Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u voor een lange tijd. Ook heeft u bij een uitvaartverzekering de zekerheid dat deze uitkeert. Het is dus verstandig om goed op te letten waar u voor kiest als u een uitvaartverzekering afsluit. 

Vind de uitvaartverzekering die bij u past via de volgende stappen:

 1. Bepaal of een uitvaartverzekering nodig is

 2. Bekijk welke kosten een uitvaartverzekering dekt

 3. Vergelijk de uitvaartverzekeringen

 4. Bereken de premie en looptijd van de uitvaartverzekeringen

Bepaal of een uitvaartverzekering nodig is

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000 en is dus erg kostbaar. Wanneer u dit niet zelf of in één keer kunt betalen, dan kan het verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo zorgt u ervoor dat u uw nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat. 

Misschien vraagt u zich af of u beter kunt sparen voor uw uitvaart in plaats van een uitvaartverzekering afsluiten. Nadeel hiervan is dat het een aantal jaar kan duren voordat u het benodigde bedrag bij elkaar heeft gespaard. Met een uitvaartverzekering weet u zeker dat de kosten van uw uitvaart gedekt zijn. En dat al direct na het afsluiten. 

De voordelen van een uitvaartverzekering bij Monuta

 • Direct duidelijkheid over acceptatie
  Ongeacht uw medische situatie op het moment van afsluiten.
 • De verzekering is tussentijds aanpasbaar aan uw persoonlijke wensen
  U kunt de soort verzekering en het verzekerd bedrag op ieder moment aanpassen aan uw wensen. 
 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  Tot 18 jaar zijn uw kinderen bij Monuta gratis meeverzekerd op één van de uitvaartverzekeringen van de ouders.
 • Direct online inzicht in uw verzekeringspolis
  In uw persoonlijke Mijn Monuta omgeving vindt u al uw verzekeringsgegevens direct online. 
 • Verkozen tot beste uitvaartverzekeraar
  Klanten kiezen Monuta als beste uitvaartverzekeraar in onderzoek door GFK en WUA.
 • Hoogste klanttevredenheid binnen de uitvaartbranche
  Ons klant Contact Center wordt door u beoordeeld met een 8,4.

Vergelijk de uitvaartverzekeringen van Monuta.

Bekijk welke kosten een uitvaartverzekering dekt

Het hangt af van de soort verzekering welke kosten er worden vergoed. Monuta heeft twee verschillende uitvaartverzekeringen: de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering.

De natura uitvaartverzekering bestaat uit een pakket van producten en diensten en een vrij te besteden bedrag. Het pakket dekt de belangrijkste kosten wanneer Monuta de uitvaart verzorgt. Het vrij te besteden bedrag kan worden gebruikt voor alle andere kosten rondom de uitvaart bijvoorbeeld:

 • grafmonument, grafrechten, grafonderhoud;
 • crematiekosten, asbestemming;
 • aanvullende of persoonlijke wensen, zoals rouwadvertenties, een uitgebreide koffietafel of borrel met hapjes of catering naar eigen wens, livemuziek of een foto- of videorapportage van de uitvaart.

Met de kapitaal uitvaartverzekering verzekert u een geldbedrag. U bepaalt zelf de hoogte van dit bedrag. Na uw overlijden keert Monuta dit bedrag uit aan uw nabestaanden waarna zij uw uitvaartwensen kunnen uitvoeren.

Wilt u weten wat uw uitvaartwensen kosten? Met de uitvaartkostenmeter weet u dit direct in een paar simpele stappen.

Vergelijk de uitvaartverzekeringen

Om erachter te komen welke uitvaartverzekering het beste bij u past, is het goed om te weten wat uw uitvaartwensen zijn. Zo kunt u goed de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en uw keuze maken.

Bepaal het bedrag dat u wilt verzekeren via uw uitvaartwensen. Bedenk vervolgens hoeveel vrijheid u uzelf en uw nabestaanden wilt geven bij het regelen van de uitvaart. Wilt u dat uw nabestaanden weinig zelf hoeven te doen? Dan is de natura uitvaartverzekering wellicht geschikt voor u. Wilt u de invulling van uw uitvaart overlaten aan uw nabestaanden of heeft u wensen die niet met een dienstenpakket gerealiseerd kunnen worden, zoals een uitvaart in het buitenland, dan is de kapitaal uitvaartverzekeringen misschien een betere keuze.

Uitvaartkosten uitgelicht in 1 minuut

Bereken de premie en looptijd van de uitvaartverzekeringen

Als u weet welke soort verzekering uw wilt, dan kunt u deze vergelijken op basis van indexering en premie. Als u online een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit, dan zit daar altijd een indexering op. Een indexering zorgt ervoor dat de waarde van de verzekering meestijgt met de uitvaartkosten die jaarlijks stijgen. Uw premie gaat daardoor ook jaarlijks iets omhoog. Wilt u dit niet, dan kunt u ook kiezen voor een verzekering met een vaste waarde. Dat is alleen mogelijk bij de kapitaal uitvaartverzekering. Deze kunt u telefonisch bij ons aanvragen. 

Vraag uzelf af hoeveel premie u wilt en kunt betalen en tot welke leeftijd? Bij een natura uitvaartverzekering kunt u de premie betalen tot 65 of 85 jaar. Na deze periode bent u uiteraard nog gewoon verzekerd. Bij een kapitaal uitvaartverzekering kunt u ook kiezen voor een bepaalde looptijd, bijvoorbeeld 20 jaar of 30 jaar.

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden in de premietermijn. U kunt kiezen voor een automatische incasso per maand, kwartaal, halfjaar of  jaar. Wij bieden u ook de mogelijkheid om per kwartaal, half jaar of  jaar via de acceptgiro te betalen.

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekeringen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). Of vul het formulier in, zodat wij u kunnen terugbellen. U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.