Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Inkomen overlijden partner

Uitvaartverzekering
vergelijken

Bereken jouw premie

Vul je geboortedatum in om je premie te berekenen. 

Afbeelding
Gezin bij kist

Hoe vergelijk je een
uitvaartverzekering?

De meeste mensen die uitvaartverzekeringen of begrafenisverzekeringen vergelijken, kijken vooral naar de maandpremie die ze betalen. Deze wordt bepaald op basis van een aantal kenmerken van de verzekering: de verdeling van geld en diensten (kapitaal of natura), het vrij te besteden bedrag en je persoonlijke situatie. Onze uitvaartverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand. Op deze pagina leggen we uit waar je nog meer moet letten bij het vergelijken van verschillende uitvaartverzekeringen.

Welke soorten uitvaart
verzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Vaak zoeken  mensen ook op begrafenisverzekering, maar dat is hetzelfde als een uitvaartverzekering. Je kunt zelf kiezen waar jouw verzekerde bedrag voor wordt gebruikt, of dat nu begraven of cremeren is. Omdat je een uitvaartverzekering afsluit voor de rest van je leven is het goed om te vergelijken welke soorten er zijn en welke het beste bij jou past. Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen. 

   

  1. Natura uitvaartverzekering: bestaat vaak uit een pakket van diensten en producten dat wordt uitgekeerd bij overlijden.
  2. Kapitaal uitvaartverzekering: bestaat uit een geldbedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. 
  3. Combinatie uitvaartverzekering: bestaat uit een combinatie van producten, diensten en een geldbedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. 
  Afbeelding
  Handen met knuffelsteentjes

  Welke
  uitvaartverzekering?

  Welke uitvaartverzekering het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.

  Wil je bijvoorbeeld dat jouw nabestaanden geholpen worden met het regelen van de uitvaart? Dan is een combinatieverzekering met diensten en een vrij besteedbaar bedrag een goede uitkomst. Bij de Monuta Uitvaartverzekering is de hulp van de uitvaartverzorger standaard meeverzekerd. De rest van het verzekerde bedrag kun je gebruiken voor al jouw persoonlijke uitvaartwensen.

  Wil je liever een verzekering die alleen maar geld uitkeert voor de uitvaart? Dan past een kapitaalverzekering daarbij.  Mensen die al langer een uitvaartverzekering hebben lopen, hebben vaak een naturaverzekering. Daarbij ben je verzekerd voor een pakket van diensten van de uitvaartverzorger en producten die bij de uitvaart horen.  Voor speciale wensen buiten het pakket kunnen er extra kosten bij komen.

   

  Onze uitvaartverzekering
  bestaat uit

  Afbeelding
  Vrij besteedbaar bedrag illustratie

  Vrij besteedbaar bedrag

  Het grootste deel van de verzekering bestaat uit een bedrag dat je zelf kunt invullen. Daarvan bepaal je dus ook zelf hoe hoog dit moet zijn. Je kunt het bedrag voor alles rondom de uitvaart gebruiken. Bijvoorbeeld voor een  kist of voor de rouwauto.  Maar je kunt het bedrag ook gebruiken om een urn of grafmonument mee te betalen. Hoeveel geld je daarvoor wil reserveren in de verzekering, hangt af van jouw persoonlijke wensen. Heb je niet veel wensen? Dan kun je dit bedrag dus lager houden. Wil je juist veel gasten en een uitgebreid afscheid? Dan heb je hier ruimte voor een hoger bedrag.

  Afbeelding
  Uitvaartverzorger illustratie

  De Monuta uitvaartverzorger

  We vinden het belangrijk dat nabestaanden worden bijgestaan in een moeilijke tijd. Daarom is er bij onze verzekering een deel gereserveerd voor de hulp van onze uitvaartverzorger. Deze helpt jouw geliefden om alles goed te regelen, in een periode dat er al veel op hen afkomt. Zo zorgt de uitvaartverzorger ervoor dat alles verloopt volgens de uitvaartwensen en begeleiden ze nabestaanden ook na de uitvaart. Je kunt ook vooraf al met de uitvaartverzorger in gesprek gaan om het over je wensen te hebben. We zorgen ervoor dat je daarbij één vast aanspreekpunt hebt, die het hele proces begeleidt. 

  Voordelen
  Monuta

  • Verzekerd vanaf €4,13 per maand
  • Kinderen gratis meeverzekerd
  • Jouw wensen, jouw uitvaart, onze zorg!

   Bereken je
   premie

   Vul hieronder je geboortedatum in en bereken jouw premie. 

   Bereken
   Keurmerk uitvaartzorg

   FAQ verzekeringen / Premie

   Hoe lang moet ik premie betalen?

   Wanneer u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u premie tot aan het overlijden van de verzekerde(n). Uiteraard bent u dan ook levenslang verzekerd.

   Heeft u al een uitvaartverzekering van Monuta en wilt u weten wat de einddatum van uw premiebetaling is? Deze staat vermeld in uw polis. In Mijn Monuta kunt u de polis inzien. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

   Wat zijn de mogelijkheden voor het betalen van mijn premie?

   Vraagt u een nieuwe uitvaartverzekering aan? Uw premie wordt maandelijks geïncasseerd. Het is niet mogelijk uw premie contant te betalen.

   Heeft u al een uitvaartverzekering bij Monuta en wilt u uw premie via automatische incasso gaan betalen? Geef dit dan aan ons door via Mijn Monuta.

   Heeft u andere vragen over uw premiebetaling of het wijzigen van uw betalingswijze? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij hebben dan uw gegevens bij de hand en kunnen u direct antwoord geven. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

   Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87
   Onze BIC code is: RABONL2U

   Wat gebeurt er als ik (tijdelijk) mijn premie niet kan betalen?

   Heeft u problemen met het betalen van uw premie of heeft u een betaalachterstand? Neem dan telefonisch contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

   Wanneer u de premie van uw verzekering niet betaalt of mist, ontvangt u drie herinneringen. U kunt de gemiste premiebetaling dan alsnog voldoen. Als u ook na de derde en laatste herinnering de premie niet betaalt, beëindigen wij uw verzekering. Dat betekent dat u, en eventueel medeverzekerden op uw polis, niet meer verzekerd zijn voor de kosten van een uitvaart. Om te voorkomen dat u of uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, is het belangrijk dat u uw premie op tijd betaalt. 

   Heeft u vragen over uw premie of premiebetaling? Neem dan telefonisch contact met ons op. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

   Heeft u financiële zorgen? Dan wijzen we u daarnaast graag op de website www.geldfit.nl. Met een anonieme test op hun website geven zij u graag tips advies over uw persoonlijke situatie.

   Waar kan ik een vraag stellen over premiebetaling?

   Voor vragen over uw premiebetaling kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen, wij hebben dan uw gegevens bij de hand en kunnen u direct antwoord geven. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92.

   Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87.
   Onze BIC code is: RABONL2U

   Betaal ik elke maand dezelfde premie?

   Gedurende een kalenderjaar betaalt u periodiek dezelfde premie. Wij hebben een beleid ontwikkeld voor het jaarlijks vaststellen van de premie. De premie kan dalen als de rente stijgt. De premie kan stijgen als de rente daalt. Bij de berekening van de nieuwe premie op basis van de renteontwikkeling, houden we ook rekening met ontwikkelingen in sterfte en kosten. Als wij u de nieuwe premie doorgeven, leggen we ook uit waarom deze is gewijzigd.
   Daarnaast wordt u premie elk jaar geïndexeerd. Lees meer over indexering.  

   Wat is het IBAN rekeningnummer van Monuta?

   Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87

   Onze BIC code is: RABONL2U