uitvaart-Geldverzekering (MV19-200)

Voorwaarden Monuta Basis, Plus, Top en Flexibelverzekering (MV19-300)

MV 16-200.pdf

MV 16-300.pdf

MV 12-300.pdf

MV 12-200.pdf

DF 09-900.pdf

MV 09-100.pdf

MV 09-200L.pdf

MV 09-200U.pdf

MV 09-700.pdf

MV 99-710.pdf

MV 99-100.pdf

MV 99-200.pdf

MV 99-700.pdf

Voorwaarden Monuta Advies (MA12-500).pdf


Deze polisvoorwaarden zijn ingegaan na 1990. Is uw polis ingegaan vóór 1990 of kunt u de juiste polisvoorwaarden niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op om uw polisvoorwaarden op te vragen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 21.00 uur via 0800 – 022 22 92 (gratis telefoonnummer).

Veelgestelde vragen

FAQ verzekeringen / Algemeen

Waar kan ik de voorwaarden van mijn polis vinden?

In uw Mijn Monuta-account kunt u uw polis inzien, met daarbij de polisvoorwaarden die voor uw uitvaartverzekering van toepassing zijn. U kunt ook telefonisch een kopie van uw polisvoorwaarden opvragen via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur.

Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Hoe weet ik of ik voldoende verzekerd ben?

Uw uitvaart is persoonlijk en daarom verschillen de kosten ook per persoon. Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig de kosten van uw uitvaart naar uw wensen. Leg deze uitkomst naast uw polis en bekijk of u voldoende verzekerd bent. 

Wilt u liever persoonlijk advies? Ga dan naar uw eigen verzekeringsadviseur. Zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Ik wil mijn partner graag meeverzekeren op mijn polis, hoe doe ik dat?

Wilt u uw partner bijschrijven op uw polis? Neem dan telefonisch contact met ons op. Er zijn verschillende mogelijkheden die wij graag met u bespreken en voor u kunnen regelen. U kunt bijvoorbeeld kiezen om uw partner op uw polis mee te verzekeren of om een eigen verzekering af te sluiten voor uw partner. 

U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. U kunt het meeverzekeren van uw partner ook direct zelf regelen via uw Mijn Monuta account

Mijn partner en ik gaan uit elkaar, hoe kan ik dit doorgeven?

Gaat u scheiden en staat u samen met uw (ex)partner op één polis? Wij kunnen uw polis en de polis van uw (ex)partner splitsen. Wij hebben hiervoor een ingevuld overdrachtsformulier nodig. Lees meer informatie en download het overdrachtsformulier.

Hoe kan ik mijn verzekering overdragen, iemand machtigen of mijn begunstigde wijzigen?

Veel administratieve wijzigingen voor uw verzekering kunt u zelf via uw Mijn Monuta account regelen. Heeft u nog geen account? Dan kunt u eenvoudig een account aanmaken met uw polisnummer.

Wilt u uw verzekering overdragen, iemand machtigen of uw begunstigde wijzigen? Dan kunt u dit ook schriftelijk doen door een van onderstaande formulieren in te vullen en ondertekend te retourneren naar bijlage@monuta.nl.

Machtigingsformulier

Overdrachtsformulier

Formulier wijzigen begunstigde

Ben ik verplicht om een begunstigde aan te wijzen?

Als u een Uitvaart Geld-verzekering heeft is het belangrijk om te weten wie uw begunstigde is. De begunstigde is de persoon die na het overlijden beschikking krijgt over het verzekerde bedrag. Hiermee kan deze persoon de uitvaart regelen.

Als u zelf geen persoon als begunstigde heeft aangewezen, dan geldt de wettelijke begunstiging. Dit is eerst de weduwe of weduwnaar. Er ontstaat vaak een probleem als de verzekerde overlijdt en de partner al eerder is overleden. U kunt deze situatie voorkomen door de begunstiging aan ons door te geven.  Een andere begunstigde kan bijvoorbeeld een familielid of vriend of vriendin zijn. U kunt maximaal vier personen aangeven die als begunstigde op de polis moeten worden geplaatst.

Wilt u de begunstigde van uw verzekering wijzigen? Download het begunstigingsformulier en stuur deze ingevuld en ondertekend retour per e-mail

Ben ik verplicht mijn uitvaart door Monuta te laten verzorgen?

Nee, dit bent u niet verplicht, maar het is wel aan te bevelen. Afhankelijk van uw verzekering, kunnen er grote financiële voordelen zijn als u de uitvaart door Monuta laat verzorgen. Bij een kapitaalverzekering keren wij een bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij zijn vervolgens vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Bij een verzekering met een dienstenpakket verzorgt Monuta ook de uitvaart. Ook dan kunnen uw nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartverzorger. Houd er dan wel rekening mee dat dit gevolgen heeft voor uw verzekering. Lees hierover meer op www.monuta.nl/voorwaarden.

Heeft Monuta verzekeringen overgenomen van andere verzekeraars of uitvaartverenigingen?

Monuta heeft een aantal uitvaartverzekeringen overgenomen van andere verzekeraars en uitvaartverenigingen. Welke dit zijn vindt u, op alfabetische volgorde, in onderstaande lijst:

 • Anova/Zao
 • Apeldoorn begrafenis fonds
 • De Losserhof
 • DEESTW
 • Dieren
 • EBO
 • Edam-Volendam
 • Eijgelshoven (Nuth)
 • Helpt Elkander
 • Kloppersingel
 • Nationaal Uitvaart Fonds
 • NAVO 
 • Roswinkel
 • Steun Elkaar
 • Uitvaartvereniging Deventer
 • Universele
 • Zutphen
 • Zwolsche

Heeft u in het verleden bij één van deze verzekeraars of uitvaartverenigingen een uitvaartverzekering afgesloten en wilt u weten hoe u verzekerd bent? In uw Mijn Monuta-account kunt u uw polis inzien, met daarbij de polisvoorwaarden die voor uw uitvaartverzekering van toepassing zijn. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account

U kunt ook telefonisch uw vraag aan ons stellen via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur.