Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Afscheid nemen

Monuta
Nieuws

Monuta presenteert jaarcijfers 2023

Apeldoorn, 1 mei  2024

Ook 2023 was een bewogen jaar voor de uitvaartbranche. Er was sprake van oversterfte, inflatie en stijgende energieprijzen. Monuta slaagde er desondanks in om óók onder de hoge werkdruk te zorgen voor een afscheid met een goed gevoel voor haar klanten. De hoge NPS-score van 69 (2022: 67) is daar getuige van. Ruim 14.500 mensen vertrouwden Monuta hun uitvaart toe en meer dan 35.000 nieuwe polishouders vonden bij Monuta financiële rust met een uitvaartverzekering. Het leidde tot een positief resultaat en businessgroei.

Lees meer

 

Monuta Uitvaartmuziek Top 10: Queen uitvaartopper van de toekomst 

Apeldoorn, 26 maart 2024

Vandaag publiceert Monuta de Uitvaartmuziek Top 10 van afgespeelde nummers tijdens uitvaarten in het afgelopen jaar. Als je Nederlanders nú echter vraagt welke muziek zij graag willen bij hun eigen afscheid, ontstaat er een hele andere voorkeurslijst. Waar Time to Say Goodbye en het Ave Maria al jarenlang stuivertje wisselen aan de top van de Monuta Uitvaartmuziek Top 10, luisteren we bij uitvaarten in de toekomst mogelijk veel naar Queen en Marco Borsato. 53% van de Nederlanders weet al precies wat er gedraaid moet worden, of heeft daar wel een idee over. Twintigers gaan voor Coldplay en 70-plussers noemen het vaakst klassieke muziekstukken van Bach. Dat blijkt uit onderzoek dat Monuta liet uitvoeren in aanvulling op haar jaarlijkse Uitvaartmuziek Top 10.  

Lees meer

 

Advies uitvaartfinanciering in 2023 vaker onderwerp van gesprek

Apeldoorn, 13 februari  2024

Een groep mensen in ons land vindt het prettig om zich te laten ondersteunen door een financieel adviseur. Jaarlijks brengt Monuta de advieskosten in beeld die verzekeringsadviseurs in rekening brengen bij hun klanten.  De gemiddelde advieskosten in 2023 zijn licht gestegen ten opzichte aan de tarieven in 2022. De stabilisatie van het gemiddelde adviesbedrag houdt inmiddels al zo’n 4 jaar aan en ligt sinds 2020 net boven de 90 euro. Vorig jaar werd gemiddeld € 94,91 euro gefactureerd. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta, die de tarieven over 2023 analyseerde.  

Lees meer

 

Monuta introduceert eigen cake: Plakje Troost®

Apeldoorn, 23 oktober  2023

Openheid over afscheidsthema’s is nog steeds een gevoelig punt onder Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Monuta. 79% zegt zelden of nooit over hun eigen wensen rondom afscheid te praten. Over de voorkeuren van dierbaren wordt ook amper gesproken, geeft 81% aan. Reden voor de jarige uitvaartorganisatie om een vertrouwde gespreksstarter in een nieuw jasje te introduceren: de uitvaartcake. Met de naam Plakje Troost® nodigt Monuta iedereen uit om het gesprek over afscheid aan te gaan.

Lees meer

 

Nieuw lied DO speciaal voor November 2 Remember

Apeldoorn, 5 oktober  2023

DO lanceert vandaag haar nieuwe nummer ‘Leef je in mij’ over het vinden van troost nadat je een dierbare bent verloren. Zij liet zich voor het lied inspireren door honderden persoonlijke verhalen die nabestaanden instuurden na haar oproep in augustus.  Het nummer is speciaal geschreven voor November 2 Remember. Deze herinneringsavonden van Monuta vinden op 2 november in het hele land plaats. Dit jaar staat November 2 Remember in het teken van het thema troost. Iedereen kan zich nu aanmelden om daarbij te zijn. 

Lees meer

 

Monuta geeft met AI eerste indruk van uitvaart

Apeldoorn, 22 juni  2023

Vanaf vandaag is het bij Monuta mogelijk om met hulp van verschillende AI-technieken een beeld te krijgen van je eigen uitvaart. Onder de noemer Het Laatste Hoofdstuk helpt Monuta mensen nadenken over hoe hun persoonlijke afscheid eruit zou kunnen zien. Het doel is om mensen hiermee aan het denken te zetten over hun persoonlijke afscheidswensen en deze bespreekbaar te maken met hun dierbaren. In een chatgesprek met het digitaal evenbeeld van schrijver Ronald Giphart vertel je over jouw ideeën en voorkeuren. AI maakt vervolgens een impressie van jouw persoonlijke laatste hoofdstuk met beeld en tekst. 

Lees meer


17 Monuta uitvaartverzorgers ontvangen vakdiploma

Apeldoorn, 21 juni  2023

Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta ontvingen 17 Monuta uitvaartverzorgers het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd op 21 juni uitgereikt door Stichting NaVU. De uitreiking vond plaats in Crematorium Heidehof in Ugchelen.

Lees meer

 

Monuta presenteert jaarcijfers 2022

Apeldoorn, 1 mei 2023

Wederom was 2022 een bewogen jaar. Hoewel Nederland, en ook de uitvaartbranche, in 2022 in iets rustiger vaarwater kwam na de coronapandemie, rezen er weer nieuwe uitdagingen. De oorlog in Oekraïne en de daardoor stijgende energieprijzen en inflatie, net als bewegingen op de aandelenmarkt, hadden ook effect op Monuta. Daarnaast zagen we in de zomer én in de laatste maanden van het jaar oversterfte in ons land. Wij zijn trots dat we in deze bewogen tijden de belangen van onze klanten hebben weten te borgen en geen concessies hebben gedaan aan onze missie: voor íedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken.

Lees meer

 

Wederom grote lokale verschillen in graf- en crematiekosten 2023

Apeldoorn, 25 april 2023

Ruim twee derde van de Nederlanders kiest tegenwoordig voor cremeren. Er is echter weinig kennis bij Nederlanders over dat prijzen lokaal veel van elkaar kunnen verschillen. Niet alleen tussen begraven en cremeren, maar ook tussen verschillende locaties. Gemiddeld betalen we in Nederland € 3.209 voor een eenpersoons particulier graf op een begraafplaats. Voor een crematie met gebruik van de aula betalen we in ons land gemiddeld € 1.575.

Lees meer
 

 

Ave Maria na 100 jaar nog steeds prominent aanwezig in top 10

Apeldoorn, 23 maart 2023

100-jarig Monuta ziet historie en moderne muziek samenkomen in toplijst  

In haar jubileumjaar kijkt het 100-jarige Monuta terug op tradities en rituelen binnen uitvaart en afscheid in de afgelopen eeuw. Het afscheid wordt steeds persoonlijker en muziek is een prettige gespreksstarter over persoonlijke wensen bij een afscheid. Vandaag wordt de Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2022 gepubliceerd en teruggeblikt op het gebruik van muziek in de afgelopen 100 jaar.  

Lees meer

 

100 jaar oude voice-over in jubileumfilm 100 jaar Monuta

Apeldoorn, 23 februari 2023

Monuta staat al 100 jaar op waar nodig voor waardig afscheid

Op 23 oktober 2023 bestaat uitvaartorganisatie Monuta 100 jaar. Het jubileumjaar wordt nu ingeluid met de lancering van een video over de ontwikkelingen in 100 jaar afscheid en de maatschappelijke rol die Monuta daarbij gespeeld heeft. Om zo te zorgen voor gelijkwaardigheid, keuzevrijheid en een open gesprek over afscheid. Die missie is niet veranderd. De manier waarop we uitvaarten vormgeven wél, passend bij de ontwikkelingen en wensen van nu. Het verhaal in de film wordt verteld door de 100-jarige Greetje.

Lees meer