Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
072 - 2 04 04 05

Recensies

Klanten waarderen de dienstverlening van Monuta Petra Timmers gemiddeld met een

9.9
37 beoordelingen
100% beveelt Monuta Petra Timmers aan

Wat onze klanten zeggen

Meest recente recensies

10

Fijn contact, snelle reactie, op zoek naar wat de familie wil en wenst

Meer lezen
Fam. Van den Belt
Den Helder
20-01-2022
10

Onze ervaring met petra kan ik niks anders zeggen dan een warme deken.. Natuurlijk is een overlijden nooit leuk , en komt nooit op een goed moment. Zoals bij ons 1 dag voor de kerst. Maar het maakte petra niks uit.. ze stond echt dag en nacht voor ons klaar. En nam al onze zorgen en papieren rompslomp uit handen.. En zelfs nu 3 weken na de crematie hebben we nog contact. Het zijn de kleine dingen die het contact zo fijn en persoonlijk maken , je bent bij petra geen nummertje.

Meer lezen
saskia Wysocki
Winkel
19-01-2022
10

Van begin tot eind uistekend verzorgd

Meer lezen
Leo
Egmond Binnen
03-01-2022
10

Wij kwamen op de open dag van het crematorium Alkmaar Petra Timmers tegen. Het klikte gelijk al tussen ons en daarna hebben mijn partner en ik besloten dat zij onze uitvaart moest verzorgen. Mijn partner is overleden en Petra heeft op kalme wijze veel duidelijkheid gegeven over de mogelijkheden. Liepen we tegen een obstakel op, bijvoorbeeld een muziekbestand omzetten van mp4 naar mp3, dan werd dat door haar opgepakt. Haar advies en luisterend oor heeft de hele ervaring gemaakt, de uitvaart geheel zoals mijn partner had gewenst, niets was te gek.

Meer lezen
Brigitte
Alkmaar
02-12-2021
10

Wij kunnen Petra niet anders omschrijven als een warme deken. Onwijs betrokken, liefdevol, meedenkend en meelevend. Ze luisterd naar je wensen en heeft respect voor wat je wil. Een vrouw gemaakt voor het werk wat ze doet. Wij kunnen met een goed gevoel terug kijken op het afscheid van mijn vrouw en onze moeder dankzij haar. Niks anders dan goede woorden dus.

Meer lezen
Peter Faas
Julianadorp
06-11-2021
10

Ook wij hebben de steun en aanpak van Petra ervaren als zeer persoonlijk en daardoor bijzonder waardevol voor tijdens en ook na de uitvaart. Mede door Petra hebben we deze verdrietige periode om kunnen zetten naar een zeer warme herinnering waar zij alle zaken perfect heeft geregeld naar de persoonlijke wensen. Petra, nogmaals namens de familie onze zeer gewaardeerde dank voor jouw steun en medeleven.

Meer lezen
Fam Breed
Alkmaar
04-11-2021
9

Petra heeft ons op een hele fijne, rustige manier door alle "rompslomp" geloosd die ons overkwam na het overlijden van onze tante-moeder. Je denkt direct "wat nu". Petra dacht op een empathisch manier mee over zaken die voor ons moeilijk lagen. Niet oordelen, maar meedenken, dat gaf ons vertrouwen. Alles rond het overlijden van tante en ook daarna is heel goed verlopen. Wij kijken daar met een goed gevoel op terug. Je kunt het maar 1x doen . . . Klinkt gek, maar als we weer voor een overlijden komen te staan, dan bellen we Petra! Bedankt!!

Meer lezen
A
Alkmaar
29-10-2021
10

Petra heeft ons zeer goed geholpen en bijgestaan in deze moeilijke periode tijdens en na het overlijden van onze vader. Zowel op het zakelijke vlak,als op het persoonlijke vlak hebben wij dit als zeer pettig ervaren. Fam.Breed. Alkmaar.

Meer lezen
H Breed
Alkmaar
21-10-2021
10

Petra heeft ons erg fijn begeleidt bij de uitvaart van onze moeder. Ze is zeer betrokken, geeft op een hele prettige manier gevraagd en ongevraagd advies. Zij denkt aan zaken waar jezelf niet aan denkt, neemt regelzaken van je over, wat gewoon super fijn is in een tijd waarin je toch al voor zoveel zaken staat. Reuze bedankt Petra dat we mede door jou terug kunnen kijken op een mooie uitvaart met alles er om heen.

Meer lezen
Aaldert
Alkmaar
25-09-2021

Petra heeft ons in deze moeilijke periode fantastisch begeleid. Er komt in een korte tijd ontzettend veel op je af en dan vergeet je wel eens iets toe te voegen. Petra voelt dat enorm aan en neemt dan contact met je op om het een en ander door te nemen of te veranderen naar wens. Ze stelt je op je gemak en neemt de tijd om alles door te nemen. Ook na afloop blijft ze betrokken. We kijken terug op een mooi en waardig afscheid.

Meer lezen

Mardin Rewinkel

Beste Lezer, Het verliezen van een dierbaar iemand is iets dat een gevoelige en emotioneel periode teweeg brengt. Wat fijn is dat er dan iemand is die het in gewenste banen kan helpen leiden zoals Petra Timmers. Haar kalmte is alleen al erg prettig, daarnaast luistert ze oprecht en denkt in oplossingen. Ze heeft echt veel energie en tijd gestoken in het afscheid van mijn vrouw ,moeder en oma. Ook de checkup's en nazorg hebben wij als prettig ervaren. Petra van ons een dikke tien! Wij hebben ons geen mooier afscheid kunnen wensen. Duizend maal dank! Hartelijke groeten Willem Staasen en familie.

Meer lezen

Familie Staasen

Petra Timmers heeft hart voor haar werk maar zeker óók voor haar cliënten. Zij heeft ons vóór, tijdens en ná de uitvaart prima geholpen in dat emotionele proces. Al onze wensen werden ingewilligd en onze vragen respectvol en deskundig beantwoord. Petra heeft een vriendelijke en betrokken houding. Daarom, nogmaals onze hartelijke dank !!! Hartelijke groet Heleen en fam.

Meer lezen

Heleen Smit

Het overlijden van mijn moeder kwam ondanks haar hoge leeftijd toch onverwachts. Voor de uitvaart moest in korte tijd moest er veel geregeld worden in een periode dat veel op zijn kop staat. Dorien Veerman en Petra Timmers hebben als duo ons goede begeleiding gegeven en veel werk uit handen genomen, mede door hun ruime ervaring op dit gebied. De uitvaart de in de Witte Kerk in Heiloo was hartverwarmend en een waardig afscheid, onder regie van Petra. De aanwezigen waren onder de indruk van de organisatie van de Witte Kerk, de koster en Petra. Ook de audiovisuele ondersteuning en begeleidende muziek maakte het geheel compleet. Ook de laatste fase van de uitvaart naar het crematorium in Alkmaar was om te onthouden. We willen Dorien en Petra bedanken voor de goede zorg en ondersteuning.

Meer lezen

Erik Veerman

Toen ik te horen kreeg dat mijn man kwam te overlijden ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartverzorgster binnen Monuta voor de crematie. Op basis van de goede recensies zijn we destijds uitgekomen bij Petra, en zij heeft de goede recencies waargemaakt! Haar organisatievermogen heeft er voor gezorgd dat de uitvaart meer dan waardig en respectvol was volledig in de wens van mij en de kinderen. Zij is zeer betrokken bij de nabestaanden, niets is te veel en haar nazorg is zeer prettig. Petra, dank je wel voor de uitstekende begeleiding en het ontzorgen van mij en de kinderen.

Meer lezen

Elly

De uitvaart regelen voor je beste vriend is niet eenvoudig. Je gevoelens en je verdriet conflicteren steeds met de ratio. Met Petra heb je een fijne stuurvrouw, die je tussen de emoties weet te laveren en zo de uitvaart realiseert, zoals je die samen met de nabestaanden voor ogen had. Overdag, savonds en in het weekend maakt ze tijd om vragen te beantwoorden en, gevraagd of ongevraagd, adviezen en tips te geven. Oplettend, met persoonlijke aandacht en waar nodig improviserend bracht Petra op de dag van de uitvaart structuur in de ceremonie, die mede daardoor rimpelloos is verlopen. Top gedaan, Petra, bedankt....

Meer lezen

Charles Logcher

Toen wij midden in de nacht het verschrikkelijke nieuws te horen kregen dat onze vader was overleden, waren we uiteraard kapot van verdriet. Om op zo’n moment een uitvaartondernemer te moeten kiezen is niet makkelijk. Gelukkig kozen we voor Monuta Petra Timmers. Met haar warme persoonlijkheid, aandacht, geduld en deskundigheid heeft Petra ons geholpen om mijn vader een mooie en waardige uitvaart te geven, waar we veel kracht uit hebben kunnen putten. Dat heeft deze verschrikkelijke periode voor ons een stuk dragelijker gemaakt. Heel erg bedankt, Petra!

Meer lezen

RM

Het was voor ons de tweede keer, in zeer korte tijd, dat wij met Petra Timmers een uitvaart moesten regelen. Er was meteen weer een vertrouwd gevoel. Wij zijn fantastisch geholpen en bijgestaan, ondanks de Corona perikelen. De uitvaart was daardoor "anders" maar toch waardig en respectvol. Wij kunnen terugkijken op een heel mooi afscheid van onze vader. Petra, nogmaals bedankt en wederom namens ons weer een verdiende dikke pluim. Erwin, Dirk, Ron en Walter.

Meer lezen

Dirk Vermast

Uitvaartverzorgster Petra Timmers is een lieve, zorgzame vrouw. Ze kijkt samen met de nabestaanden goed naar wat de wensen zijn en geeft tips zodat er een mooi afscheid voor uw geliefde mogelijk wordt gemaakt. Petra bedankt!

Meer lezen

Cindy

Als plotseling en veel te vroeg je vader overlijdt, dan staat je wereld even stil. Het was heel fijn te merken dat er mensen zijn zoals Petra. Je rust en professionaliteit hebben ons enorm geholpen. Het was geheel terecht een groots afscheid, waarbij aan ieder detail werd gedacht. Je handelt en reageert snel en adequaat. Wij hebben het je soms niet gemakkelijk gemaakt, aangezien we alles net even anders wilden. Toch heb je ons hierin bijgestaan. Ook na afloop ben en blijf je betrokken, erg fijn ook voor mijn moeder. Bedankt voor alle zorg en toewijding.

Meer lezen

Bram Schuijt