Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Afbeelding mogelijkheden bij een uitvaart

Mogelijkheden bij
een uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moeten er in korte tijd veel keuzes worden gemaakt. Sommige keuzes moet u direct nemen, andere kunnen ook op een later moment nog worden gemaakt.

Eerste
keuzes

Een van de eerste keuzes die moeten worden genomen na een overlijden, is de keuze voor een begrafenis of crematie. Ook is het belangrijk dat u aangeeft welke opbaarlocatie u graag wilt, zoals een mortuarium, uitvaartcentrum of thuis en waar u de afscheidsdienst wilt laten plaatsvinden. Of misschien wilt u na de uitvaart nog even met de nabestaanden en belangstellenden samen komen op een andere locatie. Onze uitvaartverzorgers laten u graag de mogelijkheden voor de uitvaartlocatie zien. Deze hoeft namelijk niet standaard plaats te vinden in een uitvaartcentrum, kerk of crematorium. Vaak kan de uitvaartdienst ook plaatsvinden in een restaurant, bij een club of zelfs in de tuin van de overledene. Er zijn meer uitvaartmogelijkheden dan u misschien denkt.

Rouwkaarten

Voor het maken van de rouwkaart moeten de locatie en de tijd van de dienst bekend zijn. De rouwkaart wordt meestal snel verstuurd, zodat gasten op tijd op de hoogte zijn. U bepaalt hoe de rouwkaart eruit komt te zien en welke teksten en foto’s gebruikt worden. Ook komt aan bod of u een overlijdensadvertentie in de krant wilt plaatsen.

Invulling van de dienst en condoleance

Iets langer kunt u vaak nog nadenken over de verdere uitvaartmogelijkheden. Wilt u een standaard rouwauto, of kiest u bijvoorbeeld voor een rouwbus. Ook over de bloemen en de muziek kunt u langer nadenken. En misschien wilt u, of een van de andere nabestaanden een toespraak opstellen? Deze kunt u vervolgens zelf voordragen of laten voorlezen door de uitvaartverzorger. Voor welke locatie u ook kiest, overal geldt dat u daarbij ook nog vele mogelijkheden hebt voor de catering. Zoals het favoriete gebak of drankje van de overledene.

Bijna alles is mogelijk

Wij hebben verschillende uitvaartmogelijkheden voor u uitgewerkt. Uiteraard is de keuze nog veel uitgebreider. Uw uitvaartverzorger is altijd goed op de hoogte van wat er mogelijk is binnen uw regio. Bespreek daarom altijd uw wensen.

Keurmerk uitvaartzorg