Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
072 - 2 04 04 05

Recensies

Klanten waarderen de dienstverlening van Monuta Petra Timmers gemiddeld met een

10
20 beoordelingen
100% beveelt Monuta Petra Timmers aan

Wat onze klanten zeggen

Meest recente recensies

10

Ze was vooral direct bezig je op je gemak te stellen. Was daarna duidelijk in de uitleg wat er en hoe het zou gaan. Heeft dingen direct aangepast als wij daarom vroegen. Ik kan alleen maar zeggen in deze droevige tijd niet anders dan lof voor haar en het geduld wat ze voor mij kon opbrengen.

Meer lezen
piet
koedijk
25-05-2021
10

Petra was zeer betrokken bij de uitvaart van onze man/vader. Professioneel en warm tegelijk. Zij stond altijd voor ons klaar, was oprecht en kwam haar afspraken na. Op een respectvolle manier heeft zij met ons meegedacht, niets was teveel. Een vrouw met passie voor het vak. Wij hebben haar hulp en steun in deze verdrietige tijd als zeer prettig ervaren en kijken terug op een hele mooie uitvaart. Petra je bent een mooi mens.

Meer lezen
Familie Brouwer
Wieringerwerf
22-05-2021
10

Vanaf het allereerste contact was er meteen een klik. "Geen woorden maar daden": een lijfspreuk die ik hoog in het vaandel heb staan, werd door Petra tot in de perfectie tot uitvoer gebracht. Ik ben inmiddels 55 jaar, maar had nog geen enkele ervaring in het 'werken' aan een uitvaart. Nog nooit eerder had ik te maken gehad met een verdrietige situatie, als deze. Petra regelde alles op een hele natuurlijke en menselijke manier, zodat ik en mijn familie het verlies konden verwerken en aandacht aan elkaar konden geven. Het is inmiddels alweer 3 maanden terug dat ik in deze situatie zat en heb de tijd genomen om deze review zo objectief mogelijk te schrijven. Petra is een warm mens, dringt zich niet op en heeft begrip voor de situatie waar jij op dat moment in zit. Zij is integer, professioneel en zeer goed georganiseerd. Het klinkt misschien heel raar, maar ik heb genoten van haar werk!! Groet van Eric

Meer lezen
Eric van Elsacker
Koedijk
06-05-2021
10

Petra Timmers is secuur, respectvol en invoelend. Het organiseren en uitvoeren van de uitvaart van onze dochter verliep foutloos. Ook daarna was het contact warm en had je zorg voor ons. Petra fijn dat je ons hebt bijgestaan!

Meer lezen
Paul
Heerhugowaard
18-04-2021
10

Ontzettende betrokken lieve vrouw. Dankbaar voor haar meedenken, contact houden en Petra haar steun.

Meer lezen
Stella Jimmink
Oude niedorp
15-04-2021
10

Petra heeft ons enorm goed bijgestaan na het overlijden van onze tante Jo. Ze is er wanneer nodig, zonder te aanwezig te zijn. Petra is een mooi mens, zeer professioneel, zo iemand van wie het jammer is dat je die pas ontmoet onder verdrietige omstandigheden.

Meer lezen
Marlies Kort
Baarn
13-04-2021
10

Petra, Jij hebt ons ontzettend goed geholpen bij de uitvaart. Je warme persoonlijkheid voelde gelijk vertrouwd. Zowel voor als na de crematie was je dag en nacht voor ons aan het werk! En het is nog niet klaar. Ik zou je aan iedereen aanbevelen. Lieve groeten, Paula en Gerard van Doorn

Meer lezen
Paula en Gerard van Doorn
Alkmaar
10-04-2021
10

Wij kijken terug op een zeer prettige samenwerking met Petra Timmers. Petra staat direct voor je klaar, ongeacht dag of tijdstip. Daarnaast denkt ze voortdurend met je mee om tot een voor jou wenselijk afscheid te komen. Daarbij is voor haar niets te gek en probeert ze tot de allerbeste keuzes en/of oplossingen te komen. Ook na het afscheid houdt het voor Petra niet op. Petra doet veel aan nazorg en behandelt iedereen met respect, aandacht en liefde. Ik kan Petra omschrijven als een warme, professionele, betrokken en integere persoonlijkheid en kan haar van harte aanbevelen! Onze dank richting haar is danook groot.

Meer lezen
Femke
Alkmaar
07-04-2021
10

Als je voor een trieste periode komt te staan zoals in mijn geval stelt Petra je op een rustige en meteen vertrouwde manier gerust. Ja staat er dan niet alleen voor gelukkig. Petra heeft alles uitstekend begeleidt en daardoor mijn vrouw een waardig afscheid bezorgt. Alles is tot in de puntjes verzorgd door Petra. Ik wil haar hiervoor heel hartelijk bedanken.

Meer lezen
Hans
Den Helder
23-03-2021

Petra heeft ons in deze moeilijke periode fantastisch begeleid. Er komt in een korte tijd ontzettend veel op je af en dan vergeet je wel eens iets toe te voegen. Petra voelt dat enorm aan en neemt dan contact met je op om het een en ander door te nemen of te veranderen naar wens. Ze stelt je op je gemak en neemt de tijd om alles door te nemen. Ook na afloop blijft ze betrokken. We kijken terug op een mooi en waardig afscheid.

Meer lezen

Mardin Rewinkel

Beste Lezer, Het verliezen van een dierbaar iemand is iets dat een gevoelige en emotioneel periode teweeg brengt. Wat fijn is dat er dan iemand is die het in gewenste banen kan helpen leiden zoals Petra Timmers. Haar kalmte is alleen al erg prettig, daarnaast luistert ze oprecht en denkt in oplossingen. Ze heeft echt veel energie en tijd gestoken in het afscheid van mijn vrouw ,moeder en oma. Ook de checkup's en nazorg hebben wij als prettig ervaren. Petra van ons een dikke tien! Wij hebben ons geen mooier afscheid kunnen wensen. Duizend maal dank! Hartelijke groeten Willem Staasen en familie.

Meer lezen

Familie Staasen

Petra Timmers heeft hart voor haar werk maar zeker óók voor haar cliënten. Zij heeft ons vóór, tijdens en ná de uitvaart prima geholpen in dat emotionele proces. Al onze wensen werden ingewilligd en onze vragen respectvol en deskundig beantwoord. Petra heeft een vriendelijke en betrokken houding. Daarom, nogmaals onze hartelijke dank !!! Hartelijke groet Heleen en fam.

Meer lezen

Heleen Smit

Het overlijden van mijn moeder kwam ondanks haar hoge leeftijd toch onverwachts. Voor de uitvaart moest in korte tijd moest er veel geregeld worden in een periode dat veel op zijn kop staat. Dorien Veerman en Petra Timmers hebben als duo ons goede begeleiding gegeven en veel werk uit handen genomen, mede door hun ruime ervaring op dit gebied. De uitvaart de in de Witte Kerk in Heiloo was hartverwarmend en een waardig afscheid, onder regie van Petra. De aanwezigen waren onder de indruk van de organisatie van de Witte Kerk, de koster en Petra. Ook de audiovisuele ondersteuning en begeleidende muziek maakte het geheel compleet. Ook de laatste fase van de uitvaart naar het crematorium in Alkmaar was om te onthouden. We willen Dorien en Petra bedanken voor de goede zorg en ondersteuning.

Meer lezen

Erik Veerman

Toen ik te horen kreeg dat mijn man kwam te overlijden ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartverzorgster binnen Monuta voor de crematie. Op basis van de goede recensies zijn we destijds uitgekomen bij Petra, en zij heeft de goede recencies waargemaakt! Haar organisatievermogen heeft er voor gezorgd dat de uitvaart meer dan waardig en respectvol was volledig in de wens van mij en de kinderen. Zij is zeer betrokken bij de nabestaanden, niets is te veel en haar nazorg is zeer prettig. Petra, dank je wel voor de uitstekende begeleiding en het ontzorgen van mij en de kinderen.

Meer lezen

Elly

De uitvaart regelen voor je beste vriend is niet eenvoudig. Je gevoelens en je verdriet conflicteren steeds met de ratio. Met Petra heb je een fijne stuurvrouw, die je tussen de emoties weet te laveren en zo de uitvaart realiseert, zoals je die samen met de nabestaanden voor ogen had. Overdag, savonds en in het weekend maakt ze tijd om vragen te beantwoorden en, gevraagd of ongevraagd, adviezen en tips te geven. Oplettend, met persoonlijke aandacht en waar nodig improviserend bracht Petra op de dag van de uitvaart structuur in de ceremonie, die mede daardoor rimpelloos is verlopen. Top gedaan, Petra, bedankt....

Meer lezen

Charles Logcher

Toen wij midden in de nacht het verschrikkelijke nieuws te horen kregen dat onze vader was overleden, waren we uiteraard kapot van verdriet. Om op zo’n moment een uitvaartondernemer te moeten kiezen is niet makkelijk. Gelukkig kozen we voor Monuta Petra Timmers. Met haar warme persoonlijkheid, aandacht, geduld en deskundigheid heeft Petra ons geholpen om mijn vader een mooie en waardige uitvaart te geven, waar we veel kracht uit hebben kunnen putten. Dat heeft deze verschrikkelijke periode voor ons een stuk dragelijker gemaakt. Heel erg bedankt, Petra!

Meer lezen

RM

Het was voor ons de tweede keer, in zeer korte tijd, dat wij met Petra Timmers een uitvaart moesten regelen. Er was meteen weer een vertrouwd gevoel. Wij zijn fantastisch geholpen en bijgestaan, ondanks de Corona perikelen. De uitvaart was daardoor "anders" maar toch waardig en respectvol. Wij kunnen terugkijken op een heel mooi afscheid van onze vader. Petra, nogmaals bedankt en wederom namens ons weer een verdiende dikke pluim. Erwin, Dirk, Ron en Walter.

Meer lezen

Dirk Vermast

Uitvaartverzorgster Petra Timmers is een lieve, zorgzame vrouw. Ze kijkt samen met de nabestaanden goed naar wat de wensen zijn en geeft tips zodat er een mooi afscheid voor uw geliefde mogelijk wordt gemaakt. Petra bedankt!

Meer lezen

Cindy

Als plotseling en veel te vroeg je vader overlijdt, dan staat je wereld even stil. Het was heel fijn te merken dat er mensen zijn zoals Petra. Je rust en professionaliteit hebben ons enorm geholpen. Het was geheel terecht een groots afscheid, waarbij aan ieder detail werd gedacht. Je handelt en reageert snel en adequaat. Wij hebben het je soms niet gemakkelijk gemaakt, aangezien we alles net even anders wilden. Toch heb je ons hierin bijgestaan. Ook na afloop ben en blijf je betrokken, erg fijn ook voor mijn moeder. Bedankt voor alle zorg en toewijding.

Meer lezen

Bram Schuijt