Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Gedicht overlijden kind

Uitvaartverzekering
vergelijken

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Welke soorten uitvaart
verzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Omdat u een uitvaartverzekering afsluit voor de rest van uw leven is het goed om te vergelijken welke uitvaartverzekeringen er zijn en welke het beste bij u past. 

Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen: 

  1. Natura uitvaartverzekering: bestaat vaak uit een pakket van diensten en producten dat wordt uitgekeerd bij overlijden.
  2. Kapitaal uitvaartverzekering: bestaat uit een geldbedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. 
  3. Combinatie uitvaartverzekering: bestaat uit een combinatie van producten, diensten en een geldbedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. 
Afbeelding
vrouw-moeder-tafel
Afbeelding
uvv-vrouw

Wat is de beste
uitvaartverzekering?

Welke uitvaartverzekering de beste is voor u is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Bij een natura uitvaartverzekering bent u verzekerd voor een aantal diensten en producten. Bijvoorbeeld de ondersteuning van een uitvaartverzorger, een uitvaartkist of de volgauto's. De keuze in deze diensten en producten is niet oneindig, dus met speciale wensen kunnen er extra kosten bij komen. 

Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd, waarmee zij de uitvaart kunnen vormgeven. Zij kunnen zelf bepalen waar zij het geld voor de uitvaart aan willen uitgeven. De kapitaal uitvaartverzekering heeft vaak een hogere premie. 

De combinatie uitvaartverzekering heeft wat van beide verzekeringen. Veel uitvaartverzekeraars bieden een combinatieverzekering aan, omdat zij dit de beste soort uitvaartverzekering vinden voor hun klanten. 

De uitvaartverzekering
van Monuta

De uitvaartverzekering van Monuta is een combinatie verzekering en bestaat uit twee onderdelen: een vrij te besteden bedrag en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger.

Vrij te besteden bedrag

Uw nabestaanden kunnen het vrij te besteden bedrag gebruiken om de begrafenis volgens uw persoonlijke wensen samen te stellen. U of uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar zij het bedrag aan uitgeven. Denk hierbij aan de kosten voor de begrafenis, het grafmonument, de kist, de catering of het rouwvervoer. De hoogte van het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen.

Uitvaartverzorger

Er staat altijd een uitvaartverzorger van Monuta voor u klaar. Vóór overlijden kunt u met de uitvaartverzorger uw wensen al doornemen. Na uw overlijden zal de uitvaartverzorger uw nabestaanden bijstaan met het regelen van de begrafenis en het informeren over alle mogelijkheden.

Afbeelding
uitvaartverzorgster

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken