Eind 2008 werd ik weduwe. Ik maakte persoonlijk mee hoe ontzettend belangrijk het is om goed afscheid te kunnen nemen. Het intensief meebeleven van het hele proces tot aan de uitvaart hielp mij om daarna verder te kunnen. En dat gevoel wil ik als uitvaartverzorger ook geven aan de nabestaanden voor wie ik de uitvaart verzorg. Ik wil hen ontzorgen en bijstaan bij het afscheid nemen van hun dierbare.

Mooier had het écht niet gekund. Nu kan ik verder.” Dat is wat ik voor een ieder wil bereiken: voelen dat je niet beter afscheid had kunnen nemen.

De opleiding die ik volgde tot rouw- en verliesbegeleider liet mij nog meer inzien dat goed afscheid nemen een zeer belangrijke stap is in de start van het rouwproces. Om goed afscheid te kunnen nemen, denk ik mee met de nabestaanden en help ik hen door ideeën aan te dragen waar ze zichzelf en hun dierbare in herkennen. Zo kunnen ze afscheid nemen op een manier die past bij wie de overledene was en bij wie ze zelf zijn.

Bijzonder

Na afloop van een plechtigheid ontving ik eens een bijzonder compliment. Een nabestaande gaf mij een warme omhelzing en zei met tranen in de ogen: “Mooier had het écht niet gekund. Nu kan ik verder.” En dat is wat ik voor de families die ik begeleid wil bereiken: voelen dat je niet beter afscheid had kunnen nemen.

Over mij

Alkmaar is voor mij een heerlijke plek om te wonen. Ondanks dat het een stad is, heerst er een fijne en gemoedelijke sfeer. Ik woon dan ook al 28 jaar met veel plezier in deze plaats, waar ook mijn kinderen zijn geboren en opgegroeid. Naast mijn werk, speelt ook mijn sociale leven zich hier af. Zo zet ik mij in als vrijwillig begeleider van de nabestaandengroep bij het Praethuys, ben ik lid van de tennisvereniging en bezoek ik zeer regelmatig het theater De Vest en het Filmhuis.

Dementievriendelijk

Ik heb het certificaat Samen Dementievriendelijk ontvangen. Hiermee ben ik getraind om mensen met dementie beter te begeleiden. Dankzij de training kan ik de familie voor en tijdens een afscheid goed adviseren wat ze kunnen doen zodat hun naasten met dementie niet nog verder in verwarring raken. Dit draagt bij aan een afscheid met een goed gevoel voor iedereen.

Contact

Ik ben er voor u. Ook als u niet of elders bent verzekerd. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met mij op. Ik ben telefonisch bereikbaar via 072 - 2 04 04 05.