Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Bakfiets met mand en bloemen

Mogelijkheden bij
een uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moeten er in korte tijd veel keuzes worden gemaakt voor het regelen van de uitvaart. Wij geven u graag meer inspiratie over de verschillende mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. 

Mogelijkheden
uitvaart regelen

Afbeelding
Begraven of cremeren

Begraven of cremeren

Een van de eerste keuzes die moeten worden genomen na een overlijden, is de keuze voor een begrafenis of crematie.  Veel mensen leggen voor hun overlijden al vast wat zij willen: cremeren of begraven. U kunt direct uw wensen opslaan in Monuta Uitvaartwensen

Afbeelding
Veteranen

Veteranenbegraafplaats

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. Ze hebben zich ingezet in dienst van de vrede en leverden zo een belangrijke bijdrage aan onze vrijheid en de welvaart van nu. Om hier recht aan te doen, bevat de veteranenuitvaart de bijzondere elementen die te maken hebben met dit verleden. 

Afbeelding
Natuurbegraven

Natuurbegraven

Steeds meer mensen kiezen voor begraven in de natuur als laatste rustplaats. Als u op een natuurbegraafplaats loopt ervaart u de rust van de natuur. U heeft vaak niet eens door dat u over een begraafplaats loopt. Want natuurgraven gaan langzaam op in de natuur. 

Afbeelding
Duo urn

Resomeren

Na het overlijden moet al snel de keuze gemaakt worden tussen begraven of cremeren.  In sommige landen is het daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor resomeren.  Resomeren is vergelijkbaar met cremeren alleen wordt er hierbij gebruik gemaakt van water in plaats van vuur.

Afbeelding
Urn

Asbestemming of urn

Als u kiest voor een crematie dan zijn er daarna meerdere mogelijkheden voor de asbestemming. De meest gekozen vorm van asbestemming is in een urn.  Maar het is ook mogelijk de as te laten verstrooien of te verwerken in een assieraad. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.

Afbeelding
Opbaren

Opbaren

Na de laatste verzorging wordt een overledene opgebaard. Opbaren betekent dan ook letterlijk ‘het op een baar leggen’ van de overledene. Nabestaande vinden het vaak prettig om bij de laatste verzorging en het opbaren te zijn. U kunt er ook voor kiezen om de uitvaartverzorger te helpen bij de verzorging. 

Afbeelding
Duurzame kist

Duurzame uitvaart

Voor steeds meer Nederlanders is duurzaamheid een belangrijk thema. Bij een uitvaart zijn hiervoor allerlei mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld de rouwstoet, drukwerk, grafstenen en uitvaartkisten. Wij geven u graag een aantal voorbeelden en tips voor een duurzame en groene uitvaart.

Afbeelding
Begraafplaats

Begraafplaatsen

Een begraafplaats wordt in de volksmond ook vaak een kerkhof genoemd. Beide zijn alleen wel verschillend. Een kerkhof is een begraafplaats die naast een kerk gelegen is. Het wordt een kerhof genoemd omdat oorspronkelijk een begraafplaats meestal werd aangelegd in de hof (tuin) van de kerk.

Voorbereiding
van het afscheid

Afbeelding
Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger

Als een dierbare is overleden, staat de wereld even stil. Toch moeten er veel beslissingen genomen worden. De uitvaartverzorger neemt samen met u de tijd hiervoor en ondersteund u bij het regelen van de uitvaart. Lees meer over wat de uitvaartverzorger voor u kan betekenen.

Afbeelding
Mogelijkheden bij een uitvaart

Overlijdensadvertentie

Wanneer een dierbare komt te overlijden, is het belangrijk dat u de gasten van de uitvaart zo snel mogelijk op de hoogte stelt. Dit kan bijvoorbeeld via een overlijdensadvertentie in de krant of op social media. Lees hier meer over de mogelijkheden rondom een overlijdensbericht.

Afbeelding
Rouwkaarten

Rouwkaarten

Na het overlijden van uw dierbare kunt u samen met de uitvaartverzorger een rouwkaart opstellen. Deze rouwkaart wordt verstuurd om vrienden en familie op de hoogte te stellen van de uitvaart. Er bestaan veel verschillende rouwkaarten. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Afbeelding
Toespraak

Toespraak

Wilt u een toespraak op de uitvaart van een overleden dierbare houden? U kunt zelf bijvoorbeeld het levensverhaal voorlezen of bijvoorbeeld een mooi gedicht voorlezen. Wij geven u graag meer informatie over het voorbereiden van een toespraak.

Afbeelding
Uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum

U kiest zelf de locatie voor het afscheid en de bijeenkomst na de plechtigheid. Dit kan in een van de vele uitvaartcentra zijn of in een crematorium. Maar dit hoeft niet. Graag zoeken wij met u een locatie die past. Een plek waar u het afscheid kunt vormgeven zoals u dat wilt. Het is ook mogelijk een uitvaart via livestream bij te wonen.

Afbeelding
Livestream

Livestream uitvaart

Een afscheidsdienst is vaak fysiek op een locatie bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum of crematorium. Soms is het voor nabestaanden of andere gasten niet mogelijk om aanwezig te zijn bij een afscheidsdienst. Een livestream van de uitvaart is dan een uitkomst. Via een speciale link kunt u dan de uitvaart online live volgen.

Uitvaartwensen
inspiratie

Afbeelding
Mogelijkheden bij een uitvaart

Rouwvervoer

Als u afscheid neemt van uw dierbare, wilt u graag mooi en stijlvol rouwvervoer. Er zijn veel mogelijkheden voor het rouwvervoer. Zoals vervoer per rouwauto, rouwbus, boot of fiets. Wij geven u graag meer inspiratie en informatie. 

Afbeelding
Bloemen

Rouwboeket

Rouwbloemen geven een mooie aankleding bij een uitvaart. Bijvoorbeeld als bedekking van een kist of om uit te delen tijdens de ceremonie. Er is veel mogelijk met een rouwboeket of kistbedekking. Wij geven u graag meer inspiratie. 

Afbeelding
Mogelijkheden bij een uitvaart

Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie komt steeds vaker voor bij begrafenissen of crematies, omdat het bij het herinneren van een overleden dierbare heel belangrijk kan zijn. Voor veel nabestaanden helpt het om beelden van de uitvaart terug te kijken. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Afbeelding
Uitvaartmuziek - Uitvaart muziek top 10

Uitvaartmuziek

Muziek geeft een persoonlijke noot aan de uitvaart. Vaak worden de lievelingsliedjes van de overledene gedraaid of een nummer met een mooie herinnering. Muziek zorgt daarnaast voor troost en kan helpen om gevoelens uit te drukken. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Afbeelding
Kist

Uitvaartkisten

Op het gebied van grafkisten is veel mogelijk. Kiest u voor een kist van gefineerd spaanplaat of wilt u liever een massief houten kist?  Het is ook mogelijk om te kiezen voor een wade of wikkelkleed. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Teksten en
gedichten

Afbeelding
Mogelijkheden bij een uitvaart

Rouwteksten en gedichten

Bij de keuze voor gedichten bij overlijden kunt u bijvoorbeeld denken aan het favoriete gedicht van de overledene. U kunt ook zelf een tekst schrijven. Om u te inspireren geven we u graag wat voorbeelden van rouwteksten en rouwgedichten.

Afbeelding
Gedicht moeder

Gedicht overlijden moeder

Bij het overlijden van een moeder zijn de emoties vaak zwaar. Niet iedereen kan op dat moment woorden geven aan het verdriet, terwijl u dat soms wel heel graag wilt. Het kan fijn zijn om uw gevoelens op papier te zetten. Wij geven u graag meer inspiratie voor mooie teksten en gedichten.

Afbeelding
Gedicht vader

Gedicht overlijden vader

De emoties bij het overlijden van een ouder, of in dit geval een vader, zijn vaak heftig. Je wilt graag woorden geven aan het verdriet, maar dat lukt niet altijd. Het is lastig om te zeggen wat je voelt of anderen te doen begrijpen wat er in je omgaat. Wij geven  u inspiratie voor mooie gedichten en teksten.

Afbeelding
Mogelijkheden bij een uitvaart

Gedicht overlijden kind

Het is lastig om de juiste woorden te vinden wanneer iemand in uw omgeving overlijdt. Wanneer het om een kind gaat, dan is het verdriet en het gemis zeer groot en vaak moeilijk te beschrijven. Wij geven u meer inspiratie rondom mooie teksten en gedichten.