uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u voor een lange tijd. Bij een uitvaartverzekering heeft u de zekerheid dat deze uitkeert. Het is dus verstandig om goed op te letten waar u voor kiest als u een uitvaartverzekering afsluit.

Vind de uitvaartverzekering die bij u past via de volgende stappen:

 1. Bepaal of een uitvaartverzekering nodig is

 2. Bekijk welke kosten een uitvaartverzekering dekt

 3. Bepaal de hoogte van de uitvaartverzekering

 4. Bereken de premie van de uitvaartverzekering

Bepaal of een uitvaartverzekering nodig is

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000 en is dus erg kostbaar. Het kan verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten, wanneer u dit bedrag niet zelf of in één keer kunt betalen. Zo zorgt u ervoor dat u uw nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat.

Wanneer u goed kunt sparen of vermogend bent, hoeft u niet altijd een uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt er dan ook voor kiezen om het geld op uw rekening te reserveren voor uw uitvaart.

Met een uitvaartverzekering verzekert u ook het risico dat u bij (vroegtijdig) overlijden niet genoeg geld heeft om de uitvaart te financieren. Met een uitvaartverzekering bent u direct na afsluiten verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Zo weet u zeker dat u uw uitvaart financieel geregeld heeft voor uw nabestaanden.

De voordelen van een uitvaartverzekering bij Monuta

 • Direct duidelijkheid over acceptatie
  Ongeacht uw medische situatie op het moment van afsluiten.
 • De verzekering is tussentijds aanpasbaar aan uw persoonlijke wensen
  U kunt de soort verzekering en het verzekerd bedrag op ieder moment aanpassen aan uw wensen. 
 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  Tot 18 jaar zijn uw kinderen bij Monuta gratis meeverzekerd op één van de uitvaartverzekeringen van de ouders.
 • Direct online inzicht in uw verzekeringspolis
  In uw persoonlijke Mijn Monuta omgeving vindt u al uw verzekeringsgegevens direct online. 
 • Verkozen tot beste uitvaartverzekeraar
  Klanten kiezen Monuta als beste uitvaartverzekeraar in onderzoek door GFK en WUA.
   

Vergelijk de uitvaartverzekeringen

Om erachter te komen welke hoogte van het verzekerde bedrag het beste bij u past, is het goed om te weten wat uw uitvaartwensen zijn. Met de uitvaartkostenmeter krijgt u een inzicht in de kosten van uw wensen. Hier kunt u onder andere invullen of u een voorkeur heeft voor begraven of cremeren, hoeveel gasten u ongeveer verwacht op uw uitvaart en of u gaat voor een simpele of een luxe uitvaart.

Als u nu al specifieke wensen heeft, dan kunt u uw uitvaartwensen gratis vastleggen. Ook als u bepaalde keuzes aan nabestaanden wilt overlaten, kunt u dit vastleggen in uw uitvaartwensen. De uitvaartwensen zijn altijd aan te passen als uw wensen later veranderen. .

Uitvaartkosten uitgelicht in 1 minuut

Bereken de premie van de uitvaartverzekeringen

Als u een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit, wordt deze altijd geïndexeerd. Indexering zorgt ervoor dat de waarde van de verzekering meestijgt met de uitvaartkosten die jaarlijks stijgen. Uw premie kan hierdoor ook jaarlijks iets omhoog gaan.

Er zijn verschillende mogelijkheden in de premietermijn. U kunt kiezen voor een automatische incasso per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.

Als u niet maandelijks premie wilt betalen heeft u ook de mogelijkheid om geld te reserveren via het Uitvaartfonds. Hiermee zet u geld opzij voor uw uitvaart en weet u zeker dat dit bedrag aan de uitvaartkosten wordt besteed na overlijden.
 

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.