Opbaring en afscheid in ieder uitvaartcentrum of andere locatie in Alphen aan den Rijn

0172 - 47 20 77 24/7 bereikbaar
Monuta Alphen aan den Rijn heeft sinds januari een Monuta Huis in het voormalig Kantongerechtsgebouw aan de Wilhelminalaan 26. Het Monuta Huis is een huis met twee 24-uurskamers waar nabestaanden in een huiselijke omgeving afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.
Voor de uitvaart maken wij gebruik van uitvaartlocaties in de buurt. Dat heeft voor u als voordeel dat u flexibel bent en een ruime keuze heeft. Woont u bijvoorbeeld in Koudekerk aan den Rijn, dan is uitvaartcentrum De Waard dichtbij. En bent u niet kerkelijk, dan past een afscheid in een kerk minder goed dan in bijvoorbeeld het stamcafé van uw overleden dierbare. Wij denken graag met u mee over de geschikte locatie voor de afscheidsdienst. Wij regelen alles naar wens, zodat u met een goed gevoel op het afscheid kunt terugkijken. Of dit nu in een uitvaartcentrum of ergens anders is.

Ons Monuta Huis in Alphen aan den Rijn

Wanneer wij de uitvaart regelen, kunt u voor de opbaring terecht in ons Monuta Huis aan de Wilhelminalaan 26 in Alphen aan den Rijn. Het Huis biedt u de mogelijkheid om in een huiselijke omgeving afscheid te nemen van uw dierbare. Het huis is erg ruim heeft een warme en huiselijke uitstraling die u in een moeilijke tijd toch een gevoel van warmte geeft en biedt twee 24uurs-kamers.

Faciliteiten: 24-uurskamers

Monuta Alphen aan den Rijn beschikt over twee opbaarkamers, waar nabestaanden 24 uur per dag afscheid kunnen nemen van hun dierbare. U krijgt van ons een sleutel waarmee u op elk gewenst moment in het Huis kunt komen. U bent de enige die toegang heeft tot de kamer. U mag de kamer op een persoonlijke manier inrichten door bijvoorbeeld foto’s of andere persoonlijke spullen te plaatsen. Bij de 24-uurskamer zijn alle faciliteiten aanwezig die u nodig heeft, zoals een eigen koffiehoek.

Meer weten over ons Monuta Huis in Alphen aan den Rijn?

Mensen van elke cultuur en religie kunnen bij in Alphen aan den Rijn terecht om op hun traditionele wijze afscheid te nemen. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op via telefoonnummer 0172 – 47 20 77 of e-mail adres alphenaandenrijn@monuta.nl.

Opbaren kan ook heel goed thuis

Voor de familie is het fijn om niet zo ver te hoeven reizen. Bovendien betekent een opbaring thuis ook afscheid nemen in een vertrouwde omgeving. Daarom kiezen veel naasten voor het opbaren van hun dierbare thuis. Dat kan in een bed of in de uitvaartkist. We komen iedere dag bij u langs om te controleren of alles nog goed gaat. Ook kunnen we dan meteen andere zaken rondom de uitvaart regelen. Een opbaring thuis kan ook in een woon-zorgcentrum zijn.

Ik ben tevreden over de uitvoering van de opbaring en de dienst in het uitvaartcentrum.” - mevrouw Van Egmond-de Bruijn

Steeds vaker intieme afscheidsdiensten

Wij zien steeds vaker in Alphen aan den Rijn dat de familie kiest voor een openbare condoleance en een intiem afscheid. Bij de condoleance is dan iedereen welkom en krijgt iedereen alle gelegenheid om afscheid te nemen. Maar het uiteindelijke afscheid vindt dan in besloten kring plaats. Doordat het om een select gezelschap gaat, kiest men vaak voor een uitvaart thuis of in de familie-aula van het crematorium bijvoorbeeld. Dat zijn voor deze kleinere gezelschappen knussere locaties dan de grote aula.

Hier kan een afscheid plaatsvinden

Voor een afscheid in Alphen aan den Rijn heeft u de keuze uit vele locaties. Hieronder vindt u een aantal opties:

 • In een van de vele kerken, zoals de Maranathakerk, Adventskerk of Molukse kerk in de gemeente Alphen aan den Rijn;
 • In de grote aula van het crematorium met 100 zitplaatsen;
 • In een aula van een uitvaartcentrum, bijvoorbeeld in Koudekerk aan den Rijn of Dorpshuis de Juffrouw in Hazerswoude-Dorp;
 • Thuis of in de eigen tuin, een uitvaart in de eigen schuur is bijvoorbeeld ook mooi voor een echte doe-het-zelver;
 • Bij theater Het Evertshuis in Bodegraven;
 • In de kantine van de sportvereniging voor wie de club veel betekend heeft.

Kortom, er kan heel veel. Als we met u of de familie kennismaken, luisteren we goed naar uw verhaal en wensen. Op basis daarvan kunnen we suggesties geven voor passende afscheidslocaties. Heeft u zelf een idee? Vraag ons er dan gerust naar. Vaak kan er meer dan u denkt.

Onze ervaring met Monuta is betrouwbaar en vriendelijk. Afspraken worden correct nagekomen en er wordt meegedacht."- heer Strijk

Over Dorpshuis de Juffrouw

Dorpshuis De Juffrouw ligt in een rustige woonwijk in Hazerswoude-Dorp, met achter het pand een groot parkeerterrein. Achter de Dorpsrouwkamer ligt de rooms-katholieke begraafplaats, de algemene begraafplaats ligt op ongeveer tien minuten afstand. Daarmee is het heel geschikt als uitvaartcentrum. De 24-uurskamer is via een deur gekoppeld aan de theaterzaal van het dorpshuis. In deze grote zaal kunt u een condoleance of dienst houden voor ongeveer 150 personen.

Wat is er qua catering mogelijk?

Nog steeds is het na een uitvaart heel gebruikelijk om een kop thee of koffie te serveren met een plak cake. Maar we merken dat er ook steeds meer vraag is in Alphen aan den Rijn naar iets anders. Dat mag natuurlijk best heel uitgebreid zijn: een high tea, lopend buffet of barbecue bijvoorbeeld. Maar soms is een lekkere koek of glas wijn met bitterballetjes ook net datgene wat de koffietafel anders maakt. Wij vragen vooraf altijd wat vond uw dierbare lekker? Waren dat bijvoorbeeld moorkoppen, dan kunnen we ook bij de koffietafel moorkoppen serveren. Dat maakt het afscheid heel persoonlijk.

Locaties om te condoleren

Natuurlijk is het heel goed mogelijk om de koffietafel te houden op dezelfde plek als de afscheidsdienst. Toch komt het steeds vaker voor dat de familie voor een andere locatie kiest dan het crematorium of uitvaartcentrum. Dat doen ze bijvoorbeeld, omdat ze graag naar het stamcafé of het lievelingsrestaurant van hun overleden dierbare gaan voor de koffietafel. Maar ook omdat ze het verdrietige graag achter zich willen laten en op een andere plek willen proosten op het leven en hun dierbare. Wij komen wel eens voor een condoleance en/of koffietafel bij:

 • Wet 'n Wild The Social Club aan ‘het meer’ is een jonge, frisse horecagelegenheid in Alphen aan den Rijn.
 • Mangerie De Zeeger ligt vlak bij de golfbanen in Alphen aan den Rijn en biedt plaats aan grote groepen. De catering is hier erg goed.

Samen maken we de juiste keuze

Zoals u ziet, heeft u veel keuze. Wilt u bijvoorbeeld uw dierbare thuis opbaren of in een uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn of elders? En waar wilt u de dienst laten plaatsvinden? Er is zoveel mogelijk om van het afscheid iets moois en iets persoonlijks te maken. We denken daarover graag met u mee, zodat u kunt kiezen voor wat echt bij u en uw overleden dierbare past. Neem gerust contact op met ons op om onze hulp in te schakelen.

Waarom Monuta - Alphen aan den Rijn?

 • Uw wensen staan voor ons centraal
 • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
 • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
 • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
 • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Hoogmade, Hazerswoude Dorp, Hazerswoude Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Noorden, Zevenhoven, Nieuwveen, Aarlanderveen, Leimuiden, Ter Aar, Rijnsaterwoude, Zwammerdam, Woubrugge, Benthuizen, Driebruggen